Be a local in Asia - cinci călătorii în una

A te hotărî să pleci într-o astfel de aventură este simplu. Să o organizezi este dificil. Să pleci este şi mai complicat. Mulţi mi-au spus că am curaj şi că mă invidiază, unii mi-au dorit succes, alţii mi-au spus că sunt nebună sau cel puţin inconştientă. Eu sunt convinsă că fără o doză sănătoasă de inconştienţă nimic nu este posibil. Trebuie să rişti, să te arunci în gol, să speri că îţi vor creşte aripi, că vei putea să zâmbeşti în cele mai dificile momente. Aripile mele de înger sunteţi voi, cei care mă încurajaţi zi de zi şi care îmi spuneţi: "visul tău este şi al meu! mergi! explorează! scrie! veghează-ne dorul!". Astăzi mi-am propus să vă dezvălui cele cinci călătorii pe care le voi face timp de 8 luni...

 

Be a local in Asia - cinci călătorii în una


1. Drumul iniţiatic

De când mă ştiu acesta a fost "traseul" meu. Un veşnic drum ezoteric, pe care am pornit fără ezitare, fără spaime inutile. Uneori cu emoţie, întotdeauna cu credinţă. Mi-am dorit enorm ca viaţa să mi se dezvăluie complicată şi aprigă, să mă surprindă în toate dimineţile mele, să mă văd clar, ca într-o oglindă, în cărările alese, să mă descopăr şi să mă înţeleg. Am urmat drumuri clasice, de "om normal", am ales şi offroad-ul de multe ori. Unde mi-a fost mai bine? Cred că vă daţi seama... 

Suntem nişte norocoşi, nişte aleşi ai sorţii. Avem tot. Avem prieteni, studii, joburi, baruri, avioane, city-break-uri, bani, maşini, doruri, inovaţii, idei, speranţe. Însă ne învârtim în cercuri de aur, în "gilded cages", cum îmi place mie să spun. Nu reuşim să rupem barierele, să mai călcăm şi pe arătură, pentru a simţi pământul bolovănos şi fierbinte sub tălpile goale. 

Eu vreau să respir, să învăţ să o fac neasistat. Să primesc lumină şi apă, să am parte de aventură, de încercări, de magie şi de căutări de sine.


2. Aventura

Mi-am propus ca în Asia să mă las purtată de instinct. Să nu-mi planific foarte mult drumurile. Să descopăr oraşe şi insule, să merg pe cărări prăfuite, printre case simple, împreună cu localnici, alături de iubitul meu - să ne scriem povestea zi după zi de pe drum, să ne aventurăm în oaze de bucurie, de linişte, de iubire. Să primim şi să oferim zâmbete. 

Îmi doresc foarte mult să descopăr oraşele mari ale Asiei de SE - Kuala, Bangkok, Singapore - să mă aventurez pe insule nelocuite, să trăiesc în sate construite pe apă, să stau de vorbă cu toţi oamenii pe care îi voi întâlni şi să-i conving să-mi spună povestea lor, să mă scald în golfuri calde şi să îmi tai cărări prin jungle şi mai ales, să fiu conştientă că fiecare zi merită trăită. Altfel.


3. Încercarea

Este prima dată când părăsesc Europa, este prima dată când zbor atât de multe ore odată, este prima dată când plec fără bani la mine, este prima dată când nu sunt sigură de nimic, este prima dată când mi-e frică de căldură, de insecte, de chirie, de dorul de pământuri ştiute.

Această călătorie va fi, fără îndoială, o adevărată încercare pentru noi. Va trebui să învăţ să mă adaptez şi să îmi sedez fricile, să învăţ să trăiesc cu puţin şi foarte puţin, fără să mă plâng, fără să caut mai mult, mai repede. Să uit timpul, să trăiesc în afara lui. Să fiu eu însămi, cea fără de doruri, fără de dureri şi fără de morţi inutile.


4. Magia

În călătoria noastră în Asia îmi propun să descopăr magia. A lumii, a mea şi a noastră. Absolut orice durere se va stinge dacă voi sta într-o noapte pe o plajă albă, scăldată de lună, sub aripi răcoroase de palmieri şi de îngeri. Dacă voi avea o după-amiază în care va ploua torenţial, iar eu voi privi visătoare apa cerească dintr-un balcon şi voi bea o bere, stând cu picioarele goale pe gresie, îmbrăcată doar într-un sari. Voi fi fericită dacă îi voi vedea zâmbetul lui Vlad când ne vom aşeza pe un ţărm pustiu. Voi uita de toate dacă voi sta de vorbă cu oameni simpli, cu poveşti uluitoare de viaţă. Chiar dacă voi sta 8 luni, eu aş prefera 8 clipe magice.


5. Căutarea

Toate călătoriile mele au un scop ascuns, pe care nu l-am dezvăluit până acum. Peste tot pe unde am fost mi-am căutat casa şi pacea. În fiecare colţişor în care am ajuns, mi-am imaginat că peste ani îmi voi ridica un cuib. Am testat, am gustat şi am mirosit pământul. Am cercetat oamenii din priviri. Am analizat preţurile şi politica, reacţiile localnicilor, formele clădirilor şi cum mi-ar fi mie să mă plimb seară de seară pe străzile alea. Până acum pacea nu mi s-a arătat şi nici casa perfectă nu am găsit-o, iar la un moment dat mi-am pierdut paradisul în care credeam. Sunt foarte conştientă de faptul că este posibil să nu le găsesc nicăieri în lume şi că toate aceste căutari îmi vor lăsa un gust amar în final. Însă voi fi cu siguranţă mai înţeleaptă, voi cunoaşte altfel lumea. Şi dacă nu îmi voi fi găsit o casă, poate voi avea norocul să mă găsesc pe mine, pe drum.

  Foto: selenart.deviantart.com, amy-thestory.blogspot.comDacă doriţi să fiţi alături de noi în această aventură, eu am creat câteva pachete speciale pentru fani şi pentru cei care apreciază jurnalismul de calitate, călătoriile de suflet şi fotografiile frumoase. Iată aici despre ce este vorba!

 

Lumea este în esenţă bună. Nu voi crede niciodată nimic mai puţin. Nu cred că eşti în pericol să te pierzi atât timp cât va exista o mână întinsă spre tine, un loc în care să te simţi acasă.


CITESTE SI:

  
  

6 comentarii:

 1. Vai, cat de mult m-am regasit in punctul 5. In mod mai mult sau mai putin inconstient, si eu tot asta caut in calatorii, sa gasesc locul acela in care m-as simti in sfarsit acasa. Cred ca nici nu am avut curajul sa articulez asta pana acum. Stiu ca locul ideal nu exista si ca pentru fiecare om inseamna altceva, dar uneori ma fac ca uit si sper in continuare ca va fi posibil intr-o zi sa plec in locul "acela" si sa nu ma mai uit inapoi. Iti urez inca o data succes si drum lin.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc frumos. Si eu iti doresc sa iti gasesti "locul" si linistea sufleteasca:)

   Ștergere
 2. Iti doresc mult succes, si cel mai important sa reusesti sa te descoperi pe tine...iti marturisesc ca una din cele mai mari dorinte ale mele e TO BE A LOCAL IN THAILAND!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult! Sper ca visul tau sa se implineasca!

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...