Tea House - fericirea dintr-o ceaşcă de ceai

Pe o stradă aglomerată, din apropierea centrului Capitalei, se deschide o poartă joasă, din fier, deaspura căreia tronează o ceşcuţă de ceai din carton albastru, bătută de vânt şi soare. Dacă îţi faci curaj şi treci pragul, un zâmbet blând îţi va lumina chipul. Te afli într-o grădină mică, de vară, cu lemn, mese colorate în alb şi fuchsia, un leagăn, flori parfumate şi felinare din alte vremuri. Te prăbuşeşti oftând de căldură pe o pernă moale, care parcă îţi dă o stare de bine, de răsfăţ, iar tot oraşul rămâne uitat undeva în stradă...


O casă veche, nu foarte mare, albă şi dichisită, se ridică mândră în capătul grădinii, cu uşile deschise, ca la oameni buni în bătătură... Dacă grădina nu te-a acaparat total şi te hotărăşti să treci pragul casei, curios ca şi mine, află că vei urca trepte înguste şi roşii, până la un hol mic, cu parchet din lemn masiv, ca în apartamentul de vis al bunicii mele.


În dreapta, o uşă înaltă, dublă, lasă vederii cea mai colorată, mai romantică şi mai seducătoare încăpere pe care am văzut-o vreodată - salonul marocan - o întindere de valuri din mătase, de perne strălucitoare, salteluţe comode, mese joase, satin şi voal, paiete şi catifea, ceainice din alamă, o narghilea pitită în colţ şi un parfum senzual, la fel de ameţitor ca şi designul. Totul este nou şi aerisit, însă decorul îţi taie respiraţia.


În cealaltă cameră domină culorile nude, bejurile calde, albul orbitor, maroul blând, oglinzi, tablouri, draperii şi canapele comode, ca într-un adevărat salon francez, unde te poţi simţi o după-amiază ca în Parisul anilor trecuţi, când lumea era mai veselă, mai bună. 

În casa superbă mai găseşti un salon pentru fumători cu o vedere din oraşul luminilor, unde sunt şi o mulţime de jocuri pentru ceasurile lungi ale serii, un salon asiatic, cu evantaie şi scaune comode, un magazin micuţ de unde îţi poţi cumpăra cele mai aromate şi mai bune ceaiuri, iar la mezanin o cameră a bunicii, decorată în stil provensal, cu scaune din răchită şi bambus, cu perdele albe şi perne tricotate şi brodate cu dantelă.


Toată casa este înmiresmată cu flori naturale, cu orhidee superbe şi muşcate neaoşe, iar printre aromele seducătoare ale plantelor plutesc aburi de narghilea şi de ceai Mate Amaretto, de cafea la ibric şi bere de ghimbir. 

Instinctiv m-am simţit bine aici. Gazdele sunt oameni frumoşi, primitori şi foarte, foarte atenţi la detalii. Te aşteaptă cu zâmbetul pe buze şi îţi induc o stare de linişte, de pace. Am stat ore întregi de vorbă cu doamna Laura, care atât de bine învăluie această ceainărie într-o armură de pasiune, de relaxare, de tandreţe... încât am rămas fascinată. De ce nu suntem toţi astfel?! Să credem în noi, în puterea noastră, în visele noastre? 

Iar dacă vă întrebaţi despre ce vorbesc, să ştiţi că ieri după-amiază mi-am petrecut câteva ore la ceainăria Tea House, pe bulevardul Coşbuc nr. 13, puţin mai sus de staţia de tramvai (32) Coşbuc, la doar o aruncătură de băţ de Unirii.


Şi după cum bine ştiţi, nu vorbesc decât despre lucrurile/oamenii/locurile în care cred cu adevărat. Acesta NU este un post plătit şi nici nu este o reclamă de vreun oarecare fel.  Am ţinut doar să vă povestesc despre cum poţi petrece o seară deosebită în Bucureşti, cu jocuri între prieteni, alături de partener şi o narghilea în cel mai romantic salon marocan, cu o bere de ghimbir pe terasă ca mine sau împreună cu fetele în salonul francez sau asiatic. Puteţi vedea şi mai multe fotografii pe pagina de Facebook Tea House, dar şi ce evenimente culturale au loc aici. 

N-am mai băut până acum bere de ghimbir (fără alcool) şi v-o recomand cu drag - este în genul socatei, însă mai aromată şi mai gustoasă. La fel sunt şi prăjiturelele casei. Şi dacă veţi ajunge la Tea House, întrebaţi de doamna Laura şi mulţumiţi-i pentru găzduire. Ar trebui să avem multe astfel de locuri şi, mai ales, mulţi astfel de oameni în jurul nostru. Viaţa ar fi mai bună, mai frumoasă.


Tea House - fericirea dintr-o ceaşcă de ceai

 Foto: Vlad Semen


CITEŞTE ŞI:

  

6 comentarii:

 1. Frumos decorul, mai mult decat deosebit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este exceptional decorul, iar atmosfera este de basm:) Te relaxezi si petreci timp de calitate cu cei dragi.

   Ștergere
 2. Alt loc minunat cu decor parca desprins din 1001 de nopţi :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Habar n-aveam ca si-au schimbat locatia! Am fost mai demult la ei, cand erau undeva pe stradutele din apropiere de Romana, de-abia se deschisese. Noul loc arata mult mai bine, pare mai spatios. Abia astept sa le fac o vizita :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce fain! Dupa ce saptamana trecuta am descoperit ceainari Bohemia care are o terasa superba, cu bolta de vita de vie, acum aflu de Tea House. Fain, fain!

  La Infinitea ai fost?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am fost la Infinitea. In general, ceainariile nu sunt genul meu. Trebuie sa fie cu adeavarat speciala locatia ca sa ma impresioneze. Eu nu beau ceai deloc, aproape niciodata, si nici nu imi place atmosfera pretioasa. Trebuie sa simt locul:)

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...