Day TWO
M-am trezit la 4 dimineata din cauza cerului. Nuanta de gri metalizat a zorilor se impletea cu marea opaca si cerul de abanos. Norii se zbateau, se amestecau, se razboiau intre ei! Treptat, cam in jumatate de ora, norii s-au retras si au lasat loc reginei noptii: luna.

Toata copilaria mi-am petrecut-o langa un tablou care infatisa luna reflectata in mare si barca de pescari plutind in deriva! Dar in realitate, luna oglindita in valuri are ceva atat de maret, de linistit, de indepartat si totusi foarte aproape, ca o chemare, incat am stat 1 ora si jumatate mirandu-ma in fiecare secunda cat poate fi de frumos!

Spre dimineata am adormit si am pierdut rasaritul!

Micul dejun inclus este o placere - au o cafea buna, aromata, portii mari! Am plecat sa ne plimbam pe faleza. Cald, soare, mare foarte linistita, fara valuri... un miros persistent de apa sarata, sulf si liliac inforit. Pescarusi si multe... lebede! Sunt superbe - gratioase pasari ce plutesc pe mare! Peisaj stancos, calcaros, in fata marea, in spate muntele, vegetatie uscata, dar luxurianta - palmieri si alte specii mediteraneene adaptate!

M-am oprit la o terasa pe malul marii, unde servea un chinez, amabil si zambitor: el vorbea in bulgara, eu in engleza! mi-a adus flori, m-a servit cu o bere rece Stela, 2,5 leva.

Ne-am plimbat si prin orasel putin, in cautarea unei biserici - intentionam sa merg la Prohod, era totusi Vinerea Mare! Nu am gasit biserica... Am mancat la un restaurant bilingv de pe tarmul marii, unde chelnerii stiu romaneste si chiar poti plati in lei. Erau cateva mese ocupate de romani, care vorbeau tare si gesticulau!

Mancarea este cam ciudata, nu imi place. Cel putin pana acum! Nu au ciorbe, doar supe. Cea de pui a fost bunuta, cam grasa, totusi... O salata bulgareasca cu vinete si branza - nota 9, o ceafa la gratar bine facuta si foarte mare, cartofi picanti nu foarte buni. Berea lor Zagorka este excelenta, cel putin este pe gustul meu. Doua persoane, mancat, baut, 27 de leva.

Spre seara am gasit si biserica! Si, totala surpriza: era inchisa cu lacatul! Am ramas muta de uimire.. toata lumea mi-a zis ca-i ortodoxa, dar ca maine e slujba (adica azi la inviere). Asa ca este prima data in viata mea cand nu merg la Prohod!

Ne-am oprit la un restaurant cochet din sticla si lemn, langa iahturi sa mancam ceva dulce - o inghetata foooarte buna de pepene galben aranjata chiar in jumatate de pepene! BUUNA! 6,5 leva.

Singurul lucru destul de incomod este frigul. Dar speram sa se mai incalzeasca!

Paste fericit!

FOTOGRAFII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...