Filmele de Oscar ale ultimului deceniu


Daca zilele trecute v-am prezentat actorii si actritele care au castigat Oscar-ul in ultimii zece ani, iata revin astazi cu un articol dedicat celor mai bune filme din ultimul deceniu, cel putin in opinia Academiei. Sunt convinsa ca le-ati vazut pe toate, insa as vrea sa ne amintim cu drag de unele dintre ele...Iata mai jos filmele de Oscar ale ultimului deceniu:

2000: American Beauty - o drama regizata de Sam Mendes (fostul sot al lui Kate Winslet), cu o distributie pe masura: Kevin Spacey, Annette Bening si Mena Suvari. 


2001: Gladiator - unul dintre filmele mele preferate, in care Ridley Scott ii "aliniaza" pe Russell Crowe, Joaquin Phoenix si Djimon Hounsou (Blood Diamond). Filmul a castigat 5 premii Oscar!


2002: A Beautiful Mind - un film excelent cu Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Christopher Plummer si Paul Bettany. 8 nominalizari si 4 Oscar-uri castigate! 


2003: Chicago - un musical fabulos, cu Renée Zellweger, Richard Gere si Catherine Zeta-Jones. A primit 13 nominalizari la Oscar, din care a castigat 6!


2004: The Lord of the Rings:The Return of the King - nominalizat la 11 premii Oscar, le-a castigat pe toate!


2005: Million Dollar Baby - un alt film foarte bun, in regia lui Clint Eastwood (a si jucat), cu Hilary Swank si Morgan Freemn. 7 nominalizari, din care 4 Oscar-uri castigate!


2006: Crash - unul dintre filmele care nu prea m-au incantat, desi l-am vazut de doua ori. In regia lui Paul Haggis, cu Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, etc a fost nominalizat la 6 Oscar-uri si a castigat 3!


2007: The Departed un film regizat de Scorsese si produs de Brad Pitt, cu o distributie fabuloasa: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga si Alec Baldwin. Filmul a avut 5 nominalizari, a castigat 4 Oscar-uri, printre care si prima statueta pentru Scorsese!


2008: No Country for Old Men - fratii Coen au pus in scena un thriller foarte intens cu Javier Bardem, Tommy Lee Jones, si Josh Brolin. A primit 8 nominalizari, a castigat 4 Oscar-uri!


2009: Slumdog Millionaire - regizorul Danny Boyle imi retinuse atentia inca de la drama The Beach, iar in 2009 s-a intrecut pe sine cu acest film. (127 Hours este tot "opera" lui). A avut 10 nominalizari si a castigat 8 dintre ele! 


2010: The Hurt Locker - o productie care nu consider ca ar fi trebuit sa fie filmul anului, insa asa au hotarat membrii Academiei - 9 nominalizari si 6 statuete castigate!


In 2011 avem nu mai putin de 10 filme nominalizate. Pe 27 februarie vom afla care va fi noul "hit", dar pana atunci iata aici lista celor care au o sansa la Oscar-uri!
CITESTE SI:

Actritele de Oscar ale ultimului deceniu (2)

Actritele de Oscar ale ultimului deceniu (1)

4 comentarii:

 1. Doar No Country for Old Men nu am văzut :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu ti-l recomand. Poate nu este foarte "digerabil", insa Javier Bardem e senzational:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi se pare ca esti cam dura cu "Crush" e unul dintre cele mai tari din lista!!! Gladiator e gladiator!! :)) Nici eu nu cred ca isi merita statueta "The hurt locker", filmul e banal si nerealist!!! Si nici Chicago nu cred ca merita :)) dar...nu mai stiu cu cine era contracandidat!!! :)) Aaaa..si nici "No country for old men" :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Gusturile nu se discuta, Codruttzz:) Ca de asta e blog:))) Cu Chicago au fost "Gangs of New York", "The Hours", "The Lord of The Rings: The Two Towers" si "The Pianist". Mie mi-a placut No Country for Old Man... datorita lui Bardem. Si in locul lui The Hurt Locker as fi ales Up in the Air:)

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...