Sweet September Rain

Ploua. Ploua fara incetare de mai bine de 12 ore. Poate n-ar fi nimic de povestit, daca n-as locui pe Insula Primaverii, cu soare arzator si apusuri dramatice. 


Desi aveam programata o excursie in vestul insulei, nu regret ca ploua. Niciodata nu m-am simtit mai "acasa" ca in aceasta zi cu ploaie, cand luminile galbene si calde ale  orasului te invita la leneveala si dragoste. 


Cineva imi zicea ca nu prea exista astfel de zile aici si eu, asteptam totusi ploaia, poate din dor de casa, poate din dorinta de schimbare... Si iata ca a venit, rece, tulburatoare, cu parfum imbatator de seva, ostoindu-mi dorul si implinindu-mi asteptarea grea de sensuri...

Oceanul este de un gri metalic, fasii razlete de lumina punctand valurile, ca un reflector pe o scena.


Ploaia imi face pofta de imbratisare, de muzica suava, de Sweet November si de o ceasca de cafea fierbinte cu lapte si scortisoara. Si poate si de o placinta cu mere parfumate, coapta in aluat dospit... 


Orizontul s-a luminat, promitand totusi o zi frumoasa... insa momentul cand m-am trezit, cu melodia desavarsita a ploii pe frunzele palmierilor, a fost unic, perfect, memorabil.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...