Panza de paianjen, de Cella Serghi

O carte "de vara", care iti face pofta de mare, de vise fara noima in culoarea caiselor parguite, de iubire patimasa cu suflu de nemurire. 

Este o poveste trista, usor previzibila, insa nu mai putin obsedanta. Destinul Dianei te prinde in ritmul unui tango de alta data, te fascineaza, te recunosti in scrisori, in dorinte, insa te indepartezi cu lacrimi in ochi de o poveste care este atat de fin tesuta, ca o panza de paianjen, incat nu poate fi a ta... Si daca, totusi, in zilele noastre de zanatica agitatie, mai exista fiinte atat de eterice ca Diana?! Raspunsul este la tine. 

Iti recomand "Panza de paianjen" s-o citesti asa cum mananci o bomboana fondanta, pe indelete, cu respect, cu nostalgie, iti recomand s-o recitesti pentru a o redescoperi pe Diana cu dor, dupa cautari care au durat ani de zile, iti recomand sa citesti cartea pe malul marii, la Mangalia sau Balcic. 

                                                      Balcic, The Lost Paradise

"Am stat asa, fara sa vorbim, dar parca fiecare secunda ne apropia cate putin. Nu stiu daca eu mergeam catre Alex, sau el venea catre mine. Nu-i vedeam ochii defel. Dar ii simteam respiratia foarte aproape. Daca mai faceam o miscare cat de mica, i-as fi atins buzele. Si totusi, aveam impresia ca inaintam unul catre altul venind parca din teribile departari, dupa lungi cautari… (…) Simteam ca Alex asteapta. Si eu asteptam. Daca ar fi facut un gest catre mine, m-as fi dat inapoi. Dar asa, ma simteam atrasa, cate putin, de o putere nevazuta, dar de neinlaturat. Cine a parcurs ultima, infima fractiune de spatiu, care, o clipa nespus de lunga, a mai despartit buzele noastre, nu voi sti niciodata. (...) Sfarsitul a fost prelung, ca si inceputul. Nu stiu cand a incetat vantul. Acum ploaia cadea picaturi mari de tot, ca un plans care usureaza."

6 comentarii:

 1. Multumesc, chiar aveam nevoie sa citesc o astfle de carte.:) Din cate vad, pare foarte interesanta. Problema este unde o pot gasi. Se gaseste in magazine gen Diverta?

  RăspundețiȘtergere
 2. Ultima data a fost editata de Editura Cartilor Tango, insa a aparut si in colectia de la Jurnalul.

  Uite mai jos ai linkuri:

  http://www.libris.ro/literatura-romana/jn-5---panza-de-paianjen---cella-serghi-LIT973-675-600-9--c7510--p349715.html

  http://www.libris.ro/literatura-universala/panza-de-paianjen---cella-serghi-CTA973-88697-4-5--c7509--p317470.html

  Diferenta de pret este graitoare:))))

  Spor la citit si astept comentarii:)

  RăspundețiȘtergere
 3. cartea in format electronic gen pdf nu se gaseste? nu stau in tara...si aici n-am de unde s-o cumpar...

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi aduc aminte de Europolis a lui Jean Bart, cand vorbim de carti si de citit la mare, la Dunare. Ah , e frumoasa zona aia, Galati Constanta, Tulcea, misterioasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. Calin, din pacate mi-a scapat Europolis, insa am pus cartea pe lista mea. Iubesc marea si mai ales zonele misterioase si simple, esentiale. Multumesc de recomandare:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Ah, a fost una din cărțile preferate ale adolescenței mele! M-am marcat că om, că fetișcană visătoare, că femeie. E o carte pt sufletul fetelor.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...