In Germania este interzis sa stai pe Facebook!

Bineinteles, in timpul serviciului... Din cauza ca tot mai multi angajati isi pierd timpul pe site-urile de socializare, unele companii din Germania au luat decizia dura de a interzice accesul la Facebook, Twitter si chiar Youtube. 

Primele companii care au interzis aceste site-uri sunt Volkswagen, Porsche si Commerzbank, motivandu-si decizia...
prin scaderea productivitatii angajatilor, dar si prin frica de "spionaj corporatist". Si daca e recesiune, lumea ar trebui sa munceasca de doua ori mai mult, pe bani mai putini si fara alte beneficii "morale" ca aruncarea cu ochiul in pagina de Facebook a vecinului.

Ingrijorata de acest fenomen grav (sesizati voi ghilimelele), insasi Angela Merkel va promova o lege prin care companiile sa nu aiba acces la site-urile de socializare cand fac angajari. Deci, nepotismul s-a transformat in "facebook friends". 

Din punctul meu de vedere aceasta masura este inutila! Un angajat care nu vrea sa munceasca, ci doar sa piarda timpul pana vine salariul, va gasi o metoda sa o faca. Agentii de recrutare pot gasi pe Facebook, Twitter si altele oameni chiar mai potriviti decat cei care isi depun un simplu CV, le pot urmari activitatile si modul de gandire, plus fotografii si viata personala. Parca pare mai simplu sa angajezi astfel cand ai un teanc de 1200 de cv-uri de triat, nu?

La noi multe firme au luat decizia de a interzice Messengerul, in curand Facebook-ul/Twitter-ul sau altele. Si ce? Stim cu toii ca exista metode de a taia frunze la caini chiar sub ochii sefului. Voi ce ziceti? Cam care ar fi acestea?

Un comentariu:

  1. Incep eu, daca tot am adresat aceasta intrebare. In general, nu-mi place sa stau degeaba la job pentru ca ma plictisesc de moarte. Recunosc nu sunt nici fan mess, facebook, cu atat mai putin twitter, deci nu sunt un pericol pentru firma.

    De obicei merg de dimineata tare la munca, imi fac treaba organizat, repede si zic eu, bine. Insa cand sa plec, ma lovesc de corporatism si de cele 8 ore obligatorii de sedere in cusca respectiva.

    Si atunci, deh, mai pierd timpul... deschid multe pagini de net, citesc, scriu, imi fac calcule personale, visez cu ochii deschisi, scriu pe blog, ascult muzica... Cam subtire, ca tot ma plictisesc si fug de fiecare data cand am ocazia din locurile astea de pierzanie:)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...