Imperator: "Nu mi-am dorit sa ma fac doctor sau fotbalist"

Pe Cezar Dumitru cei mai multi il cunosc ca si Imperator, calatorul modest, pasionat si optimist, care ne delecteaza cu povesti fascinante din lumea larga pe blogul sau Imperator Travel. Care de altfel a si castigat la RoBlogFest titlul de "Cel mai bun blog de travel". Eu l-am invitat pe Cezar la o discutie intima despre pasiune, fericire, bani, calatorii si oameni. Ce a iesit? Vedeti mai jos, intr-un interviu (in exclusivitate pentru I's Blog) uneori amuzant, uneori serios, insa din care avem toti ce invata...

I's Blog: Ce iti doreai sa te faci cand vei fi mare? Cat de departe ai ajuns?

CD: Aveam tot soiul de idei... sofer pe troleibuzul 84 (mergea din Titan in Drumul Taberei si mi se parea ca e o expeditie fabuloasa ca sa mearga asa de departe, in Drumul Taberei – eu locuind in Titan), istoric si cred ca mai aveam niste planuri, dar nu mai mi le aduc aminte. N-am ajuns nici sofer de troleibuz (poate si pentru ca linia 84 s-a desfiintat in anii 80), nici istoric, dar pasiunea pentru expeditii si istorie a ramas. Nu am dorit insa niciodata sa ma fac doctor si nici fotbalist.

I's Blog: Ce faci atunci cand nu calatoresti si nu scrii pe blog?

CD: Lucrez in marketing & comunicare, citesc carti (non-fiction), nimic iesit din comun.

I's Blog: Ce a insemnat pentru tine castigarea RoBlogFest-ului?

CD: Faptul ca multa lume apreciaza ceea ce scriu. Tinand cont ca travel-ul a fost bazat pe vot popular si nu pe jurizare, inseamna ca este un blog apreciat, nu stiu daca si bun. Dar asta este important pentru mine ca multa lume gaseste aici informatii interesante.

I's Blog: Care este cel mai important lucru pe care l-ai invatat facand inconjurul lumii? Este adevarat ca o calatorie este mai importanta decat o scoala?

  
CD: Toleranta. Exista o logica in felul de a fi a fiecarui popor, nimeni nu este nebun sa aibe cultura si civilizatia respectiva, totul provine din niste motive istorice, climatice, etc. Deci, fiecare cultura trebuie inteleasa asa cum e si nu cliseizata.

I's Blog: Unde NU ai fost si unde te-ai intoarce MAINE daca ai avea ocazia?

CD: N-am fost prin multe locuri. Am fost in doar 78 de tari, prin lume sunt peste 220 tari din cate stiu, deci vorba aia... “mai e state”. Unde m-as intoarce si maine – multe locuri, dar probabil prin Asia – Bali, Nepal, Hong Kong, Iran. Dar si Cuba.

I's Blog: Ai legat prietenii cu tot felul de oameni din lume... Care sunt cei mai civilizati, cei mai prietenosi?

CD: Cuvantul “civilizat” poate avea foarte multe conotatii. Cei mai civilizati in acceptiunea europeana sunt probabil scandinavii si japonezii. Cei mai prietenosi si ospitalieri – iranienii.

I's Blog: Ce zic cel mai des strainii despre Romania?

CD: Hagi, cei mai batrani, Nadia, eventual Dracula si “Ceaucescu”. Sincer nu am gasit pe nimeni care sa fi fost in Romania si sa zica ceva de rau. Este o tara extrem de diversa datorita multiplelor influente la care am fost supusi si care are extrem de multe locuri de vazut. Altii au apreciat ospitalitatea, dar trebuie sa spun ca mai ales in zonele rurale sau in orasele mai mici.

I's Blog: Defineste-te in 3 cuvinte.

  
CD: Aoleo... curios, tolerant si vorbaret.

I's Blog: Ce inseamna fericirea in viziunea ta? Cum ti-ar placea sa traiesti, daca ai putea alege?

CD: Candva prin anii 80, era un film in care regretatul Jean Constantin avea o replica “Fericirea este o masina Dacia 1300”. Ma distra enorm replica asta intr-un film despre construirea socialismului, unde binele se lupta cu “mai binele”.

Cred ca fericirea este sa fii intr-un loc care iti place, inconjurat de niste oameni pe care sa-i placi si sa te placa.

I's Blog: Ai renunta la tot ce ai acum pentru a pleca 1-2 ani prin lume, doar pentru suflet? Crezi ca pasiunea este cea mai importanta cand "construiesti" ceva sau ai nevoie si de bani?

CD: Poate nu in momentul asta. Pentru ca nu numai travel-ul este in viata mea, ci si alte lucruri. Da, vreau sa calatoresc din cand in cand, uneori si saptamani in sir, dar din cand in cand vreau si inapoi acasa la alte lucruri pe care le fac.

Despre bani... sigur, iti trebuie bani ca sa calatoresti. Acum depinde de fiecare, cat de multi. Poti sa calatoresti mai ieftin sau mai scump, dar in mod cert iti trebuie niste bani. Care din pacate, cu exceptia loteriei, nu prea cad din cer.

I's Blog: Cateva cuvinte de incheiere pentru cititorii I's Blog:)

  
CD: Cred ca este important sa calatoresti. Iti deschide orizonturi noi, afli mult mai multe decat in fata unui televizor sau al unui computer. Multor oameni le place sa zaca la soare pe plaja - nu e niciun pacat in asta! Dar incercati sa va puneti deoparte niste bani si zile pentru a calatori cu ochii si urechile deschise. Pentru ca a calatori nu este atat de scump pe cat se crede si nici periculos.

Va recomand din tot sufletul sa-l descoperiti pe Cezar in povestirile lui fascinante de pe Imperator Travel:)


CITESTE SI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...