Monopol Hotel, the House of my Dreams

In weekend am fost in Puerto de la Cruz, cel mai frumos oras din Tenerife, dupa umila mea parere... Cu o arhitectura unica, Puerto este o bijuterie de pe coasta de vest a insulei, bogat in vegetatie, oameni primitori si privelisti de basm.


Am ales Hotel Monopol pentru faptul ca este central si avea o rata pret/calitate extrem de buna. Habar n-aveam ce am sa gasesc acolo...


 Cunoasteti senzatia de deja-vu?! Probabil ca da... In momentul in care am intrat in hotel, toate visele mele au devenit realitate. Monopol este casa pe care mi-am dorit-o intotdeauna, este locul meu perfect in lume, este poate singura locatie care mi-a adus lacrimi in ochi si un sentiment de neliniste, tulburator, atat de complex, incat abia il pot exprima in cuvinte.


Hotelul are o istorie bogata, este o afacere de familie, a castigat numeroase premii si este extrem de primitor, cald, personal... Palmierii din interior si vegetatia care se intinde pana la ultimul etaj ii confera aura de glamour, insa stilul este unul colonial vechi, cu biblioteci si obiecte antice pe holuri.


Gasesti tablouri de la 1900, carti in engleza cu povesti de dragoste nemuritoare, personal amabil, un mic dejun excelent (am baut prima data in viata sampanie la breakfast:) si o terasa superba cu vedere atat la ocean, cat si la cea mai veche biserica din oras si la Plaza de la Iglesia.


Imbracata in costum traditional, patroana hotelului aranjeaza dimineata flori exotice pe treptele casei si pe terasa. Ambianta este uluitoare... parfumul te vrajesete, ca o ondina din poveste, care te trage spre larg...


As fi vrut sa raman acolo pe veci, sa imbatranesc ascultand povestile localnicilor, sa fac copii, sa scriu si sa mor fericita ca am trait intr-o astfel de casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...