Absorbtie repetata de dragoste

Traim intr-o lume marcata de nevoi, de pasiuni, de dependente... Unii pot fi dependenti de tigari, altii de alcool sau droguri, altii de sex sau de iubiri neimpartasite. Cu totii ne fixam niste puncte, niste limite invizibile de unde incepe propria noastra dependenta!

Ador sa ma plimb in parcuri pustii toamna tarziu, sa stau in biblioteca pana la ora inchiderii, sunt dependenta de carti, sunt dependenta de iesirile cu prietenii in baruri pline de fum, nimic nu mi se pare mai reconfortant ca o ora de somn in mijlocul zilei, fumez cand sunt nervoasa si sunt indragostita aproape tot timpul. Iubesc strazi si cladiri cu o pasiune mistuitoare... Iubesc case si povesti de viata ale unor batrani, celebri necunoscuti! Iubesc...

Si am momente cand datorita unei plictiseli languroase, devin dependenta. Dependenta de timp, de oameni, de anumite sentimente. Si in aceste clipe incerc din greu sa-mi refac starea primordiala de libertate. Si nu reusesc. Nu intotdeauna... Si atunci accept dependenta ca pe ceva normal. Dar intotdeauna, intotdeauna, ma urasc pentru acesta acceptare, fara grai, fara noima...

Ma intreb: oare toti ne lasam purtati de val, fara sa incercam sa-l oprim? Fara sa incercam sa ne intelegem si sa ne dominam trairile? Oare dragostea poate da dependenta? Sau, de fapt, sentimentul acut este cel de singuratate atroce? Sau si mai rau, de obisnuinta. Devii rutinat si dependent de o constanta in viata.

Traim intr-o lume marcata de nevoi, de pasiuni, de dependente... Si in fiecare clipa, in fiecare om, in fiecare situatie, incerc sa gasesc energia pozitiva care sa ma indeparteze de rutina, de deja-vu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...