Despre dragoste, nunta si relatii

Am aflat recent ca doi prieteni de-ai mei se casatoresc dupa... 3 luni de relatie. Prima reactie a fost de surpriza totala si apoi am inclinat sa-i consider inconstienti. Hmmm, dupa 3 luni nu se pot cunoaste suficient de bine si poate fi doar o puternica atractie fizica. Cum vor putea pune bazele unei familii?!


Apoi am stat si m-am gandit mai bine. Sunt tineri, inteligenti, stiu ce vor. Atunci de sa nu faca acest pas, daca ei asta isi doresc? De ce sa nu traiasca de la bun inceput cu acest act si sa nu se bucure de viata ca si cuplu "oficial".

Este oare concubinajul sau parteneriatul o sansa de a nu lua "teapa" sau o metoda de a preintampina dezamagirile? Ma indoiesc, sincer... Cand ceva nu merge, nu merge si gata!

Iar daca ei vor avea o relatie extraordinara (si nu ma indoiesc de asta), vor avea ce povesti si acum si la batranete despre aceasta perioada romantica din viata lor. Iar daca ceva nu va vibra pana la capat, sigur nu va fi din cauza unei foi de hartie.

Lumea a luat-o razna considerand ca o casnicie si niste acte strica orice relatie. De fapt, totul este in mintea noastra. Mariajul ne da iluzia ca putem face absolut orice si ca persoana care sta de buna voie in casa cu noi, ne apartine. Ca putem jigni, insela si ascunde adevaruri fata de omul de langa noi, doar pentru ca oricum nu mai are ce face si din moment ce a semnat un act la starea civila, (in general femeia) se gandeste de doua ori inainte de merge la tribunal. Daca mai intervin si ceva copii, totul devine mai greu, mai dureros.

Am trecut printr-un divort care s-a intamplat dupa 14 ani de relatie si 3 luni de casnicie. Nu sunt un exemplu demn de urmat...

Dar oare ar putea schimba ceva o casnicie in pripa?! Probabil ca da... atat timp cat iti traiesti viata la maxim si consideri ca "azi" este cel mai important moment si "maine" nu conteaza.


O relatie asumata si fericita nu cred ca este nici pe hartie, nici in gura lumii. Este doar la tine in suflet, in minte si in trup.

Le doresc amicilor mei Casa de Piatra si sa nu renunte niciodata la lupta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...