Viaţa pe o insulă exotică

În decembrie am scris un articol foarte lung despre experienţa noastră în Asia de SE, mai exact despre cele două săptămâni petrecute pe Tioman Island, în satul Salang. Nu am vorbit mult despre mine. Am încercat să fiu obiectivă, un fel de observator al vieţii de pe o insulă exotică, din Marea Chinei de Sud. Ce a ieşit? Un articol special, zic eu, care i-a plăcut lui Răzvan Pascu şi mi l-a publicat pe blogul său, alături de câteva fotografii făcute de Vlad. Iată mai jos detalii...

 

Viaţa pe o insulă exotică


(...) Înserarea se lasă grea şi spuzită de stele. După şapte opriri lungi, vasul acostează în ultimul sat de pe insulă, unde pontonul din lemn suspină îndelung şi îşi revarsă mirosurile de peşte şi sare. Cei 10 oameni care au coborât aici se pierd rapid pe alee, înghiţiti parcă de noapte. Nu-ţi vine să vorbeşti tare, liniştea este adâncă şi caldă, ca o burtă de balenă, în care ai putea trăi fericit pentru totdeauna.

Aleea principală din sat are un kilometru şi jumătate şi este luminată de becuri galbene, palide, în jurul cărora insectele dau năvală şi îşi frig aripile, căzând şi zvârcolindu-se pe pământ, ca Icar cel îndrăgostit de soare.

La capătul drumului, câteva căsuţe pe picioroange, şubrede, cu ochi din geamuri sparte, răsar de după bananieri şi tufe imense cu flori albe. Nicio mişcare nu tulbură seara de vară. Doar vântul mai suspină printre cocotieri. Marea încă nu a ajuns la ţărm din călătoria ei zilnică, iar nisipul este cutreierat doar de crabi şi varani uriaşi. Într-un hamac agăţat de doi palmieri, un turist îmbrăcat în alb îşi leagană gândurile. Iar din cerul revărsat în mare se prelinge deodată o ploaie tropicală, fierbinte, aprigă şi senzuală…(...)

5 comentarii:

 1. Bravo, Ioana! La cat mai multe articole!

  RăspundețiȘtergere
 2. Intr-o zi sper sa calatoresc si eu atat de mult cat calatoresti tu, am o slabiciune pentru America de sud si Asia ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult pentru comentariu, insa te banuiesc putin de spam. Cu cine vorbesc, de fapt? Cu sugestiile?> Oricum, sper sa reusesti sa calatoresti cat de mult iti doresti tu!:)

   Ștergere
 3. foarte frumos,ioana
  te felicit si eu am calatorit in turcia

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...