Crezi ca ai putea sa traiesti fara bani?!

Sau mai bine zis: cat timp crezi ca ai rezista fara bani? Adevarul este ca ne-am obisnuit sa traim in aceasta societate de consum si nu ne imaginam decat foarte putine activitati care s-ar putea desfasura fara interventia "mariei sale" - banul.

Cand te gandesti sa faci ceva economii asta inseamna ca vei cumpara o pasta de dinti mai ieftina, vei consuma mai putin curent, tragi apa la WC mai rar si respecti lista de acasa in supermarket. Insa aceste activitati implica bani! Si, in definitiv, ce ai putea sa faci fara bani?

Mark Boyle traieste fara bani!

Sa te plimbi (pe jos, ca masinile vor benzina), sa dormi intr-o rulota (o casa cere intretinere), sa te speli doar cu apa de izvor, sa mananci rodul pamantului, eventual cultivat de tine, sa profiti doar de lumina soarelui, sa nu fumezi, sa nu bei, sa iti gasesti un partener dispus sa traiasca la fel ca tine (HA!) si sa nu cumperi absolut nimic. Hmm, este posibil asa ceva?

Se pare ca da! Britanicul Mark Boyle, de 31 de ani, a renuntat la bani inca din 2008, traieste intr-o rulota langa Bristol si recunoaste ca totul cere mai mult timp si efort intr-o lume fara bani. Desi a vrut sa faca doar un experiment, tanarul a fost cucerit de acest stil de viata si a infiintat o comunitate care numara pana in prezent aproximativ 17.000 de adepti. Ma intreb cati dintre acestia traiesc intr-adevar fara bani?!

Mark Boyle, in bucataria sa

Pentru ca, trebuie sa recunoastem, desi este provocator si benefic, acest stil de viata nu este unul foarte simplu si la indemana oricui. Voi ati putea trai fara niciun ban?

Un comentariu:

  1. Auzisem si eu de tipul asta.
    Mai este si tipul din cartea lui Elizabeth Gilbert - Ultimul barbat american. Si el facea cam acelasi lucru - manca inclusiv carne de veverita si avea un vis.

    E greu fara bani. Dar sunt exemple care iti demonstreaza ca se poate. Trebuie sa fi totusi foarte suparat pe societate sa poti imbratisa o astfel de viata.

    Eu una, fara internet...nu, n-as putea...:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...