10 locuri pentru care iubesc România!

romaniansaresmart
Am spus-o de nenumărate ori şi mă repet: iubesc România! Este ţara mea, a părinţilor mei şi a prietenilor mei. Este o ţară incredibil de frumoasă, cu oameni deştepţi, care luptă pentru visurile lor. Încă mai avem de învăţat. Încă suntem nesiguri. Însă trebuie să ne susţinem ţara cu fiecare ocazie pe care o avem. Cu fiecare răsuflare. Pentru că dacă nu o facem noi, atunci cine?! De Ziua Naţională a României, eu am ales să vă povestesc despre locurile de suflet pentru care iubesc România! Iată ce a ieşit...În timp ce voi citiţi acest articol, eu mă aflu în drum spre Sibiu. Merg să sărbătoresc Ziua României în Piaţa de Crăciun de acolo, să mă plimb pe străduţele romantice şi să mă relaxez după multă muncă... Vlad vă promite fotografii senzaţionale şi eu voi scrie despre această aventură. Însă până atunci, iată locurile care m-au marcat până acum şi pentru care îmi iubesc ţara şi mai mult! 

10 locuri de suflet pentru care iubesc România!


1. Teatrul Naţional din Iaşi

Am crescut în acest teatru. Probabil foarte puţini dintre voi ştiu că Teatrul din Iaşi are una dintre cele mai talentate echipe de actori din România, iar eu îi cunosc pe toţi şi îmi sunt prieteni. Au fost nişte ani fabuloşi - 1996-2000 - când la subsolul teatrului era un bar. Iar eu mă întâlneam acolo, seară de seară, cu toţi artiştii - actori şi cântăreţi de operă - beam un pahar de vin şi apoi urcam, prin culise, la toate spectacolele. Am avut acces la cabine, în spatele scenei, chiar şi pe decoruri, sus de tot. Stăteam în loja oficială şi mă simţeam onorată că sunt prietenă cu acei oameni. Am învăţat enorm de la ei. Acolo a fost adevărata mea şcoală.

Teatrul din Iasi
Foto: financiarul.ro

2. Biblioteca din Palatul Culturii din Iaşi

Am petrecut sute de ore acolo. Era o sală imensă, cu parchet din lemn masiv, cu bănci uriaşe şi cărţi de poveste. Acolo fugeam de acasă şi stăteam de la 8 dimineaţa şi până la 8 seara, citind, mână în mână cu iubitul meu, aruncându-ne priviri pe furiş şi zâmbind. Acolo am învăţat pentru facultate, acolo s-au întâmplat multe lucruri frumoase din viaţa mea. Mi-a fost casă pentru o perioadă şi iubire pe viaţă.

Palatul Culturii Iasi
Foto: turismland.ro

3. King's Bar Iaşi

V-am spus că în tinereţea mea am umblat mult prin baruri, aşa că nu puteau lipsi  tocmai acestea din listă. King's Bar probabil nu mai există acum decât în inima mea. Era un garaj transformat în bar, undeva înspre Copou. Ah, amintiri dulci-amărui... Acolo mergeam în fiecare seară din săptămână, fugind de la seminariile de la facultate pentru a mă întâlni cu prieteni de suflet. Acolo vorbeam despre viitor. Acolo speram, credeam şi eram fericită.

Foto: dadecariaga.blogspot.com

4. Offside Pub, Bucureşti

În acest moment se numeşte altfel, nici nu mai are importanţă cum. Însă a fost primul meu bar din Bucureşti, din centrul vechi. Era locul în care mergeam singură ca să citesc o carte, era locul unde mă întâlneam cu prietenii şi petreceam. Eram client fidel şi aveam reduceri. Am câştigat vreo două ligi ale campionilor acolo, am primit premii, acolo m-am îndrăgostit, acolo am luat cea mai bună decizie din viaţa mea.

Foto: flickr.com/photos/dana_andrei

5. Piaţa Sfatului, Braşov

Nu putea lipsi Braşovul meu drag din lista aceasta. Nu voi uita cât voi trăi o seară de iarnă, când eram mult prea singură şi în care m-am dus la gară, m-am urcat în tren şi am coborât pentru prima dată în Braşov. Iubesc luminile lui, dealurile acoperite cu zăpadă şi frumuseţea oamenilor... Acolo mi-am sărbătorit 30 de ani. Acolo am mâncat nişte bunătăţi nemaivăzute la un restaurant modest şi primitor. Braşovul va rămâne veşnic în inima mea.

Brasov
Braşov

6. O poieniţă din Predeal

După o perioadă dificilă, ne-am hotărât într-o după-amiază de vară fierbinte şi insuportabilă să plecăm la Predeal. A fost unul dintre weekendurile de referinţă din relaţia noastră. Am avut parte de pace, de iubire, de linişte, de pădure şi de aer pur, de privelişti fascinante şi de credinţă. M-am întors vindecată.

Foto: ro.wikipedia.org

7. Piaţa Unirii, Timişoara

M-am îndrăgostit de Timişoara din prima clipă în care am coborât din tren. Mi s-a părut un oraş fabulos, desprins parcă din poveşti. Toţi, dar toţi, oamenii zâmbeau. Clădirile aveau culori pale, de bezele, parcurile erau umbroase, iar tramvaiele te purtau pe străzi incredibile. M-aş întoarce în Timişoara oricând, cu mare drag, pentru că mai am multe de văzut.

Timisoara
Timişoara

8. Parcul Carol, Bucureşti

Este un loc de suflet şi nici măcar nu aş putea să vă explic de ce. În Carol alerg de fiecare dată - când sunt tristă, când sunt fericită, când vreau să citesc, să mă ascund de lume, să respir aer proaspăt, să vorbesc cu prietenele sau cu mama la telefon, când vreau să beau o bere sau să uit de răutăţile gratuite ale lumii, dar mai ales în cele mai importante momente din viaţa mea, când visurile mele se împlinesc. Iarna, vara, nu contează - Carol e perfect!9. Hotelul Unirea din Iaşi

V-am mai spus că sunt o mare iubitoare de hoteluri şi am văzut câteva frumoase în viaţa mea. Însă Unirea din Iaşi are ceva special. Îl ştiu de o viaţă, este şi cel mai înalt din oraş. În liceu mergeam cu iubitul meu la cofetăria de pe acoperiş şi zâmbeam nebuneşte la soare. După câţiva ani, ne luam camere la hotel şi petreceam în doi Revelioane şi alte sărbători importante. Acolo îmi cheltuiam bursele de la facultate, acolo eram fericită. După o perioadă lungă, Unirea a fost refăcut. Acum este mai frumos, este elegant şi plăcut, însă a păstrat aceeaşi uluitoare privelişte asupra oraşului! The best you can get!

Iasi
Vedere din Unirea Iaşi

10. Şi mă întorc la Bucureşti...

Este oraşul care m-a adoptat şi mi-a întreţinut iubirea. Sub ochii mei s-au petrecut adevărate minuni aici. Iubesc Bucureştiul pentru Centrul Vechi, pentru străduţele de poveste din zona Sfântul Ştefan şi Amzei, pentru Mântuleasa, pentru Herăstrău, pentru Cişmigiul de la miezul nopţii, pentru Muzeul de Artă, pentru baruri şi cafenele, pentru tramvaiele de pe Călăraşi, pentru pieţele colorate, dar mai ales pentru oamenii senzaţionali pe care i-am cunoscut aici şi care mi-au schimbat viaţa.

Bucuresti
Bucureşti

Of, sunt atât de multe locuri despre care aş fi putut să vă vorbesc... foarte multe. Ador Constanţa şi pe toţi prietenii mei de acolo, iubesc Sibiul, şi Clujul, şi munţii, şi marea, şi satele din Moldova în care mi-am lăsat o parte din suflet, iubesc la nebunie bisericile din România, teatrele şi toate locurile de suflet, în care nişte oameni şi-au pus inima pe tavă...

Iubesc Romania!
România cea frumoasă!

Vă salut din Sibiu şi vă spun La Mulţi Ani, români! Romanians are smart!Acest articol face parte din campania blogosferei de travel din România de promovare a celor mai frumoase locuri din ţara noastră. Este cea de-a două campanie de acest fel după cea în care vă recomandam destinaţii de city break din România

Astăzi, de Ziua Naţională, mai multe bloguri au scris despre cele mai frumoase 10 destinaţii din România. Vă invit să le citiţi. La Mulţi Ani, România! 

Hai la bord!

Viajoa

Imperator 

Enciclopedia calatorului independent

Catherine's Crossroad

Foto Travel

TravelBadgers

Blogul de calatorii al Alexandrei

Printre randuri

Placerea de a calatori

FunTur.ro

Lumea Mare

Ciprian Caraba

Bialog

Bucketlist

Totul despre hostel

Drum liber

6 comentarii:

 1. Imi place ca ai pus Teatrul din Iasi. :) As vrea sa ajung acolo!
  Cat despre parcul Carol - gand la gand cu bucurie. E parcul meu preferat din Bucuresti. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioana draga, mergi saptamana viitoare la Iasi?:D Cu mine, sa-ti arat cate ceva... :)

   Ștergere
 2. si cat mai aveai de enumerat....la multi ani buni !

  RăspundețiȘtergere
 3. sunt studenta in iasi dar nu am auzit pana acum de biblioteca din Palatul Culturii.Nu stii cumva daca mai este deschisa?Sincer nici nu am intrat vreodata in Palat,dar pentru o biblioteca mai ca m-as muta acolo;))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, nu stiu ce sa-ti spun. N-am mai fost de ani de zile pe acolo. Incearca! Este pe latura din stanga a Palatului, cum te uiti la el! Nu cred ca ar avea cum sa mute biblioteca de acolo. Este foarte frumos:)

   Ștergere
 4. Simplu , Iubesc Romania ! .Aici e locul unde m-am nascut , cresc , aici imi sunt toti cei dragi si pe langa asta este o tara minunata … Din punctul meu de vedere , romanii sunt niste oameni calzi , deschisi , gata sa-ti iasa in ajutor si foarte primitori .Romania este o tara foarte frumoasa , dar pacat pentru ca mai sunt si dintr-aceia care isi bat joc de ea…

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...