Mirama Hotel - acasă, în Kuala Lumpur...

Când am ajuns pentru prima dată în Kuala Lumpur, într-o seară fierbinte de început de august, ne uitam cu uimire şi încântare la zgârie-norii din centru şi ne bucuram de un astfel de view. După un drum lung cu un autobuz şi cu un taxi, am ajuns şi la hotel. Acesta fusese rezervat din România, după nu mai puţin de 3 luni de căutări. Iată mai jos câteva detalii...În februarie m-am gândit să plec în Asia. Din februarie şi până în august am făcut research detaliat pentru traseu, hoteluri, drumuri, autobuze, atracţii, costuri. În mai am stabilit tot. Pe 1 iunie am făcut public proiectul Be a local in SE Asia! Iar de pe la sfârşitul lui mai am început să caut hotel în Kuala Lumpur - aşa, printre picături de muncă intensă. 

Vroiam să scriu un articol special despre cum îmi aleg hotelurile la care stau, însă vă voi povesti aici despre ce este vorba şi de ce am căutat atât de mult un hotel, când oferta este incredibil de bogată. Ideea de la care am pornit a fost că, după 28 de ore de călătorie, avem mare nevoie de odihnă. De internet şi de odihnă. De baie, de somn, de mâncare, de chestii simple, confortabile. Şi de aici a început căutarea... Deşi am găsit multe oferte interesante şi foarte bune ca preţ, am ezitat să fac o rezervare. De ce? Pentru că nu "simţeam" hotelul respectiv. Ştiu, veţi spune că sunt nebună, însă la mine funcţionează extraordinar instinctul. Şi îl respect, mă bucur de el şi îl ascult întotdeauna. 

Aşa se face că la sfârşitul lui iulie eu tot nu aveam hotel în Kuala. Mai erau 10 zile până plecam, nu mă hotăram la nimic, totul era în ceaţă. Şi într-o zi l-am găsit. Aşa, de dimineaţă. Căutând pe acelaşi site - booking.com. 

Am câteva cerinţe de la care pornesc o căutare: două paturi, internet, baie în cameră, geam la cameră (sunt foarte multe hoteluri prin Asia fără ferestre), masă pe care să-mi pun laptopul. Din condiţiile astea nu las de la mine, pentru nimic în lume...

Şi hotelul pe care l-am găsit eu avea de toate: poziţie bună în oraş (în cartierul chinezesc şi la 2-3 km de Turnuri), 2 paturi mari, birouri, internet, ferestre pe tot peretele, baie mare cu duş şi apă caldă, frigider, mic dejun inclus, preţ foarte ok. Şi am simţit că acolo trebuie să merg. Pe loc, fără nicio reţinere, cu multă bucurie şi încredere. Am făcut rezervarea şi nu am ţinut cont de faptul că hotelul cerea un depozit la sosire, returnabil, evident. Le-am scris cine sunt şi cu ce mă ocup, le-am spus că ajung noaptea  târziu şi că voi scrie despre ei.

Când am intrat în lobby-ul de la Mirama Hotel, după 28 de ore de avioane şi aeroporturi, autobuze şi taxiuri, nu mi-a plăcut nimic, l-am considerat chiar puţin dubios. Nu mai aveam ce face, am luat cheia şi am urcat. Trebuie să precizez că nu mi-au luat decât un depozit nesemnificativ, deşi era precizată la recepţie o sumă uriaşă/pe zi.

Camera era mai frumoasă decât în poze. Imensă, curată, cu paturi mari, confortabile, cu un view fantastic, cu birou şi internet excelent. M-am simţit foarte bine aici, iar micul dejun era gustos şi săţios. Ah, ce-l mai regret acum...După două săptămâni pe Tioman Island, ne-am întors la civilizaţie. Şi, bineînţeles, am luat acelaşi hotel în Kuala, deşi se scumpise semnificativ - din cauza sărbătorii lor naţionale - Merdeka Day. Ne-au primit cu braţele deschise şi cele 5 zile pe care le-am mai stat la Mirama au fost SUPERBE!M-am relaxat complet. Am lucrat, am dormit, m-am plimbat, totul a fost perfect. Aproape prea bine... Şi cu asta îmi închei discuţia despre hoteluri - s-a dovedit că instinctul nu m-a înşelat. Mi-au povestit câteva tipe că şi-au ales un hotel din Petaling (pe care l-aş fi luat şi eu până la urmă, dacă nu "apărea" Mirama) şi au avut gândaci şi mulţi şobolani prin jurul hotelului. 

De acelaşi instinct m-am folosit şi în Chiang Mai, unde am ales o dată destul de prost (FX Royal Panerai) şi o dată foarte, foarte bine - Tapae Place Hotel - căsuţa mea de acum. Ca şi concluzie - aleg cu sufletul, nu cu mintea. Însă nu mă abat niciodată de la cerinţele de mai sus:)Mirama Hotel Kuala Lumpur       
Jalan Maharajalela

Ah, şi v-am spus că hotelul are doar 2 stele?! Şi nu, nu am făcut niciun parteneriat media cu Mirama:))Mulţumiri Qatar Airways & Vola.ro
vola.ro

2 comentarii:

 1. Ioana, nu știu exact cum funcționează booking.com, sincer nu l-am folosit. Dar eu găsesc cele mai bune prețuri pe expedia.com. Merita încercat si comparat prețuri, as zice!
  Sper ca turneul vostru prin Asia SE sa fie mai prietenos si mai plăcut in fiecare zi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incercat toate: expedia, agoda, booking. Raman fidela. Booking-ul este singurul cu care ma impac excelent. De fiecare data cand am avut probleme, mi-au raspuns pe loc si au rezolvat tot. Multumesc, oricum:) Pupici.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...