Narcisa: "este important pentru mine să investesc în călătorii"

La început de săptămână v-am pregătit o surpriză. Narcisa, una dintre fetele frumoase şi plimbăreţe de la TravelGirls.ro, mi-a răspuns la câteva întrebări despre călătorii, vise, imagini superbe, emigrare, planuri de viitor şi a recomandat şi câteva destinaţii de vacanţă pentru voi, cititorii mei dragi. Din tot acest interviu, se simte că Narcisa este un om adevărat, o persoană pasionată de călătoriile de suflet şi care are un cuvânt greu de spus în cadrul blogosferei de travel din România. Eu zic să îi acordăm toată atenţia noastră, pentru că va veni cu multe surprize frumoase pe TravelGirls şi nu numai...

 

Interviu în exclusivitate cu Narcisa, scriitoarea pasionată de la TravelGirls


I's Blog: Bună, Narcisa dragă. Ştiu că eşti din Galaţi şi că ai terminat Comunicare şi Relaţii Publice, însă vroiam să te întreb ce ai visat să te faci când vei fi mare. Ai avut vreun vis în copilărie care s-a împlinit?

Narcisa: Nu-mi amintesc  să-mi fi dorit să mă fac profesor, medic ori astronaut. Nici călător cu siguranță nu visam s-ajung. Nu obișnuiesc să plănuiesc prea mult în avans ci îmi place să mă bucur de ceea ce mi se întâmplă pe moment, fără prea multe așteptări ori căsuțe de bifat.

I's Blog: Locuieşti în Bucureşti, cu chirie, ca să te citez. Cum te-ai adaptat în Capitală? Ce îţi place cel mai mult în Bucureşti?

Narcisa: Sunt în București de aproape 7 ani și m-am adaptat din prima secundă. Mă integrez  foarte ușor oriunde aș merge pentru că am învățat să nu mă atașez  de locuri și de lucruri.

Bucureștiul e ca un rău necesar. Dacă n-aș trăi aici, poate n-aș simți nevoia în fiecare weekend să-l părăsesc. Ce-mi place foarte mult e că mereu descopăr locuri noi, străzi frumoase, grădini ascunse. De curând am descoperit o străduță pe care n-o mai văzusem niciodată în centrul vechi și m-am bucurat ca un copil.

I's Blog: Ai un loc preferat din lumea asta largă, în care ai pleca în acest moment?

Foto: Augustin Radu

Narcisa: De puțin timp m-am blocat asupra ideii de a merge în Cuba. Aș pleca acum! De fapt, abia a început cel mai bun sezon de a merge acolo. N-am fost niciodată însă m-am documentat și sunt sigură că mi-ar plăcea la nebunie. Vreau să văd Havana, să conduc un Ford din anii 50, să mă scufund cu peștișorii din parcul național Cienaga de Zapata, să lenevesc în Varadero, să văd plantațiile de tutun și oamenii din Pinar del Rio și să dansez salsa cu un cubanez.

 

I's Blog: TravelGirls este un vis frumos, o revistă de calitate şi, zic eu, cu o comunitate faină în jur. Crezi că poate influenţa deciziile oamenilor în materie de călătorii?

Narcisa: Cu siguranță. Dacă a reușit să ne schimbe nouă viața atât de mult, cu siguranță își pune amprenta și pe cheful de ducă al altora. Cel mai mult îmi doresc ca, alături de Loredana, să-i inspirăm pe cei care ne urmăresc, și mai ales să-i motivăm să depășească niște bariere mentale. Oamenii visează și își doresc mult să călătorească însă se poticnesc în pretexte minore care stau în calea fericirii de a-și împlini un vis.

I's Blog: Numeşte, te rog frumos, 3 bloguri de travel influente din peisajul românesc şi motivează-ţi alegerea.

Narcisa: Depinde ce înțelegem prin influență. În ceea ce privește blogurile românești de călătorii, banuiesc că te referi la acelea care reușesc să schimbe mentalități prin felul în care ele comunică. Îmi vin în minte Imperatortravel, lumeamare.ro  și turismmarket.com.
        
Primele două au o listă impresionantă de destinații prezentate într-un stil accesibil şi reușesc să-și motiveze cititorii să facă primul pas spre următoarea călătorie. Al treilea, deși este la început, este influent pentru industrie și sper să ajungă să educe jucătorii din piață. Noi, călătorii, avem nevoie de agenții de turism conectate la actualitate.

I's Blog: Care a fost ultima cea mai fericită zi din viaţa ta?

Foto: Toma Nicolau

Narcisa: Îmi vine în minte o noapte frumoasă. De ceva timp visam să văd un cer înstelat ca în fotografiile acelea editate, cu Calea Lactee și tot tacâmul,  și mi s-a întâmplat să am parte de așa ceva în vara asta, în munții Suhardului. E incredibil sentimentul de libertate pe care ți-l dă un astfel de moment. 

De asemenea, a fost o zi minunată luna trecută, în Ronda (sudul Spaniei) unde am ales să stau jumătate de zi pe terasa hotelului, să-mi beau cafeaua, cu ochii la cea mai frumoasă priveliște pe care am avut-o vreodată. A fost o adevărată room with a view.

I's Blog: Ce importanţă au banii când vine vorba de călătorii? Crezi că se poate pleca la drum fără niciun ban, ţi se pare reală această perspectivă?

Narcisa: Probabil că se poate, știu oameni care fac asta, însă eu nu sunt așa. Deși îmi place să-mi depășesc mereu limitele și să încerc lucruri noi, am nevoie de un anumit confort care înseamnă siguranță, un loc de cazare decent și bani pentru mâncare, transport etc. În același timp, cred că pretextul lipsei banilor e cel care îi împiedică pe mulți să călătorească și e păcat pentru că de fapt nu ai nevoie de prea mulți să pleci la drum. Nu așa mulți cum își imaginează lumea.

I's Blog: Ţi-ai dorit vreodată să emigrezi? Dacă da, unde?

 

Narcisa: M-am gândit însă nu m-am hotărât dacă asta vreau ori ba. Mă tot gândesc că la un moment dat am să ajung într-o călătorie într-un loc frumos și o să-mi placă atât de tare încât am să rămân acolo. De exemplu, m-am îndrăgostit de Spania și mă văd trăind acolo. Încă nu mă pot hotărî care provincie îmi place mai mult, dar preferatele mele sunt cu siguranță Asturia în nord și Andalucia în sud. Îmi place ideea de mañana, recunosc.  Nici Provence nu e departe pe listă, însă franceza nu e limba mea preferată și e mai greu să simți cu adevărat o țară fără să-i înțelegi vorba. O destinație nu e doar despre obiective turistice, e și despre tonul vocii, despre oameni, despre mâncare, despre ritmul fiecărei zile.


I's Blog: Care este cea mai frumoasă imagine care îţi vine pe loc în minte?

Narcisa: Îmi amintesc cu drag de un picnic cu brânzeturi aromate și o baghetă bună, într-un sat din Provence. Atunci am realizat că imaginile din documentarele văzute la televizor pot deveni amintirile mele proprii și că momente precum acesta sunt motive ca eu să-mi schimb prioritățile în viață. Adică, e mai important pentru mine să investesc în călătorii și amintiri pe care nu le voi uita niciodată decât în orice altceva.

I's Blog:  Ai un model în viaţă, o persoană pe care o admiri enorm sau un mentor?

Narcisa: Sunt mai multe, dar îmi vine în minte cu drag un fost șef, de la primul meu job pe care l-am început la 19 ani. E vorba despre Jean Alain Grumbach și timp de aproape 5 ani, cât am făcut parte din echipa Hertz România, am învățat de la dumnealui despre cum să fii modest, despre lucrurile cu adevărat importante în viață și despre respectul față de ceilalți indiferent de relație. De fapt am învățat mult mai multe de atât și-i sunt foarte recunoscătoare pentru asta. M-am bucurat mult să aflu de curând că citește TravelGirls.ro.

I's Blog: Ce mai pun la cale fetele de la TravelGirls? Unde mai plecaţi în viitorul apropiat? Sărbători peste hotare sau cu familia?

Narcisa: Pentru că în ultimul timp suntem atrase de ideea de piață de Crăciun peste hotare, am ales să plecăm în curând în Germania. Mai exact, de pe 6 decembrie vom fi într-un citybreak în Stuttgart unde sperăm să găsim sărbătoare, luminițe, mâncare bună și un castel de poveste. Apoi vrem să învățăm să schiem și cel mai probabil vom merge la vecinii bulgari pentru asta. De Crăciun vom merge acasă la părinți. Mai avem noi și alte planuri mărețe dar deocamdată le ținem sub cheie.

I's Blog: Care este cel mai important lucru pe care l-ai învăţat dintr-o călătorie?

Narcisa: Am învățat că eu nu sunt buricul pământului și că nu totul se raportează la mine. Cred că asta e cea mai mare lecție de învățat din călătorii, în general. Intri în contact cu oameni diferiți, cu obiceiuri care mai de care mai ciudate și realizezi că există cel puțin punct de vedere diferit față de al tău. Atunci devii mai înțelegător și mai tolerant cu cei din jur.

I's Blog: Iar acum, la final, recomandă te rog cititorilor mei trei destinaţii pentru această iarnă:)


Narcisa: Iarna trebuie să înceapă cu o piață de Crăciun în unul dintre orașele din Europa. Budapesta e aproape, iar un citybreak acolo e chiar ieftin așa că nu-l ratați. După Revelion, mergeți la ski în Bansko (aproape și ieftin), ca să scăpați de kilogramele câștigate în perioada sărbătorilor și apoi fiți primii bronzați din birou după un sejur exotic. Cel puțin asta-mi doresc eu...

Mulţumesc din suflet, Narcisa dragă! Te vom urmări cu atenţie pe TravelGirls:) La fel si pe Loredana!CITEŞTE ŞI:4 comentarii:

  1. Mi-a placut mult interviul. De fapt le citesc pe fiecare cu placere...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Suttgart in decembrie :) Mmmm, ce bine suna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu înțeleg boala asta cu vacanțele în străinătate..de multe ori să știți că e mai frumos și mai ieftin la noi decât în străinătate.Munți frumoși ca în România nu găsești nicăieri cel puțin

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...