Fifty Shades of Grey - trilogia erotică a secolului!

În decembrie am reuşit să termin ultimul volum din Fifty Shades of Grey, oferit de librăria online Libris.ro. Trebuie să recunosc că de abia aşteptam să văd ce se mai întâmplă în povestea care îi ţine cu sufletele la gură pe oamenii de pe întreaga planetă. Fie că ne convine sau nu, romanul erotic al englezoacei E.L. James a făcut furori în lume şi a ajuns trilogia secolului, fiind discutată mai ceva ca politicile mondiale şi economiile aflate în criză. "Nu prea contează unde trăieşti, dacă n-ai citit Fifty Shades nu exişti", am citit un comentariu într-o revistă glamour din America... Păi nu prea este aşa, însă cartea merită citită şi te va ţine în priză pe parcursul celor peste 1.800 de pagini...

 

Fifty Shades of Grey - trilogia erotică a secolului!


În primăvară făceam cunoştinţă cu romanul erotic al doamnei Erika Leonard şi scriam aici ce şi cum. Mi-a plăcut suficient de mult încât să aştept cu sufletul la gură al doilea volum. Călătoria mea prin Asia m-a ţinut departe de istoria lui Christian şi a Anastasiei, însă în octombrie am recuperat. 

Al doilea volum din Fifty Shades of Grey a fost şi mai bun! Între scenele erotice, presărate cu interludii romantice şi discuţii despre viaţă, autoarea a introdus şi câteva elemente de thriller, ca să facă deliciul celor care preferă violenţa şi sexul, şi nu doar sexul. Dar nu vă aşteptaţi la cine ştie ce scene de groază - cartea este chiar bună!

La începutul lui decembrie am primit de la Libris.ro volumul al treilea din Fifty Shades of Grey, dar abia de Crăciun am avut timp să-l citesc. Este puţin mai romantic şi mai dulceag decât primele două, însă nu toată viaţa eroilor principali este ca o lună de miere. Şi în acest "număr" apar elemente de thriller bine regizate şi "rezolvate" de cel mai sexy miliardar al Americii - Christian Grey. 

Această trilogie erotică poate fi citită de oricine (+18 ani) şi nu cred că va dezamăgi, decât dacă aveţi tendinţe puritane şi urâţi cu adevărat poveştile romantice şi uşurele. Să nu mă înţelegeţi greşit - şi eu ador literatura de calitate şi romanele "grele", ale autorilor consacraţi. Însă Fifty Shades este o poveste de weekend care nu dăunează grav sănătăţii, chiar dimpotrivă... dacă stau bine şi mă gândesc:)) 

Este o carte scrisă, fără îndoială, pentru acele momente când simţi nevoia de a te pierde în povestea altcuiva, de a trăi viaţa altcuiva, de a te relaxa şi desprinde puţin de realitate. Şi cam toţi avem nevoie de asta uneori... Este o "poveste SF" din punctul meu de vedere - bani, maşini, case, frumuseţe, romantism, sex fabulos, iubire, căsătorie, copii - însă tocmai asta o face atât de plăcută publicului. Este povestea unei fete care a reuşit, prin naturaleţe şi inteligenţă, să trăiască un vis frumos. Ştiu multe femei care rezonează la astfel de scenarii... Iar bărbaţii vor fi încântaţi de ritmul alert al romanului şi de scenele sexy, care te "prind" în cătuşele lor de puf.

Dacă aţi auzit că este vorba în roman despre scene BDSM, să nu daţi atenţie acestor spuse. Totul este extrem de soft, poate un pic prea "dulce" pentru a crea o poveste solidă. Chiar autoarea a mărturisit că a scris despre toate fanteziile ei sexuale, deci este de înţeles de ce nu apar bice, sânge, măşti din piele şi subsoluri de cluburi, nu?! În visele tale totul este perfect! 

Până la urmă, trilogia erotică Fifty Shades of Grey primeşte de la mine 8 puncte din 10 posibile pentru o carte, deoarece m-a facut, într-un fel, să stau cu sufletul la gură şi să aştept continuarea, iar la al treilea volum deja îmi părea foarte rău că se termină. O recomand şi vă promit că veţi găsi în ea relaxare, erotism, bună-dispoziţie, o poveste frumoasă şi oameni complecşi, cu probleme reale. 


Trilogia Fifty Shades of Grey o găsiţi aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...