Legaturi bolnavicioase, de Cecilia Stefanescu

Am terminat de citit Legaturi bolnavicioase, o carte pe care am ales-o din curiozitate fata de cariera scriitoarei de 35 de ani, Cecilia Stefanescu

Condeiul ei nu este pur, ci mai degraba plin de nelinisti. Nu iti dai seama daca a trait ea insasi o astfel de experienta sau pur si simplu, inventeaza o poveste de dragoste ambigua, senzuala, plina de patima si cautari...

Ceea ce mi-a transmis cartea este un sentiment de apartenenta la acele timpuri, de recunoastere, de familiaritate cu toate senzatiile, iubirile si nevroza unei varste de mult depasite.

Parca am trait si eu o astfel de viata, candva, acum multi ani in urma. Am inteles-o, am cunsocut-o si am urat-o pe Kiki. Dar nu am putut sta departe de ea... Uneori mi s-a facut rusine si ciuda pe anii care au trecut, apoi am realizat ca acei ani sunt unici, ca raman in amintiri ca o scrijelitura de cui ruginit pe o tabla, ca numele meu scris de cineva in graba pe trunchiul unui copac. 

Parfumul acelor vremuri, frica, inconstienta, romantismul, nebunia, sexul si durerea acuta de a fi tanar le-am trait intocmai, cum magistral le descrie Cecilia Stefanescu.

Pasajul meu preferat ramane fara doar si poate acela in care cele doua fete se cauta prin oras, sperand sa se intalneasca, se surpind in locuri insolite, se adulmeca, se excita si se supun unui exercitiu de dor. 


Da, recunosc, am cautat ceva fara sa cunosc drumul pe care merg, am intrat in locuri incerte, am iubit oameni care au plecat, am intretinut relatii fara lumina, m-am prabusit si m-am ridicat prin speranta, dar si prin nepasare.

O carte pe care v-o recomand din tot sufletul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...