Qbebe te sfatuieste: 5 lucruri pe care NU trebuie sa le faci in timpul sarcinii!

In momentul in care afli ca esti insarcinata, probabil ca realizezi intr-un timp mai scurt sau mai lung, ca urmeaza o perioada de 9 luni in care va trebui sa traiesti „pentru doi”. Daca esti o femeie matura emotional vei intelege ca, de-acum inainte, vei manca si vei bea pentru doi, vei respira pentru doi... si ca este nevoie sa fii mai atenta si mai responsabila.Iata mai jos 5 lucruri pe care NU trebuie sa le faci in timpul sarcinii:

1. Nu fuma si evita pe cat posibil fumul de tigara!

Nu putine pot fi efectele negative ale fumatului activ sau pasiv pentru viitoarea mamica si pentru fetus: avort spontan, nasteri inainte de vreme, copii prea slabi si cu putine sanse de a supravietui sau chiar nasterea de copii deja morti.

2. Nu consuma cantitati mari de alcool!

Nu este interzis alcoolul in timpul sarcinii! Daca insa vei consuma cantitati mari alcoolul va avea efecte negative asupra fetusului. La fel ca si in cazul fumului de tigara sau a prezentei oricarui alt drog (cafea, amfetamine, alte chimicale sau pastile fara recomandarea doctorului etc.) in interiorul corpului mamei, alcoolul poate avea efecte dezastruoase asupra evolutiei bebelusului. Printre acestea se numara: deficiente de crestere, malformatii faciale, disfunctii ale sistemului nervos central si multe altele.


3. Evita pe cat posibil consumul de „fast-food”

Dupa cum probabil deja stii, mancarea „fast-food” (hamburger, hot-dog, sucuri carbogazoase etc.) desi este buna la gust, este foarte daunatoare pentru organism. De-asemenea, printre mancarurile de evitat se numara si pestele de Ocean. Principalul efect negativ pe care il pot avea substantele din aceste mancaruri asupra sarcinii este cresterea riscului de cancer.

4. Evita radierea de orice fel

Riscurile pe care le implica expunerea radiatiilor asupra sarcinii nu sunt foarte mari, dar ai face bine sa iti intrebi doctorul si sa mergi la un control, inainte de a face o radiografie. Ideal ar fi sa amani pe cat posibil radiatiile in timpul sarcinii, chiar si cele de la cuptorul cu microunde!


5. Cat mai putin stres

Daca in viata ta ai cerinte si solicitari mari, in comparatie cu o putere prea mica de a le face fata si gestiona, inseamna ca esti stresata. Este nevoie sa cauti mereu un echilibru intre asteptarile din afara si linistea ta interioara.  Mai ales in aceasta perioada, incearca sa iti prioritizezi foarte bine activitatile, ocupandu-ne in primul rand de sarcina.

Articol oferit de Qbebe.ro!


CITESTE SI:
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...