The Qingdao Haiwan - cel mai lung pod peste mare


Acum putem merge pe apa! China a construit cel mai lung pod din lume peste mare (Qingdao Bridge), cu o investitie incredibila de 5.5 miliarde de lire sterline. Podul are 42,5 kilometri si depaseste recordul anterior detinut de The Lake Pontchartrain Causeway din Louisiana.


Proiectul The Qingdao Haiwan Bridge a debutat in 2006, iar podul va incepe sa "functioneze" din cursul acestui an. El face legatura intre orasul Qingdao (din provincia Shandong din estul Chinei) si districtul Huangdao, peste apele Golfului Jiaozhou. 

Constructia a inceput simultan din ambele capete ale podului si au lucrat doua echipe formate din peste 10.000 de oameni. 

Podul este sustinut de peste 5.000 de piloni, are sase benzi de circulatie, s-au folosit in jur de 450.000 de tone de otel si este de 174 de ori mai mare decat London’s Tower Bridge
Acest record insa va dura cativa ani, pentru ca deja s-a inceput constructia unui pod ce uneste sudul provinciei Guangdong cu Hong Kong si Macau, care va avea 50 de kilometri si va fi terminat in 2016. 


Dar sa lasam imaginile sa vorbeasca...
CITESTE SI:

  

Iata cum arata Paradisul!

2 comentarii:

  1. Foarte tare, poate invatam si noi ceva de la chinezi, e adevarat ca nu suntem pe trendul economic pe care il are China, dar noi nici in vremurile bune nu am reusit sa ducem macar o autostrada la bun sfarsit si aici ma refer la A2 ca de autostrada transilvania nici nu mai pomenesc, poate in viitor se vor bucura nepotii si stranepotii de inaugurarea ei :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...