Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă”

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” a ajuns anul acesta la a V-a ediţie, o ediţie aniversară care reuneşte, timp de 11 zile, cele mai reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. În această ediţie vom fi martorii unei forme de spectacol aflată la intersecţia teatrului, dansului, fotografiei şi a filmului cu muzica. Iată mai jos ce evenimente extraordinare ni se pregătesc...Ceea ce deosebeşte ediţia din acest an, pe lângă caracterul său aniversar şi de sărbătoare, este poate mai mult decât în alţi ani o deschidere a festivalului spre spaţii noi, spre evenimente inovatoare, dar mai ales spre un public nou, pentru care „Opereta” este încă ceva care nu intră în sfera lor de interes. Acesta este un proiect pe termen lung al Teatrului Naţional de Operetă, o investiţie pe care teatrul a făcut-o de-a lungul celor cinci ediţii şi pe care o face zi de zi prin întreaga sa activitate, într-o formă de spectacol care are atât de multe de oferit publicului...

SELECŢIA EDIŢIEI A V-a:

SPECTACOLE ŞI CONCERTE DE OPERETĂ ŞI MUSICAL:

- „Văduva veselă & Dragoste de ţigan” – spectacol-concert, regia: Attila Beres, Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta (Ungaria)

- „Voievodul ţiganilor”, regia: Bogdan Strutynskyi, Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev (Ucraina)

- Concert de gală cu fragmente din operete, Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia)
- „The Full Monty”, regia: Răzvan Mazilu, Teatrul Naţional Timişoara (România)

- „Visul unei nopţi de vară”, regia: Radu Naţional „Vasile Alecsandri”, Iaşi (România)

- „Marusia”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Constanţa

- „Paris, mon amour”, regia: Răzvan Ioan Dincă, Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, Bucureşti (România)

- „Micul Prinţ” – spectacol pentru copii, Teatrul de Păpuşi, Armenia.


CONCERTE

Dulce Pontes (Portugalia), The Tiger Lillies (Marea Britanie), Grigore Leşe (România), Old Fish Jazzband (Germania/S.U.A.), Bester Quartet (Polonia), Muttis Kinder (Germania), Brass Quintet şi Claudia Măru-Hanghiuc, Concerte de muzică religioasă – Corul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

GALE

Gala internaţională de operetă – de la Bucureşti la Viena

Gala Internaţională din acest an este un eveniment dedicat în exclusivitate operetei româneşti şi vieneze, în interpretarea soliştilor unor prestigioase instituţii muzicale europene din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria şi România. Opereta românească se va afla, astfel, timp de câteva ore, în dialog cu operete celebre de origine vieneză.

Gala Internaţională de Musical

Gala reuneşte fragmente din musicaluri cunoscute şi mai puţin cunoscute de origine europeană şi americană, într-un spectacol dedicat unui gen muzical încă neobişnuit pentru publicul din România. Teatrul Naţional de Operetă îşi propune, astfel, să aducă mai aproape de public musicalul – ca formă de spectacol total.

CONFERINŢE


- Conferinţă pe tema musicalului de origine britanică, moderator: Ian Herbert (Preşedinte onorific, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru)

- Conferinţă pe tema muzicii din spectacolele lui Radu Afrim, moderator: Gabriela Lupu (jurnalist cultural, România liberă)

- Colocviul dedicat aniversării a 5 ani de festival, moderatori: prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, Bucureşti)

- Workshop de teorie şi practică în domeniul artistic, moderator: Mirela Dăuceanu (Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti)

- Atelier de măiestrie muzicală susţinut de Grigore Leşe şi invitaţii săi

- Conferinţă şi proiecţie de film, susţinută de Mario Biagini – The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

EXPOZIŢII

- Expoziţie de litografii în alb-negru, realizate de fotografii Roxana Moraru şi Sander van den Haak (RoxandSan) pe tema festivalului

- Expoziţie de grafică & pictură – Portrete ale Operetei – realizate de Sabina Spatariu

- Instalaţie audio-foto pe tema spectacolului „Rebecca” – realizată de Andrei Popov (jurnalist RFI România)

- Expoziţie de fotografie – cu tema aniversară

SECŢIUNEA ON-AIR (RADIO)

Începută în premieră la ediţia din 2010 a festivalului, secţiunea on-air, difuzată zilnic în perioada 8-18 noiembrie 2012 la Radio România Cultural, cuprinde o serie de emisiuni şi fragmente muzicale din cele mai cunoscute operete şi musicaluri, dar şi seri dedicate artiştilor prezenţi în festival.Biletele sunt disponibile în reţeaua vandbilete.ro şi la casele de bilete ale sălilor în care au loc evenimentele. 

Vă invit să mergeţi la aceste spectacole si să vă bucuraţi de un eveniment minunat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...