Water for Elephants - un film magic!

Aseara am avut parte de doua ore de magie, de stralucire pura, de emotie si de imagini senzationale. Am asteptat cu sufletul la gura Water for Elephants, stiam ce s-a intamplat pe la filmari si cum se termina, si totusi aveam ceva emotii ca nu va reusi sa ma impresioneze. Insa m-am linistit din primele 10 minute. Atmosfera creata in acest film te va purta intr-o alta lume, te va face sa visezi si sa iti doresti sa... fugi cu circul:) Un MUST SEE!Sara Gruen este o scriitoare americana, mare iubitoare de animale. Ea a scris in 2006 romanul Water for Elephants, insa acesta nu a fost acceptat de editura la care Sara trimitea manuscrise. Gruen s-a vazut nevoita sa caute alta oportunitate, iar dupa ce cartea i-a fost publicata a castigat numeroase premii. Visul sau a devenit realitate cand Hollywood-ul a devenit interesat de roman si i-a propus sa il ecranizeze.

Sara a facut echipa cu regizorul Francis Lawrence si scenograful Richard LaGravenese, care au realizat o capodopera cinematografica. Pentru cei care au citit ca Water for Elephants nu are profunzimi nebanuite, va garantez ca spectacolul este total: imagine, sunet, actori, regie, scenariu! 


In rolurile principale ii veti vedea pe superba Reese Witherspoon (Oscar pentru Walk the Line) , carismaticul Robert Pattinson si mega-talentatul Christoph Waltz (Oscar pentru Inglourious Basterds). Daca la Reese si la Christoph ma asteptam la roluri mari, Robert m-a surprins cu adevarat. Stiam ca este bun din Remember Me, un film foarte sensibil, insa aici si-a confirmat valoarea. Este un actor frumos, sentimental, talentat.

Life is the most spectacular show on earth!


Pe parcursul filmului nu stiam la ce sa ma uit mai intai: la imaginile senzationale  cu circul anilor '30, la rochiile lui Reese, la animalele superbe sau sa "admir" schizofrenia lui Waltz, interpretata magistral. Povestea este emotionanta, fara a fi sentimentalista, iar elefantica Rosie merita un Oscar:)) 


Pe IMDB filmul are 6.9 din 2.500 de voturi, eu i-am dat 10! Trebuie sa recunosc ca am ezitat inainte de a-i da nota maxima. Nu este un film foarte profund, insa povestea in sine este superba si foarte bine "aranjata" pe ecrane. Apoi m-am gandit ce vreau eu de la un film: sa ma emotioneze! Si Water for Elephants a facut mai mult decat atat. De la inceput si pana la sfarsit m-am simtit fericita, acoperita cu un praf fin de aur vechi, traspusa intr-o lume fabuloasa, cu rautatile si iubirile ei, iar dupa film m-am intristat profund gandindu-ma de ce nu pot sa fug si eu cu circul... :)))Vi-l recomand din tot sufletul, mergeti sa-l vedeti la cinema pentru o experienta totala!


CITESTE SI: Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...