Noaptea Albă a Localurilor din Bucureşti: coolhunteri, baruri şi mituri

Aseară, echipa I's Blog a mers pe un traseu propriu la vânătoare de localuri cool în Bucureşti. Pe drum ne-am întâlnit cu zeci de oameni, care mie mi-au lăsat impresia că se distrează cu adevărat. Sper să nu mă înşel. Unele locante au avut mari probleme de înţelegere a spiritului acestui eveniment unic. S-a scris pe Facebook, s-a băut multă bere Heineken (uneori "băgată pe gât"), s-au vizitat şi localuri absolut superbe şi s-au detronat nişte mituri... Iată cum a fost la KoolHunt, by Raluk.ro... 


Mitul numărul 1:  A dori ceva gratis te face zgârcit. 

Fals! Vrei să încerci, să probezi, să simţi, să testezi - pentru a cumpăra si a deveni fan al unui produs. Este absolut normal să se întâmple aşa.

Mitul numărul 2: Când participi la un eveniment, citeşti şi tu despre ce este vorba.

Fals! Am fost în puţine localuri ce-i drept, însă unul dintre acestea habar nu avea despre ce şi cum se întâmplă la KoolHunt. 

Mitul numărul 3: Oamenii nu s-au distrat şi nu au trecut peste micile incidente. 

Fals! Am discutat cu oamenii pe traseu, în baruri, la petrecerea finală. Feedback-ul a fost pozitiv. 


Iată traseul nostru şi localurile vizitate în Noaptea Cea Albă:

1. Ne-am început seara la Bohemia Tea House, o ceainărie elegantă şi cochetă de lângă Cişmigiu. Deşi era 8:15, deja ajunseseră câţiva coolhunteri. Am fost foarte bine primiţi, însă am fost nevoiţi să stăm pe terasă, din cauza rezervărilor existente. Nu a fost nicio problemă, din contra. Terasa este foarte, foarte frumoasă. Au până şi paturele cu care să te înveleşti, dacă îţi este frig, însă nu a fost cazul. Saloanele localului sunt îngrijite, elegante, cu mult bun gust - iar aici vin tineri să joace diverse jocuri sau să stea la poveşti cu prietenii. Produsul din partea casei - Bohemian Egg Nog (rom, cognac, lapte, frişcă răcită, nucşoară) - a fost excelent şi face parte din meniul de iarnă. Trebuie încercat, îl recomandăm cu drag! La fel şi Bohemia Tea House - este locul ideal de petrecere a timpului liber! Revenim!

Local: Bohemia Tea House - Nota finală 10!
Locaţie: Cişmigiu, strada Poiana Narciselor nr.6 - 10
Servire: 10
Design: 10
Atmosfera: 10
Produsul gratis: 10
KoolHunt: 10 


2. După Bohemia, am ajuns rapid în Athenaeum Cafe (aflată in spatele Ateneului), unde erau locuri libere, însă atât angajatul de la bar, cât şi patronul şi hostessa se uitau la noi cu ochii măriţi de emoţie - ce e aia KoolHunt? :))) Mi-au spus că habar nu au cum se desfăşoară şi ca ei ştiu că doar dacă vei consuma 3 beri Heineken de persoană poţi primi cafeaua din partea casei. Mi se pare şi normal, unii au înţeles totul în avantajul lor. Până la urmă s-a rezolvat şi am primit produsul gratis - care ar fi trebuit să fie Espresso Macchiato, însă au uitat să-l macheze. Şi toate astea în condiţiile în care nu era foarte multă lume în localul destul de mic. 

Local:  Athenaeum Cafe - Nota finală: 5.5!
Locaţie: Episcopiei nr. 6 - 9
Servire: 7
Design: 5
Atmosfera: 5
Produsul gratis: 5 
KoolHunt: 2 3. De pe Episcopiei, dacă faci dreapta pe Golescu ajungi în 5 minute la intersecţia cu C.A. Rosetti, unde vei găsi Cafeneaua Zvon. Ne-a impresionat încă de cum i-am trecut pragul - atmosfera superbă, lumini calde, oameni foarte plăcuţi, muzică proprie (au un DJ), produsul casei a fost excelent, iar patronul şi angajaţii foarte amabili. Ne-am şi imaginat o seară de iarnă romantică petrecută în Zvon şi cu siguranţă vom reveni. 

Local:  Zvon Cafe Rosseti - Nota finală: 10!
Locaţie: C.A. Rosetti nr.10 - 10
Servire: 10
Design: 10
Atmosfera: 10
Produsul gratis: 10
KoolHunt: 10 


4. De la Zvon, am traversat Magheru şi am făcut a 4-a stradă la dreapta, pe General Praporgescu, la Que Pasa. Aici începuse să fie extrem de aglomerat. Que Pasa este un bar cu muzică rock, nu am reuşit să intru şi să văd despre ce este vorba, însă terasa era destul de ok. Au zis frumos şi clar de la început că li s-a terminat Sangria şi că vor da din partea casei o bere Desperados - care, fie vorba între noi, nu era cea mai ieftină din meniu. Atitudinea mi s-a părut cool. Ce s-a mai întâmplat după aceea nu am de unde să ştiu...

Local:  Que Pasa - Nota finală: 7!
Locaţie: strada General Praporgescu (perpendiculară pe Batiştei) - 8
Servire: 8
Design: 5
Atmosfera: 5
Produsul gratis: 0
KoolHunt: 95. De pe Batiştei am ajuns rapid în Piata Rosetti, la Legere Cafe & Club. Atmosfera de aici este greu de explicat în cuvinte: muzică foarte bună, muuuuultă lume, câţiva domni bine dispuşi (ca să nu zic mai mult), personal amabil, shot-uri bune de tequila, un club mare în care te poţi distra pe cinste (fără fiţe şi pretenţii). Mie mi-a plăcut. 

Local:  Legere - Nota finală: 9.5!
Locaţie: Piata Rosetti nr 5 - 9
Servire: 10
Design: 9
Atmosfera: 9
Produsul gratis: 10
KoolHunt: 10


6. După ce am traversat Piaţa Universităţii, am urcat puţin pe Academiei şi am ajuns în Edgar's Pub, un local în care eu mai fusesem (deh, am locuit o vreme în zonă), dar care nu mă impresionase în mod deosebit, mai ales din cauza preţurilor. Edgar's e un pub mic, în care era înghesuită incredibil de multă lume. Căldura era de nesuportat. Însă oamenii de acolo chiar se distrau, aşa că poate a fost doar o impresie de moment. Personalul a fost foarte amabil, ne-au ştampilat paşapoartele şi ne-au dat shot-urile din partea casei. În faţă la Edgar's am văzut şi cele mai mari mase de coolhunteri - se înnegrise la propriu orizontul:))) Atmosferă super cool!

Local:  Edgar's Pub - Nota finală: 9!
Locaţie: str. Edgar Quinet, nr. 9, colt cu Academiei - 10
Servire: 10
Design:7
Atmosfera: 9
Produsul gratis: 9
KoolHunt: 10


7. Hanul cu Tei - petrecerea finală!

Noi am ajuns în centrul vechi foarte devreme, pe la miezul nopţii, şi am fost într-un alt bar, să ne "dregem". La party am mers pe la 1 şi era deja foarte multă lume. Toţi dansau şi se distrau, muzică live, spaţiu ok. Am găsit două locuri, însă cei care au venit la ora 2, cum era anunţat, nu cred ca au mai avut acest noroc. Multă lume a plecat din cauza lipsei spaţiului - şi clubul este destul de mare! Asta demonstrează că bucureştenii s-au bucurat de acest eveniment şi au participat în număr maaaaare! 

Local:  Hanul cu Tei - Nota finală: 9,5!
Locaţie: Lipscani - 10
Servire: 8
Design: 9
Atmosfera:10
Produsul gratis:nu a fost cazul, însă preţurile sunt ok.
KoolHunt: 10


Per total eu zic că a fost un eveniment reuşit. Trebuie să ne gândim cât de greu este să organizezi aşa ceva şi să îi convingi pe oameni să-ţi dea ceva, orice, gratis. Echipa Raluk.ro a fost, ca de obicei, fantastică şi a încercat pe parcursul nopţii să rezolve toate problemele apărute pe traseu. Însă unele localuri nu au înţeles deloc spiritul acestui eveniment, din păcate. Recunosc, mie mi-a plăcut mai mult prima ediţie, din vară - poate doar pentru că am văzut mai multe locuri noi, eram mai odihnită şi traseul a fost mai interesant. Lumea a scris toată noaptea pe pagina de Facebook a evenimentului, semnalând micile (sau marile) neplăceri - ceea ce este bine şi cu toţii ne-am bucurat ca aţi facut-o.

În rest, rămân la părerea mea: este foarte greu să pui pe picioare un astfel de eveniment, neştiind de fapt câtă lume va veni, unde va merge, ce se va întâmpla, cum vor reacţiona localurile. Este şi foarte greu de controlat. Deci, tot respectul echipei Raluk.ro pentru ce a reuşit să facă seara trecută. Eu cu siguranţă aştept ediţia următoare! CITEŞTE ŞI:

Top 10: Bucharest KoolHunt 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...