Cannes Film Festival 2011: castigatorii!

Aseara s-a incheiat editia din acest an a celebrului Festival de Film de la Cannes. Dupa 12 zile de lansari, conferinte de presa, filme superbe, vedete pe covorul rosu, intamplari mai putin placute, paparazzi si aparitii fascinante, totul a culminat cu seara de duminica, parca cea mai stralucitoare dintre toate. Marele castigator de anul acesta este ultimul film al lui Brad Pitt si Sean Penn - The Tree of Life. Vezi mai jos detaliile si galeria foto...


Juriul de la Cannes a fost alcatuit din Robert De Niro (presedintele), Jude Law, Uma Thurman, Nansun Shi, Linn Ullmann, Mahamat-Saleh Haroun, Martina Gusman, Olivier Assayas si Johnnie To. Acestia au acordat Cannes Film Festival Awards 2011:

Palme d'Or (Golden Palm) for best film - "The Tree of Life" directed by Terrence Malick

Grand Prix runner-up prize - "Once Upon A Time In Anatolia" directed by Nuri Bilge Ceylan (Turkey) si "The Kid With A Bike" directed by Luc and Jean-Pierre Dardenne (Belgium)

Best director - Nicolas Winding Refn (Denmark) for "Drive"

Best screenplay - Joseph Cedar (Israel) for "Footnote"

Best actress - Kirsten Dunst for "Melancholia"

Best actor - Jean Dujardin (France) for "The Artist"

Jury prize - "Polisse" directed by Maiwenn (France)

Camera d'Or (Golden Camera) for best first feature - "Las Acacias" directed by Pablo Giorgelli (Argentina)

Va spuneam si de momente mai putin placute: un manechin a cazut de 3 ori pe catwalk, un domn in tuxedo alb a cazut pe scari la lansarea unui film, iar regizorul Lars Von Trier (Melancholia) a fost dat afara din cadrul festivalului deoarece a glumit ca ar fi Nazi! 


Iata mai jos galeria foto de la Cannes 2011 (inclusiv amfAR’s Cinema Against AIDS Gala):

 Foto: Just Jared
CITESTE SI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...