Romanians are smart! Oameni şi locuri din ţara mea.

romaniansaresmart
Anul trecut, când a avut loc campania "Românii sunt deştepţi", eram plecată din ţară, nu-mi era foarte bine şi îmi doream enorm să mă întorc. De fapt, din toate călătoriile mele, mai scurte sau mai lungi, m-am întors cu drag acasă. În România. Pentru că aici am un sens, aici am putere, aici îmi este sufletul, aici se află părinţii şi prietenii mei. Anul acesta nu voi mai sta deoparte - voi spune şi eu lumii: Romanians are smart! Iată oamenii şi locurile dragi sufletului meu care, într-un fel sau altul, mi-au schimbat viaţa...


Oameni şi locuri din ţara mea


Părinţii mei dragi şi Iaşi-ul natal au fost "rampa" de lansare a ceea ce sunt eu acum, ca om. Ei m-au învăţat să iubesc, să citesc, să fiu mai bună şi mai blândă, să respect familia şi tradiţiile şi de la ei am înţeles că lumea este în esenţă bună.  Îmi este în permanenţă dor de ei. Îi iubesc şi ar trebui să ajung mai des pe la Iaşi, ştiu asta, însă drumurile se despart  de multe ori în intersecţii nebănuite. 

Când m-am mutat în Bucureşti, nu ştiam exact motivul pentru care mă aflu aici. Speram la o viaţa mai bună, la o carieră măreaţă şi... cam atât. Abia după un an şi ceva, am înţeles  adevăratul motiv al drumului meu în Capitală. În afară de faptul că m-am îndrăgostit de Bucureşti din prima zi şi este, încă din 2006, o poveste de dragoste autentică şi fără sfârşit, am cunoscut aici iubirea vieţii mele şi o familie atât de frumoasă, încât nici după cinci ani nu am cuvinte să le mulţumesc că m-au primit în casa şi în inimile lor. Înseamnă tot pentru mine. Îmi dau pace, siguranţă, bucurie şi... sentimentul de apartenenţă. Vlad este singurul om de pe pământ la fel ca mine, având doar o tuşă subtilă, personală, diferită - care ne face să fim mai îndrăgostiţi ca niciodată. 

Când am cunoscut-o pe Raluca, am ştiut că ma aflu în faţa unei minuni. Este o femeie atât de frumoasă, atât de bună şi atât de deşteaptă, încât a reuşit, cu doar câteva vorbe şi gesturi potrivite, să îmi redea (şi să-mi menţină de-a lungul timpului) încrederea în mine. Am învăţat multe de la ea şi este o prietenie pe care o preţuiesc enorm. În plus, Raluca este foarte cunoscută în online-ul din România, şi nu numai, având o carieră minunată, de respectat!

Pe Oana am cunoscut-o recent, după câţiva ani buni de poveşti online. Este cea mai frumoasă femeie din lume. Este înţeleaptă. Este seducătoare. Şi avem amândouă doruri nerostite, încercăm să facem lumea mai bună şi ne luptăm cu morile de vânt ale indiferenţei, ipocriziei şi prostiei. Pentru că ştim că se poate.

În ultimii doi ani, am cunoscut oameni care m-au schimbat. Români frumoşi, români deştepţi, români cu o carieră uluitoare, români implicaţi, români pasionaţi, români incredibili, care mă fac să fiu mândră că respir acelaşi aer cu ei. Voi scrie aici doar câteva nume, cu rugămintea să mă iertaţi dacă am uitat pe cineva. Sunteţi mereu în sufletul meu: Alexandra R, Alexandra U, Alexandra I, Mihaela S, Lucian B, Laura A, Adriana, Andrei, Ramona, Sorin, Bianca, Liliana, Raluca, Matei, Dorin, Luiza, Bobby, Ioana, Ioanina, Dorina, Răzvan, Sol, Gabriela, Adela, Gabriela, Adela şi Alin, Narcisa, Alexandru, Sega, Mircea, Miruna, Antonela, Loredana, Anca şi mulţi, mulţi alţii. Vă mulţumesc, dragii mei! Romanians are smart!

În 2011 am făcut o călătorie în jurul României şi am descoperit, fără să fiu prea surprinsă, că avem o ţară incredibilă, care ne răspunde atunci când îi strigăm numele cu mândrie. Că avem oameni frumoşi, care o promovează. Că trebuie făcut mai mult, din mai multe direcţii. Că dacă vom da totul, vom avea ceea ce merităm: recunoaştere!

romaniansaresmart

Romanians are smart!


Mă alătur astfel campaniei Romanians are smart, pentru că iubesc şi susţin România. Pentru că pentru mine România înseamnă: iubire, Bucureşti, familie, pasiune, carieră, deschidere, călătorii, vise fără sfârşit, oameni, surprize, lumini şi culoare. Dacă şi tu simţi la fel, iată cum poţi deveni ambasadorul României:

- intră pe site-ul campaniei, www.romaniisuntdestepti.ro, află de acolo toate detaliile şi spune-ne de ce iubeşti România.

- dacă ai un blog, scrie un articol dedicat oamenilor sau locurilor dragi din România, cu tag-ul romaniansaresmart. Citeşte ce ne spune Manafu despre această campanie!

- postează o fotografie pe Facebook, despre un loc sau o persoană care te fac mândru că eşti român, cu eticheta "romanians are smart".

-  pe Twitter sau Instagram, foloseşte întotdeauna hashtag-ul #romaniansaresmart, atunci când scrii despre România. La fel şi pe Youtube, foloseşte eticheta "romanians are smart".

Iată AICI ce ne spune despre această campanie şi Răzvan Pascu!

De azi înainte, pe blogul meu va fi o nouă rubrică intitulată romaniansaresmart, în bara de meniu! Vă mulţumesc şi vă aştept cu multe comentarii şi posturi pe bloguri, FB şi Twitter!

 

Romanians are smart - galerie foto!

 

romaniansaresmart
romaniansaresmart
romaniansaresmart
Foto: Vlad SemenCITEŞTE ŞI:6 comentarii:

 1. Ioi, nu stiu daca is eu acea Alexandra R (probabil ca nu :P) dar daca da... sunt tare onorata!

  Te admir tare mult ca iti place sa vezi lucrurile bune in oameni :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ce zici, Alex, tu esti sau nu esti tu... Of course, fata draga. Hahaha:) Iti multumesc ca existi. Te imbratisez cu drag.

   Ștergere
  2. Oh, wow! Sarumana! Cum ziceam, I'm honored! Si eu te imbratisez!

   Ștergere
 2. Eu ma mir ca e nevoie de campanii din astea. Mi se pare de la sine inteles ca romanii sunt inteligenti. Altfel n-ar mai fi fost, iar pe zona aceea frumoasa ar fi trait alt popor. Ce nu pricep eu este de ce e nevoie sa o scrie cineva? Adica care e sensul de fapt? Ce avantaje aduc genul asta campanii? Sunt convins ca sunt avantaje, altfel nu s-ar mai face, pur si simplu sunt insa extrem de curios care-s acelea. E clar ca-mi scapa ceva...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vladimir, citeste - te rog frumos - articolele lui Razvan si Manafu, unde cei doi explica despre ce este vorbe. Este o rebranduire a Romaniei pe internet, incercam sa schimbam "viziunea" lui nea' Google. Insa, in afara de sensul propriu al acestei campanii, eu vad si un sens figurat. Cred ca ne ajuta sa ne recapatam increderea in noi. Multi si-au pierdut-o. Trebuie sa repunem Romania pe o scara valorica - undeva, cat mai sus.

   Ștergere
 3. E adevarat, tot timpul ma intorc cu drag acasa, dupa fiecare voiaj, imi lipseste totul atunci cand sunt departe de Romania, avem o tara si oameni super tari. Edy.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...