Top 20: cele mai frumoase locuri pe care le-am fotografiat (1)

Masca
Astazi sunt intr-o dispozitie melancolica si mi-am adus aminte de locurile frumoase pe care le-am vazut in ultimii ani, de emotia pe care acestea mi-au trasmis-o si de fotografiile mele preferate. Cred ca as fi putut sa realizez un top 50... Insa m-am oprit la 20 de imagini memorabile, care vor face parte din sufletul meu pentru totdeauna. Sper sa va placa si sa va bucurati de acest top, chiar daca ati citit toate textele mele de calatorie de-a lungul timpului. Iata mai jos cele mai frumoase locuri pe care le-am fotografiat...

 

Top 20: cele mai frumoase locuri pe care le-am fotografiat


20. Pasunile inverzite din Toscana - aer de sarbatoare, de pace, de relaxare totala. O familie frumoasa, o experienta fabuloasa cu CS-ul.

Pasunile din Toscana


19. Corabia din Genova - un port mic, in care am stat ore intregi la o bere, navigand pe internet si privind vanzatorii de culoare care isi strangeau marfurile si fugeau din calea politiei italiene.

Corabia din Genova


18. Via Tribunali, Napoli - una dintre cele mai pitoresti strazi din lume, fara indoiala - ingusta, abrupta, aglomerata, plina de scutere, localnici, paste, pizza, japonezi si romani. Superba!

Via Tribunali, Napoli


17. Las Americas - de imaginea pe care o aveam de la balconul meu din Tenerife nu m-as fi saturat niciodata. Desi am stat aproape 11 luni pe insula, in acelasi apartament, in fiecare dimineata respiram cu nesat parfumul marii si in fiecare seara admiram orasul luminat de la picioarele mele. 

Las Americas


16. Cartierul Latin din Paris - a fost o revelatie si poate zona care mi-a placut cel mai mult in Paris. Luminat, boem, chic, vibrant, cu restaurante si baruri de poveste, plin de lume si de energie.

Cartierul Latin din Paris


15. Jungle Park, Tenerife - singura jungla din Europa mi-a placut la nebunie. Animalele aflate in libertate, aleile pline de vegetatie si mai ales... superba diva care mi-a pozat:)

Jungle Park, Tenerife


14. Biserica Westertoren, Amsterdam - plimbandu-ma pe canalele din Amsterdam intr-o stare de deplina fericire, printre picaturi de ploaie si raze blande de soare, am reusit sa surprind imaginea mareata a unei biserici - o poza tare draga mie.

Biserica Amsterdam


13. Masca - satul de pirati ascuns intre Muntii Teno din Tenerife a exercitat asupra mea, din prima clipa, o atractie fatala. 

Masca, Tenerife


12. Del Duque - este un "cartier" select din sudul Insulei Tenerife. Acolo ai parte de o plaja boema, de mall-uri pentru miliardarii rusi si de oameni care dorm in cutii de carton.

Del Duque


11.  Faleza din Balchik - intr-o dupa-amiaza ploioasa de aprilie, la inceputul unei mari iubiri, am fotografiat aceasta faleza pustie din Balchik. Nu stiam ca avea sa devina coperta primei mele carti si ca va ascunde o poveste atat de trainica si de frumoasa. 

Faleza din Balchik


Ramai pe I's Blog pentru a urmari partea a doua a topului celor mai frumoase locuri pe care le-am fotografiat. 

 

Ioana Budeanu - Travel Writer. Jurnalist. Blogger. Freelancer. Calator pasionat. Imprevizibila. Vizionara. Carcotasa. Nerabdatoare. Iubesc cartile si barurile pline de fum, parcurile pustii, noaptea, marea, diminetile insorite, ploaia, casele de orice fel, batranii cu povesti de viata incredibile, scriu cu o pasiune greu de egalat, vreau sa transmit stari, sentimente, emotii... Dar cel mai mult iubesc oamenii, desi deseori nu vreau sa fiu in preajma lor!CITESTE SI:4 comentarii:

 1. Numărul 11 e coperta cărei cărţi, iertat să-mi fie ignoranţa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Liliana, nu e vorba de nicio ignoranta. Scrisori catre mine se numeste cartea si este prima (si singura deocamdata) carte scrisa de mine, care a aparut in 2009, la o editura din Olanda. In acest moment nu ma mai reprezinta din punct de vedere literar si nu prea fac "parada" cu ea.

   Ștergere
  2. Ah, mi se întâmplă şi mie să nu mă regăsesc în scriitura de acum ceva timp ... te înţeleg perfect.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...