Ultimul tango la Buenos Aires, de Justina Irimia

Eram foarte curioasă cum "sună" o carte de travel în general şi de suflet în special, din perspectiva unei autoare tinere, care a locuit într-o altă parte a lumii suficient încât să deprindă obiceiuri, vorbe, glume tradiţionale. Nu am fost dezamăgită. Justina Irimia are o fraza aleasă, un stil sofisticat, uneori destul de complicat, însă nu mai puţin valorors. Libraria online Libris.ro mi-a oferit cartea Ultimul tango la Buenos Aires şi eu vă prezint câteva elemente din această nuvelă de călătorii...


 

Ultimul tango la Buenos Aires, de Justina Irimia


"Printre brazilienii descinşi la cumpărături mai ieftine şi europenii uluiţi de armonia Parisului Sudului, localnicii se plimbă nonşalant, surprinşi că există străini dornici să le cunoască oraşul. Afişe cu fotografia lu El Che (cunoscut în restul lumii sub numele de Che Guevara) atârnă, anonim, pe pereţii chioşcurilor de ziare. Alături de ele zâmbeşte cinematografic Evita. Acordurile de tango nu fac faţă muzicii tobelor de protest care-şi trimit pretutindeni ecoul obraznic şi seducător."

Justina Irimia a luat pulsul romanticului oraş Buenos Aires, iar dacă vă doriţi să ajungeţi acolo cândva, vă recomand cu drag cartea aceasta. Este intimă şi foarte bine documentată, însă este presărată cu multe clipe de magie locală, la care un simplu turist nu are acces. 

Povestea este concentrată în doar 167 de pagini, abundă de istorie şi date gen wiki, însă scrise interesant şi cu valoare literară. La început mi s-a părut puţin complicată şi greoaie, însă treptat povestea se dezvoltă sub forma unei ferestre unice, senzaţionale, la care doar tu ai acces şi prin care poţi vedea ritmul vieţii din Capitala Argentinei. 

Justina a locuit doi ani în Buenos Aires, însă a călătorit prin toata lumea, astfel încât vocea sa este puternică şi asumată. 

CITEŞTE ŞI:

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru aceasta analiza acurata si fidela textului si emotiilor mele! Am confirmarea cea mai frumoasa ca dorinta mea a fost implinita.

    Justina Irimia

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...