Unde sa iti petreci noaptea dintre ani

Stiu ca este foarte comod sa stai acasa si sa urmaresti trasmisiile live TV din lumea intreaga sau sa petreci alaturi de prieteni, dar pentru calatorul din tine, am cautat cateva locatii unde merita sa mergi pentru a vedea cum sarbatoresc oamenii Revelionul si bineinteles, pentru cele mai impresionante focuri de artificii.
10. Edinburgh, Scotland - aici oamenii incep petrecerea de pe 29 decembrie si in noaptea de Revelion focurile de artificii lumineaza superb Castelul Edinburgh. In plus, te vei rasfata cu beri uriase si cu tone de whisky, dar si cu micul dejun special de dupa party.


9. Rio de Janeiro, Brazil - toata lumea se imbraca in alb si se strange pe plajele Copacabana si Ipanema pentru a vedea focurile de artificii si pentru a petrece pana in zori. Localnicii au obiceiul de a sari peste sapte valuri pentru a avea noroc in anul ce urmeaza. Este cea mai mare petrecere de pe plaja din lume!


8. Sydney, Australia - 80.000 de focuri de artificii lansate de pe Sydney Harbour Bridge si cea mai extravaganta petrecere de Revelion. Este suficient?


7. Moscow, Russia - petreceri legendare in Red Square sau Pushkin, udate cu impresionante cantitati de votka. Pentru un Revelion altfel...


6. Las Vegas, Nevada - 300.000 de participanti in fiecare an, artificii de peste 500.000 de dolari de pe acoperisurile a 10 casino-uri de lux, tuburi uriase cu Margarita, femei superbe, o petrecere fara sfarsit...


5. Tokyo, Japan - clopotele bat in templele buddiste, hatsumode - prima rugaciune din an se aude pretutindeni, liniste, meditatie, spiritualitate.


4. New York City  - in Times Square se aduna mai mult turistii, iar localnicii aleg activitati linistite ca: o alergare la miezul noptii in Central Park sau o plimbare pe Brooklyn Bridge. Bautura este interzisa pe strazi, insa multi petrec in pub-urile din New York pana dimineata. Este orasul celebru pentru saruturile intre necunoscuti de Revelion!


3. Rome, Italy - localnicii si turistii se aduna in Piazza del Popolo pentru dans si bautura. Focurile de artificii, inotul in fluviul Tibru, clovnii, inghititorii de foc, pizza si vinul roze sunt atractii ce merita savurate pe indelete.


2. Athens, Greece - in Kotzia Square, turistii si localnicii se aduna pentru placinte cu banuti ascunsi in ele (pentru noroc!), ouzo, dansuri si concerte ale trupelor grecesti. Lumea merge si la biserica, pe 1 ianuarie fiind o importanta sarbatoare religioasa a grecilor. 


1. Paris, France - aici sarbatoarea incepe pe 1 ianuarie si se termina pe 1 februarie! In noaptea de Anul Nou se bea sampanie sau cidru, se mananca ciocolata, focurile de artificii de pe Champs-Elysees sunt fabuloase, dar si in Montmartre poti sarbatori pe cinste, intr-o atmosfera mai linistita. CITESTE SI:
  
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...