Despre lucruri senzationale...

Am fost "sfatuita" sa scriu despre lucrurile senzationale care se intampla aici, in Tenerife, despre ce nu se vede in Romania.Din pacate, singurul lucru care nu se vede in Romania este nu e nimic senzational in a trai in Tenerife. E o lume ca oricare alta, sunt oameni ca oricare altii, destepti sau prosti (prostii lor sunt chiar mai prosti decat prostii nostri, insa au un venit mai mare!), sunt magazine ca peste tot, baruri cu vedere la ocean sau cu muzica live. Peisajele fac exceptia de la regula. In rest, este la fel de greu sa-ti gasesti un job, chiriile si preturile sunt la fel, poate doar viata e putin mai linistita aici...

Romanii care traiesc aici se chinuie cu joburi obscure, insa din salariul minim pe economie iti permiti sa platesti o chirie si sa mananci. Asta daca ai noroc sa iti ofere cineva un contract de munca.

Lucruri senzationale... hmmm... este in februarie un carnaval, comparabil cu cel din Rio.. sper sa apuc sa-l vad!Pentru mine lucrurile senzationale nu sunt pe fiecare strada, la orice colt, in orice familie. Mi se pare de senzatie Bach si Traviata lui Verdi, Van Gogh este exceptional, Edith Piaf si Amy Winehouse mi se par geniale, admir mintea si capacitatea celor care au inventat Google si Youtube, senzationali sunt Frank Herbert si Mircea Eliade, mi se par minunate inventiile din medicina, recordurile din sport, internetul si gesturile dezinteresate ale celor care ajuta copiii si batranii.

Cat despre Tenerife, numai de bine. E superb aici, fara doar si poate, insa pana la exceptional... mai sunt cateva etape de trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...