Despre Tenerife, cu o doza de realism

Am tot avut zilele astea niste discutii pe alte bloguri despre Tenerife si simt nevoia sa lamuresc putin lucrurile.


Tenerife este o insula ca oricare alta. Nu e nici perfecta, nici paradisul pe pamant, nici nu te asteapta pe TINE cu bratele deschise. E un loc ca oricare altul, poate mai insorit, mai ieftin si mai relaxant, unde poti auzi si vedea zilnic oceanul, poti sta tolanit la plaja, poti manca peste proaspat si poti culege portocale direct din copac. Apusurile sunt superbe si viata are un alt ritm. 


Viata este asa cum o vezi tu! Normal, exista si multe neajunsuri la o viata pe insula: e foarte cald tot timpul (mai putin seara cand e placut), te poti plictisi repede daca nu esti genul singuratic, nu exista opera si teatru (decat prin capitala), joburile sunt putine si neatractive, spaniolii sunt certareti si betivi, negrii sunt agasanti, iar berea scumpa.

Daca este sa compari cu Romania, cred ca nu mai este nevoie sa spun... civilizatia, linistea, oamenii si aerul sunt la un alt nivel. 


Ma deranjeaza ca unele persoane scriu neadevaruri (sau adevaruri proprii) pe bloguri si nu ii lasa pe altii sa traga concluzii. Daca cineva se hotaraste sa plece in Tenerife (chiar in vacanta) si citeste aberatiile unora de pe net, ma gandesc si eu ce parere isi fac. Asta este! Internetul e o mare gradina.

Sper ca nu am lasat niciodata sa se inteleaga ca in Tenerife totul este perfect! Pentru ca nu este asa... Tenerife este pentru cei mai retrasi, mai liberi, mai iubitori de valuri, de viata boema si simpla. Cei care s-au obisnuit cu un anumit confort si au anumite tabieturi, nu au ce cauta acolo sau probabil in orice alta "incercare de emigrare". 


Unii ma intreaba de ce m-am intors. Acum nu am un raspuns pertinent - asa am simtit in acel moment si consider ca asa a fost sa fie. Intre timp am invatat multe.

Experienta Romania - Tenerife - Romania mi-a dat masura lucrurilor. Stiu ce pot si ce nu pot sa fac, dar ma lupt sa imi depasesc barierele. Am reinvatat dorul (pana la durere) de un loc. Am inteles ca oriunde as fi in lume, este important sa fiu alaturi de iubitul meu si atunci va fi bine. Imi doresc sa ii ofer copilului meu o alta cetatenie, sa-l aduc pe lume in libertate. Asa cum stiti, nu sunt o persoana carierista si nu suport chingile. Deci pentru mine, e destul de simplu: aer si apa:)))


Fiecare are dreptul la vise, la pareri personale, la cuvinte, la incercari. Insa din pacate, romanii intodeauna sunt nemultumiti de ceva si trebuie sa urle supararea lor peste tot. Nu ma exclud...

2 comentarii:

  1. Bravo. Asta se numeste obiectivitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti o femeie inteligenta si puternica. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...