Fred Finn, world's most travelled man

Fred Finn are 70 de ani, insa cu siguranta nu este un batranel care citeste ziarul dimineata in papuci de casa si imbracat in pijama. Nici nu-si duce nepotii in parc, la pranz, in fiecare zi. Nu merge la piata si nu motaie in fotoliu la stiri. Sau poate face toate aceste lucruri, insa ca exceptii ale vietii lui fantastice. Il puteti intalni insa in Africa, in America, in Asia sau intr-un zbor peste Atlantic sau Pacific si asta in acelasi an. Sau poate pe luna... 

Guinness Book of Records l-au cautat si au stat de vorba cu el. De fapt, l-au verificat! Si au aflat ca domnul Finn are la activ 24 de milioane de km parcursi in interes de serviciu sau personal, a vizitat 139 de tari (din 196 posibile) si a zburat cu celebrul Concorde de... 718 ori, inainte de anul 2003 cand a fost retras de pe piata. 

Este o experienta fantastica, intr-adevar! Britanicul Fred Finn a lucrat pentru multe companii multinationale care aveau contracte cu firme sau chiar guverne, ceea ce i-a oferit posibilitatea sa calatoreasca in interes de serviciu extrem de mult. In drumurile sale a intalnit oameni "simpli" ca: Mikhail Gorbachev, Paul McCartney, Sarah Ferguson, Dolly Parton sau Bruce Springfield, care de-a lungul timpului i-au devenit prieteni. 

Intotdeauna Fred este intrebat care sunt cele mai interesante locuri in care noi, muritorii de rand, sa calatorim inainte de a muri. Si Finn a ales trei: Kenya, Seychelles si Ucraina (unde el sustine ca sunt cele mai frumoase femei de pe pamant:). Nu a ocolit nici locurile mai putin indicate pentru calatorii, cum ar fi Nigeria sau Teheran (unde a si fost arestat). A "experimentat" si... bombele la bordul unui avion, intarziind astfel la cina cu sotia sa, care nu l-a crezut. 

Ucraina

Fred calatoreste singur de obicei (din cand in cand isi mai ia si sotia in vacante:)), nu-si asuma riscuri inutile si stie mai bine ca oricine din lume cum sa-si pregateasca bagajele. Britanicul a traversat Atlanticul de 2.000 de ori si a vizitat Africa de 600 de ori, printre altele. Iar de fiecare data a scris un jurnal al calatoriilor, pentru ca nu pleaca nicaieri fara agenda sa. 

Ce-si mai doreste acest om? Sa faca o calatorie trans-Siberiana de la Moscova la Vladivostok, sa mearga cu  trenul The Maharaja in India si sa ajunga pe Luna. 

Momentan Fred Finn locuieste intr-un sat ucrainian, Komsomolsk, impreuna cu sotia sa de 35 de ani. Iar daca va hotari sa se retraga, cu siguranta va avea ce povesti nepotilor. O viata de exceptie! 
 

CITESTE SI:
 
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...