Iata ce NU stiai despre Oscar-uri!

De abia astept cel mai important eveniment cinematografic al anului din aceasta seara (noapte), transmis in direct de HBO din Los Angeles - Premiile Academiei de Arta si Film. Cine va castiga, ce film va fi considerat cel mai bun, ce rochii vor purta divele?! Toate acestea le veti afla maine dimineata, la prima ora de pe I's Blog. Iar pana atunci, m-am gandit sa va spun cateva curiozitati despre Oscar-uri...


- Prima gala a avut loc pe 16 mai 1929, la  Hotel Roosevelt din Hollywood si au participat 270 de persoane.

- La Kodak Theatre se tin premiile Oscar abia din 2002.

- 302 actori au castigat Oscar-ul pana acum.

- Bob Hope si Billy Crystal au fost cele mai "longevive" gazde ale Premiilor Academiei.

- exista doar 2 actori care au 3 Oscar-uri (Walter Brennan si Jack Nicholson) si 8 actori care au castigat cate 2 Oscar-uri (Spencer Tracy, Fredric March, Gary Cooper, Marlon Brando, Dustin Hoffman, Tom Hanks, Daniel Day-Lewis si Sean Penn).

- cele mai multe nominalizari le-a avut tot Jack Nicholson - 12! Iar Peter O'Toole a avut 8 nominalizari, insa nu a castigat niciodata o statueta.


- cei mai tineri actori care au castigat Oscar-ul sunt: Timothy Hutton (20 de ani) si Adrien Brody (29 de ani). 

- Katharine Hepburn a castigat cele mai multe Oscar-uri din istorie: 4, iar Meryl Streep a fost nominalizata de 16 ori si a castigat 2 statuete.

- cea mai tanara castigatoare a Oscar-ului este Tatum O'Neal, la doar 10 ani.

- Hally Berry este singura femeie cu descendenta afro-americana care a castigat un Oscar pentru Best Actress, iar Charlize Theron este singura actrita sud-africana care a castigat Premiul Academiei. 


- Vivien Leigh este singura actrita de origine asiatica premiata cu Oscar, iar Nicole Kidman singura australianca detinatoare de statueta aurita. 

- Sandra Bullock este singura actrita din lume care a castigat in acelasi an Oscar-ul si Zmeura de Aur:)

- Steven Spielberg, Clint Eastwood si Oliver Stone sunt printre putinii regizori cu cate doua premii Oscar castigate. 

AICI gasiti lista cu nominalizarile din acest an, iar Premiile Academiei vor fi transmise in aceasta noapte incepand cu ora 3 AM pe HBO.CITESTE SI:

Oscar 2011: predictii vs. preferinte

Filmele de Oscar ale ultimului deceniu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...