Hai-hui prin Bucuresti:)

Va povesteam intr-un alt post ca a venit mama mea in vizita la mine. Desi a stat foarte putin, am avut timp sa ne plimbam si ultimele doua zile au fost cu adevarat superbe, racoroase, pline de aventura... urbana:)) Am plimbat-o pe Magheru pentru a vedea ce s-a mai schimbat de anul trecut, am mers la o gradina superba si apoi am luat parcurile Bucurestiului la rand, oprindu-ne din cand in cand pentru a sorbi cate o limonada. Povestea si fotografiile mai jos...

Intr-o zi insorita, dar cu adieri racoroase de vant, am pornit prin centrul Capitalei, la "vanatoare" de magazine interesante, de cladiri refacute si cafenele ascunse printre blocuri. Am observat ca pe Magheru au inceput sa consolideze unele cladiri foarte vechi si ma bucur sincer de acest lucru!

Oamenii se plimbau relaxati pe strazile Bucurestiului, am observat si multi straini care se uitau la vitrinele magazinelor si se adaposteau de canicula in cafenelele chic de pe bulevarde sau de pe stradutele laterale, de poveste.


Noi am strabatut IC Bratianu de la Unirii pana la Universitate, ne-am bucurat ca refac (in sfarsit!) Teatrul National, am admirat fantanile de la Intercontinental si am mers agale pe Balcescu. Pe Magheru era aglomeratie mare, insa noi am facut dreapta pe strada Pictor Arthur Verona si am intrat in lumea de basm a Gradinii de vara Verona (in spatele Librariei Carturesti). 

Aici ai putea jura ca nu te afli in Capitala, la doi pasi de unul dintre cele mai mari bulevarde si de un trafic infernal. Gradina este mare, racoroasa, umbrita de copaci si vita de vie, cu scaune comode, pergole albe, ospatari simpatici si un meniu destul de variat. 

  
Noi am incercat limonada (de ananas si Verona - 11 ron), care insa nu ne-a surprins prea placut. Se poate servi pranzul in Gradina Verona, oferta constand in "all you can eat" la 19 lei. Am observat multa lume venita special sa manance acolo, probabil au un bucatar bun. Cred ca as incerca un pranz acolo! In plus poti sta relaxat sa asculti muzica sau sa ai o intalnire reusita de afaceri in aceasta minunata gradina din centrul Bucurestiului. 

  
In alta zi, dupa o ploaie binevenita, soarele a iesit timid, iar noi am parcurs trei dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din Capitala. Am inceput cu locul meu preferat de promenada - Carol - am admirat (mini) cascada, aleile umbroase, ratele, broastele-testoase, iepurasii si imaginea orasului surprinsa de langa Monumentul Eroilor. 

  
Apoi am traversat bulevardul Serban Voda si am intrat in Tineretului, cel mai mare parc al Capitalei. Iarba proaspat cosita, copaci unduitori in vant, liniste, foarte putina lume, alei singuratice, relaxare totala! Am traversat podul peste lac, am trecut de Sala Polivalenta si am ajuns in Parcul Copiilor, care desi se cheama astfel, este unul dintre parcurile cu cele mai faine, rustice si ieftine terase din Bucuresti.

  
Cum intri in parc pe langa Polivalenta, ai 4-5 terase una langa alta, cu oferte de nerefuzat: bere la 3-4 lei, mici, muraturi, sucuri si tot felul de bunatati. Am luat pranzul la o terasa si am stat cateva ore la o masa, in bataia soarelui si vantului, bucurandu-ne de ziua linistita, de frumusetea locurilor si, pur si simplu, de faptul ca traim. 

  
Serile noastre de vara s-au incheiat simplu, cu pepene rosu la gheata, rasete, filme superbe, povesti de demult. Am avut parte de o saptamana de vacanta pe care nu o voi uita prea usor, insa ca toate lucrurile bune, a trecut repede, repede si acum, ma reintorc la munca, usor melancolica si parca putin trista. CITESTE SI:

Bucuresti, breathtaking view - eseu foto

Reality bites

Cel mai frumos muzeu din Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...