Cină de vis la Grand Hotel Continental

Sâmbătă seara am fost invitaţi la o cină elegantă la Grand Hotel Continental, cu ocazia concursului profesional "Cel mai bun bucătar", aflat la ediţia a 11-a. Aşa cum vă povesteam şi aici, decorul sofisticat, luxuriant şi romantic al hotelului, muzica bună şi mâncarea fabuloasă te fac să te simţi ca în poveşti. Am petrecut mai bine de patru ore de vis, într-o atmosferă relaxată, prietenoasă şi plină de culoare, alături de prieteni vechi şi noi, şi de bucătari talentaţi, care au gătit pentru noi preparate savuroase. Iată detalii...


Opt concurenţi au participat la câteva probe de măiestrie gastronomica intitulată "All around the world" şi ne-au pregătit cele mai interesante şi mai gustoase preparate pe care le-am gustat vreodată: pui mexican, vită cu sos de fructe de padure, creveţi, salate, raţă, deserturi libaneze, americane, spaniole şi italiene - totul într-o simfonie de culori şi mirosuri fabuloase. 

Este prima dată când particip la o astfel de competiţie (din public, evident) şi am fost impresionată de măiestria şi pasiunea bucătarilor români. Sunt foarte talentaţi şi fiecare a meritat o şansă la marele premiu.

Marea căştigătoare a serii a fost Alina Drăguţ, de la Grand Continental, al cărei preparat l-am testat: o friptură suculentă şi delicioasă de vită, cu sos de fructe de pădure şi mentă. S-a organizat şi un concurs pentru public, iar frumoasa Anca Ilaş a ghicit cele mai multe condimente dintre cele puse la dispoziţie şi a câştigat un weekend romantic la Grand Continental. 

Seara a fost de excepţie, iar atmosfera a fost întreţinută cu demonstraţii de tango, cu muzică de pian şi un concert live. Vinurile, cocteilurile şi preparatele excelente ne-au făcut să uităm pentru câteva ore de orice altceva. Lumea s-a simţit foarte bine şi, cel puţin la masa mea, a fost... distracţie pe cinste. 

În meniul serii s-au înscris cu succes: prosciutto crudo cu brânză de capră şi smochine, salată verde cu sos balsamic, peşte cu pesto de rucola şi o incredibilă îngheţată de ciocolată. Mai jos veţi găsi şi câteva fotografii! 

Mulţumesc încă o dată, Mihaela şi Roxana! A fost o seară de vis!


"Cel mai bun bucătar Grand Hotel Continental", ediţia a 11-a - galerie foto


Foto: Vlad Semen


Un comentariu:

  1. Grand Continental este unul dintre cele mai bune hoteluri din Bucuresti. Este o placere sa incerci delicatesele din cadrul restaurantului.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...