Road to Masca


5 km de carare intortocheata ce inconjoara muntele ca un brau mult prea strans... aproape 2 ore de mers pe jos, cu opriri dese pentru fotografii.


Masca este un sat situat la 800 m altitudine in Muntii Teno, cu aproximativ 150 de locuitori. Centrul satului are o mica plaza si o bisericuta, iar aceasta asezare nu a fost legata prin drumuri de restul lumii decat la inceputul anilor '70. Drumul pe care l-am facut noi a fost construit in 1991.


Locuitorii din Masca se ocupa cu agricultura, cultivand cartofi, grau si portocale. Desi pare o zona pierduta, satul are provizii de apa generoase si este inconjurat in partea sa nordica de paduri de eucalipti.


Casele din Masca sunt remarcabile, construie din pietre si mici, inghesuite pe terase sapate in munte. Multe dintre ele sunt abandonate, locuitorii indreptandu-se spre orase mai mari...


Zona este destul de explorata turistic, sunt cateva restaurante, terase si magazine de suveniruri.


Insa faima satului Masca este data de peisajele care iti taie rasuflarea, de Barraco del Masca (un traseu ce duce spre Golful Masca), de liniste, de aerul parfumat.


Se spune ca Masca nu a fost niciodata atacata de pirati. Iesirea la Oceanul Atlantic este ascunsa intre stanci inalte, satul este pazit de osteni credinciosi - Muntii Teno, iar casele par a avea ochi vigilenti ciopliti in piatra. A secret village, a forbidden village... nu priviti Masca doar cu ochii, pentru ca veti fi dezamagiti!

  
Si pentru ca am facut peste 400 de fotografii si nu am cum sa le pun aici pe blog, am realizat un mini video cu pozele din Masca!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...