Necunoscuta de la Palazzo d'Oro, de Paul Theroux

 
Paul Edward Theroux este un nuvelist american de succes, dar şi Travel Writer, născut în anul 1941. De foarte mult timp îmi doream să fac cunoştinţă cu opera sa, iar libraria online Libris.ro mi-a trimis un cadou superb - cartea Necunoscuta de la Palazzo d'Oro, un volum de povestiri îndrăzneţe, decadente, în care poveştile captivante de dragoste se ascund printre detalii inedite din călătoriile autorului. Iată mai jos detalii...

 

Necunoscuta de la Palazzo d'Oro, de Paul Theroux


Cartea cuprinde patru poveşti: Necunoscuta de la Palazzo d'Oro, Amintirile unui Iuda, O povestire africană şi Nimfete despletite. Deşi plasate în colţuri diferite ale lumii, toate intrigile lui Theroux sunt captivante şi irezistibile. De asemenea, acestea sunt legate printr-un motiv... erotic, subtil şi seducător. 

Necunoscuta de la Palazzo d'Oro


Imaginaţia lui Theroux este fascinantă, de multe ori am avut impresia că autorul însuşi a trăit o poveste de iubire şi ură în Sicilia anilor '60. Cei de la Financial Times au descris cartea ca "extrem de tulburătoare. O demonstraţie de maestru în utilizarea detaliilor şi a evocărilor încărcate de senzualitate."

Pe lângă povestirile cu iz vintage-erotic, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte este faptul că Paul Theroux este într-adevăr un scriitor de călătorii desăvârşit. Cam aşa ar trebui să fie descrise aventurile de pe drum: intim, delicat, provocator, unic, subtil şi boem.

Paul Theroux. Photo credit Steve McCurry Studios
Paul Theroux. Photo credit Steve McCurry Studios
 

Nu aş vrea să vă dezvălui prea multe despre acest volum, pentru că vă recomand să-l citiţi şi să-l aprofundaţi. Este absolut minunat! Iar pentru cei interesaţi de cărţi de călătorii, vă mai spun că Paul Theroux este şi autorul celebrelor The Great Railway Bazaar, The Elephanta Suite, A Dead Hand: A Crime in Calcutta şi The Lower River.Iată câteva recomandări de la Libris.ro:CITEŞTE ŞI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...