Blue Valentine - parca imi aminteste de ceva...


Blue Valentine este unul dintre filmele bune ale anului 2010. Este povestea unui cuplu care oscileaza intre iubire, lacrimi, dorinta, apatie, certuri, indiferenta, rutina, renuntare. Ryan Gosling si Michelle Williams sunt doi actori minunati, care reusesc sa faca un film extrem de autentic, de real. Derek Cianfrance, regizorul acestei productii, a inceput sa faca filme la varsta de 13 ani, iar pana acum are in portofoliu doar documentare si short movies.  Insa cu Blue Valentine a reusit sa atraga atentia presei internationale. 

Ryan Gosling este unul din actorii mei preferati si joaca excelent in acest film, este foarte convingator. Michelle Williams a fost nominalizata la Globurile de Aur, insa nu mi-a placut foarte tare. Poate si din cauza ca toata vina din poveste am lasat-o sa cada asupra ei. 


"I like how you can compliment and insult somebody at the same time, in equal measure". 

Unele scene din acest film sunt parca "rupte" din viata mea. Inteleg furia, neputinta, durerea si iubirea, am luat aceeasi decizie ca si Cindy, insa tot pe ea o acuz. "Vinovatii fara vina..." Uitata intr-un colt al bucatariei, dragostea cea mai intensa se degradeaza, devine spongioasa, iar golurile ei nu mai pot fi umplute decat cu durere. Oricat de mult l-ai fi iubit pe cel de langa tine, nu mai gasesti drumul spre el, uiti sa comunici, uiti ce cuvinte ajungeau la inima lui si te prabusesti intr-un abis, condamnat la cel mai absurd exercitiu: cel al indoielii. 


Pe IMDB Blue Valentine are 8.1 din 2.500 de voturi, eu i-am dat 8. Un film recomandat celor care sunt la inceputul unei relatii sau celor care isi doresc foarte tare sa fie cu o anumita persoana. Habar n-ai cat de scurt este drumul catre dezastru, chiar daca e pavat cu bune intentii!CITESTE SI:

True Grit - cel mai nou basm al fratilor Coen

127 Hours - un film fabulos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...