Animal Tropical, de Pedro Juan Gutierrez

Dupa Trilogie murdara in Havana, Gutierrez is continua autobiografia cu o carte de maturitate, plina de intelesuri, Animal Tropical.

Acum Pedro Juan are 50 de ani, insa acest lurcu nu-l impiedica sa traiasca la maxim, in aceeasi depravare si libertate totala de care se bucura pe terasa sa din Havana. Alaturi de el isi face veacul o mulatra de 30 de ani, murdara si plina de pasiune, care isi doreste un copil. Serile pe Malecon continua in acelasi ritm, cu rom, marijuana si mult sex, iar valurile oceanului parca au mai spalat din mizeria de la inceputul anilor '90.

In acest timp Gutierrez sa chinuie sa inceapa un roman, insa nu are curaj, el sustinand ca mai bine si-ar deschide o taraba si ar vinde rosii. Corespondeaza insa cu o suedeza, care il incurajeaza sa scrie si il ajuta sa isi faca toate actele pentru a pleca in Europa.

Cele doua luni pe care le petrece alaturi de suava suedeza, pe taramurile inghetate de natura si prejudecati, ii sunt povara spirituala lui Pedro Juan. Plictiseala aluneca cetoasa peste zilele sale, sexul nu mai are acelasi farmec brutal si totul pare fara noima. 

Plecarea spre Havana vine ca o eliberare. Acolo isi intalneste mulatra, care desi practica asiduu cea mai veche meserie din lume, se pare ca il iubeste sincer si il urmeaza intr-o noua casa, intr-un nou inceput. 

Pot sa spun cu mana pe inima ca m-am indragostit de Gutierrez. Este un maestru absolut al vietii, detinand un condei patimas si totusi, pe undeva, plin de candoare. 

Citeste si Regele Havanei, de P.J. Gutierrez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...