Iata care sunt restaurantele mele preferate din Bucuresti, in care m-as intoarce mereu si mereu, atat pentru atmosfera, cat si pentru preparatele senzationale, arome si culori. Sper sa gasiti inspiratie in acest articol si sa va bucurati de tot ce va ofera acest oras:)

7 Locuri unde se mananca bine in Bucuresti

1. Roberto’s – Pura Cucina Italiana

O seară de toamnă perfectă: ploaie ușoară cu miros de frunze colorate, lumini discrete, oameni calmi, zâmbitori. Pășesc într-o încăpere decorată în nuanțe clasice, cu fotografii inspirate din Old Hollywood. Focul din șemineu crează lumini și umbre plăcute, iar mesele albe, cu suave nuanțe de roz și cu orhidee delicate te imbie la povești despre timp, viață, mâncare bună, călătorii și vise împlinite. Sunt la Roberto’s, restaurantul italian din Athénée Palace Hilton și seara mea începe ca o promisiune. Știu, simt că mă voi îndrăgosti definitiv.

Citeste mai multe detalii aici. 

2. Four Seasons – anotimpurile bucuriei

O fântână arteziană îmi cântă în ureche un ritm dulce, şăgalnic. Florile şi plantele tropicale fac parte din decor ca şi cum ar fi crescut acolo, pe zidurile grădinii, înmiresmând aerul fierbinte, de vară eternă. Conversaţie uşoară la mese, voie bună şi zâmbete. Te simţi bine instinctiv. Mâncarea miroase divin, iar când o guşti simţi că ai ajuns în paradis. Light, romantic & elegant.

3. Restaurant Duna

Deosebit, cu o bucătărie care poate face concurență celor mai bune restaurante din lume, cu o atmosferă caldă, familiară, cu oameni frumoși și cu vinuri ungurești celebre, Restaurantul Duna iese puțin din peisajul obișnuit al Capitalei. În primul rând, nu este în centru, ci îl găsești pe Iancu Căpitanu, aproape de Foișor. În al doilea rând, nu este atât de aglomerat încât servirea sau conversațiile să devină greoaie. Mergi la Duna când vrei să petreci timp cu prietenii vechi si când vrei să mănânci ceva deosebit: adică preparate foarte, foarte bune, tradiționale ungurești, perfect condimentate și asezonate cu zâmbetele plăcute ale personalului.

4. Club Fabrica

Este un locul meu preferat de intalnire cu prietenii si aici poti manca unele dintre cele mai mari si mai bune portii din Bucuresti: paste, pizza, friptura, salate, preparate deosebite, deserturi. Recomand din tot sufletul! Acume mergem pentru cea mai buna quesadilla cu spanac din lume.

5. Zexe Braserie. 

Pentru cele mai bune prajituri din lume, create de Ana Consulea, si servite pe o terasa cu charm frantuzesc. Au si ginturi perfecte pentru seri de vara, dar si sandvisuri magice cu rosii uscate, sunca sau branzeturi fine. O incantare.

6. Tuk Tuk. 

Am descoperit in Dorobanti cel mai bun restaurant asiatic din afara Asiei :)) Si cum noi am locuit vreo doi ani prin Asia – descoperirea a fost fantastica. Recomand pachetelele de primavara, Malaysian char kwai teow & spicy green curry. Au bere Thai si servirea este exceptionala. Ne-am simtit acasa.

7. Colosseum. 

A fost primul restaurant in care am pasit acum 14 ani cand m-am mutat in Bucuresti, iar de atunci este o mare pasiune. Inca nu-mi imaginez cum de au cele mai bune preturi din centrul orasului, insa cine sunt eu sa comentez? :)) Toate preparatele sunt delicioase, iar terasa este o bucurie – cu umbrele colorate care reflecta razele soarelui.

BONUS: 

Noi mergem destul de des la Acuarela (mai mult pentru ginuri, tequila, ginger beer – dar si pentru aripioarele coapte cu cartofii bunicii), la El Torito pentru cele mai bune margaritas din oras, la Biutiful (acum doar terasa din Herastrau) pentru decorul fain, orezul cu lemongrass si ginul cu rozmarin si capusni sau zmeura, la Hard Rock pentru margaritas si supe delicioase, si in Parcul Carol – la cele doua terase – La Pod (pentru beri cu prietenii si o rata delicioasa) si Dines pentru pizza, luminite si bucuria de a lua un breakfast sau un pranz lejer in natura. De abia astept sa testez si restaurantul din Palatul Suter – Gramont Cuisine & Wine.

Va mai tin la curent 🙂

No Comments

  1. the library pipera mobexpert, restaurant super mancarea f buna .

  2. Recomand terasa " la mancaciosu" din baneasa. Este aproape de hotel phoenicia, din biharia, strada zeletin nr9 parca. Au o mancare excelenta!! Zilnic au meniuri cu 2 feluri de mancare la 12 lei! Pt doar 3 lei in cazul meniurilor, poti alege desertul zilei. Au de asemenea serviciu de livrare acasa. Au si pizza si de toate. Vi- l recomand din suflet, mancarea este exceptionala!

  3. Pe principiul mai bine târziu decât niciodată, vreau să îţi mulţumesc din suflet Ioana pentru recomandarea pe care ne-ai făcut-o celor de la Pizza Colosseum. Ne bucurăm că îţi plac micile noastre tablouri şi scaunele, pe care le-am ales cu greu 🙂 Desigur, te mai aşteptăm la noi şi îmi cer scuze că nu am văzut postarea mai devreme.

  4. extraordinar articolul….
    pirahna, cel mai rafinat restaurant

  5. Piranha au cea mai proaste servire din Bucuresti.Ospatarii sunt OK,dar sunt foarte putini iar seara si in WK nu fac fata,asa ca astepti 20-30 de minute pentru o bere si minim 1 ora pt mancare.Pe mine ma deranjeaza timpul de asteptare al berii :).Eu am renuntat sa mai merg,desi lucrez langa…

  6. Terasa Lacul Morii-Parc , micii foarte buni ,cred ca cei mai buni din Buc , cartofi prajiti deliciosi-naturali ,se vad taiati la cutit. Portile foarte mari . Aglomeratie mare vara , dar mancarea foarte, foarte buna….ca acasa