Regal Vienez, by European Royal Orchestra

Aseara am participat la un eveniment deosebit. In ciuda frigului de afara, European Royal Orchestra ne-a incantat cu un Regal Vienez, la Arenele Romane. Bineinteles, spectacolul nu a fost chiar in aer liber, ci intr-un cort asezat exact in mijlocul arenelor si cu ceva incalzire. Din pacate, nu au fost prea multi oameni in public, si poate tocmai de aceea, atmosfera a fost una intima, deosebit de placuta. Iar orchestra s-a intrecut pe sine!

Acest eveniment a fost organizat de Primaria Sectorului 4, in colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" - care ne-au invitat la o seara magica, un Regal Vienez cu muzica de Strauss , artisti de marca si alte surprize muzicale. 

European Royal Orchesta ii include pe cei mai buni studenti si absolventi ai facultatilor de profil din tara si strainatate. Alaturi de acesti tineri geniali, sunt incantati sa faca parte dintr-un proiect atat de ambitios si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania (filarmonica "George Enescu", Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat). Pe langa aceasta componenta de prim rang, European Royal Orchestra se poate mandri cu multe colaborari cu importanti dirijori si producatori de muzica din lume.

La pupitrul Orchestrei s-a aflat talentatul si extrem de apreciatul dirijor Florin Totan.


Desi muzica speciala te poarta pe alte taramuri si te face sa simti cu adevarat spiritul Craciunului, iata ca lumea nu s-a deranjat sa isi paraseasca locuintele calduroase pentru a face parte din magia oferita de European Royal Orchestra. In plus, printre putinii spectatori, s-au aflat personaje care fumau in interiorul cortului si mi-au confirmat ca bunul simt lipseste cu desavarsire. Cel putin la unii...


Imi pare rau ca un astfel de eveniment este tratat cu atata superficialitate si indiferenta la noi, romanii preferand sa doarma, sa ia cu asalt supermarketurile sau sa priveasca ineptii la televizor, in loc sa isi umple sufletul de lumina transmisa de aceasta muzica nemuritoare. Sunt absolut convinsa ca in afara, un astfel de concert este apreciat la maxima lui valoare.  Ar trebui sa mai invatam... 

BRAVO, European Royal Orchestra!


CITESTE SI:


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...