Social Media Summit Bucuresti

In martie 2011, revista Biz initia Social Media Summit - o serie de evenimente destinate comunitatii online din Romania. Dupa editiile din Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu, ieri a avut loc primul Social Media Summit din Bucuresti. Gazda acestuia a fost Marta Usurelu (redactor-sef Biz), iar printre cei care au asistat la eveniment s-au numarat bloggeri, antreprenori in mediul on line, consultanti in marketing si PR, dar si persoane ca mine, pentru care social media nu este un job full-time, dar care si-au dorit sa fie la curent cu noutatile din acest domeniu.Social Media Summit Bucuresti

Iata cateva dintre ideile expuse in cadrul conferintei :
   
Dragos Stanca (antreprenor online) a pus accentul pe faptul ca activitatile desfasurate in mediul online de catre companii nu reprezinta comunicarea intr-o alta media, ci intr-un mediu nou, cu cerinte si reactii diferite de cele generate de radio sau televiziune. Mai mult, el apreciaza ca publicitatea online va fi inlocuita in timp printr-o «comunicare eficienta de brand».
    
Razvan Baciu (fondator Trafictube.ro) crede cu tarie ca video-blogging-ul reprezinta urmatoarea etapa in evolutia blogging-ului, iar Cristian Manafu (Social Media Consultant - The Connector & Partners) ne-a adus in atentie Pinterest. Conform spuselor lui, aceasta forma de photo-video-blogging genereaza mai mult trafic decat canalele media deja cunoscute: Facebook, Youtube, LinkedIn sau Google +.
   
Din prezentarea lui Mugur Patrascu (Managing Partner - iLeo), am retinut ca anul 2011 poate fi numit «anul Facebook», datorita ascensiunii acestei retele sociale in Romania, in timp ce 2012 se anunta ca un an al initiativelor private ale bloggerilor, acestia dezvoltand din ce in ce mai multe proiecte proprii, pornind de la experienta lor in mediul online. In aceeasi idee, Alexandru Negrea (Social Media Manager - BCR) a subliniat faptul ca, in momentul de fata, etapa experimentelor in online a fost depasita: social media a dovedit ca asigura performante continue in promovarea brand-urilor, cu conditia de a oferi un continut de calitate.
    
Adina Vlad (Managing Partner - Unlock Market Research) a prezentat un studiu calitativ intitulat «De la Like la Love», in cadrul caruia au fost indentificate sase tipologii comportamentale ale utilizatorilor de Facebook. Concluzia generata in urma acestui studiu a fost aceea ca brand-urile nu pot avea succes in lipsa unor campanii adecvate in social media.
  
Cele trei conferinte desfasurate pe parcursul zilei de ieri in sala Platinum a hotelului Howard Johnson ne-au reamintit faptul ca, asa cum spune si Bogdana Butnar (Digital Marketing Consultant): «internetul nu este doar un canal de comunicare, ci o piata online», in adevaratul sens al cuvantului.

Text: Alexandra; Foto: Alex Filip Facebook


*Alexandra este o tanara foarte talentata din Galati, are 26 de ani, a locuit in Franta in perioada 2004-2010, unde a studiat Dreptul si Comunicarea in Lyon, iar acum s-a intors in Romania. De ce? Iata ce ne spune chiar ea: "acum un an m-am intors in Romania, pentru ca am simtit dintotdeauna ca, oricat de mult imi place sa calatoresc, aici este, pentru mine, locul in care ma simt cu adevarat „acasa”. Imi plac oamenii sinceri, imi place sa daruiesc si sa pun suflet in tot ceea ce fac.". 

Acest suflet minunat il veti simti de acum inainte aici, pe I's Blog, pentru ca Alexandra mi-a facut deosebita onoare sa imi accepte invitatia de a scrie pentru voi. Stiti ce ne-a promis? Aventuri din Franta, Senegal si China, multe poze minunate, dar si aventuri din bucataria ei:) Eu zic sa o urmarim!


CITESTE SI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...