The Ghost Writer

Am gasit filmul The Ghost Writer pe aproape toate listele cu previziuni pentru Oscar-urile din martie. Recunosc: m-au atras la aceasta productie atat actorii (Ewan McGregor, Kim Cattrall si Pierce Brosnan), cat si scenariul (un scriitor anonim este ales pentru a completa din umbra memoriile unui fost prim ministru cu activitati mai mult decat dubioase). Regia semnata de Roman Polanski m-a facut sa trec peste orice indoieli si sa astept acest film cu nerabdare.

In plus, The Ghost Writer debuteaza promitator si am avut asteptari destul de mari de la McGregor. Insa filmul se complica aproape inutil pe parcurs, scriitorul din umbra fiind un personaj sters, aproape inocent, in relatia atat de complicata dezvoltata pe parcurs cu ministri, CIA, turnatori si... morti.


Pana la finalul previzibil al filmului reusesti sa te plictisesti si sa te intrebi de ce naiba a actionat asa personajul principal. Nu spun ca este un film prost, insa nu este nici foarte bun. Un melanj intre un thriller prea putin complicat, o drama prea "comuna" si un mystery prea alambicat. "Criticii" de pe IMDB i-au oferit 7.5 si sustin ca este o "opera de arta", insa acest lucru depinde evident de gustul fiecaruia. Eu i-am dat un 6.


Daca acest film va fi intr-adevar pe lista nominalizarilor la Oscar, eu zic sa-l vedeti ca sa va faceti o parare. Si poate chiar va place!

CITESTE SI:Un comentariu:

  1. opera de arta pe naiba :)) ei eu ma intreb ce naiba a fost in capu' lu' polanski :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...