Amsterdam - apa, sex si civilizatie

Cam irelevante cele trei cuvinte pentru un Amsterdam fabulos, unduitor si extrem de bine-dispus.

Am ajuns in mijlocul civilizatiei intr-o noapte de vineri si am urmarit domnisoarele pe biciclete pana la 5 dimineata, pe strazile din Amsterdam. Un oras normal, simplu, murdar si totusi, nebun, complicat si curat.

Vitrinele cu fete care se vand pe bani ieftini sunt chiar interesante. Fetele, unele, sunt chiar misto. Reclama este perfecta! Cred ca cea mai inteligenta reclama facuta ever la un produs de consum. Ideea de sex vinde singura, insa vitrinile cu sex sunt desavarsite. Atrag ca lampa mustele, ca sa zic asa...

Casele sunt interesante, usor iresponsabile, prin inclinatiile lor ciudate. Iti vine sa te muti intr-un oras vesnic pus pe distractii, pe aplecari provocatoare si ascutimi virile.

Preturile?! Ce sa zic, pentru mine au fost mari! Dar, de fapt, erau ok! 3-5 euro o bere, 5-10 euro o pizza... 6 euro, "fumatul":)

Oamenii?! Incredibili. Acest aspect m-a impresionat cel mai mult. Eleganti, sinceri, zambitori, vorbareti, veseli, lipsiti de mandrie prosteasca, de fite, de carcoteli... Erau si unii foarte beti pe strada. Si cu siguranta, vecina lor nu iesea pe palier sa comenteze cu tzatza de la doi, ca iar n-au nimerit broasca cand au ajuns acasa.

Fructe, dulciuri, papuci olandezi, lalele, porumbei civilizati si dragastosi, muzee, palate, cafenele, negri, vapoare si biserici. Un aer de occident, pur, nepoluat.

Au o bere absolut incredibila: Amsterdam Navigator, cu 8,6%, cam 3 euro in alimentara.

M-am simtit alt om, m-am plimbat singura pe strazi pe care parca le cunosteam de-o viata. M-am simtit respectata de oamenii din jur. M-am readaptat ingrozitor de greu la Bucuresti! De fapt, nu m-am trezit nici pana acum...

Locul meu nu mai este aici! De ce n-as trai zilele pe care le mai am asa cum am trait sambata in Amsterdam? Si nu high;)), ci foarte relaxata de atentia oamenilor! De buna-stare, de cultura, de civilizatie...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...