8 Martie - Be a Travel Lady! Călătoreşte inteligent!

Întotdeauna am considerat că martie este o lună extrem de bună pentru călătorii. De ce? Veţi citi în articolul de mai jos... În plus, Ziua Femeii vine ca o cireaşă pe tortul escapadelor neprevăzute, romantice, elegante şi, mai ales, inteligent alese. De 8 Martie ne putem face singure un cadou perfect: alegem acea destinaţie la care visam de mult, facem rezervări şi plecăm într-o mini vacanţă atât de necesară pentru sufletul nostru. Dar haideţi să vă dau mai multe amănunte...


 

Călătoreşte inteligent!


Vă spuneam mai sus ca luna martie este perfectă pentru călătorii. Iată câteva motive:

- temperaturile în Europa încep să se dezmorţească şi devin prietenoase pentru călători. Acele 15-20 de grade din termometre sunt excelente pentru plimbări lungi prin oraşe romantice, pentru seri petrecute pe străzile luminate feeric din Capitalele europene, pentru declaraţii de dragoste pe poduri cu istorie şi pentru shopping prin magazinele lumii. 

- suntem în extrasezon, deci preţurile sunt încă mici, mici!

- companiile aeriene, dar mai ales agenţiile de turism au oferte excelente, de cele mai multe ori negociate la sânge, pentru a-ţi oferi ţie un avantaj.

- la început de primăvară simţim nevoia de a ne desprinde puţin de muncă şi de casă, de a respira aerul proaspăt şi înmiresmat şi de a lăsa vântul să ni se joace prin păr. 

- eu întotdeauna îmi programez o călătorie în martie, chiar de scurtă durată - nu că aş fi vreun exemplu:)) Însă îmi permit să o fac datorită preţurilor, iar vremea este perfectă. Ce să mai spun? Italia, Franţa, Olanda, Spania -  mă aşteaptă. Oferte bune să am...

Sorrento în martie


8 Martie - Be a Travel Lady!


De ziua noastră, a femeilor, de obicei aşteptăm cadouri de la cei dragi - de la prieteni, iubiţi sau soţi, de la copii, de la colegi. Acceptăm cu drag florile, parfumurile şi cutiile cu bomboane. Iar ziua ne prinde la birou, privind cu jind pe fereastră şi imaginându-ne într-un oraş frumos, libere şi îndrăgostite de viaţă. Recunoşti acest scenariu? Ei bine, anul acesta fă marele pas. Fă-ţi singură cel mai frumos cadou dintre toate: oferă-ţi o zi (două, trei) departe de probleme, de stres, de muncă, de rutină. Descoperă lumea! Pentru că meriţi...

Este foarte simplu să pui în aplicare acest plan. Iată la ce întrebări trebuie să răspunzi:

- merit câteva zile de relaxare?
- visez de mult timp la o anumită locaţie din lumea asta mare?
- pot găsi cea mai bună ofertă, care să nu-mi golească portofelul?
- aş putea chiar să o iau pe mama sau pe cea mai bună prietenă cu mine, nu?
- povestea mea de dragoste ar putea fi mai frumoasă şi mai ieşită din tipare dacă i-aş oferi o escapadă romantică?
- îmi permit să fiu impulsivă măcar o dată în viaţă?

Dacă răspunsul la măcar două din întrebările de mai sus este "DA", atunci trebuie să acţionezi. Îţi spun din proprie experienţă că vacanţele rezervate din instinct (aşa, pe negândite) sunt cele mai frumoase. Anul trecut am găsit nişte bilete de avion spre Napoli atât de ieftine, încât n-am putut să le rezist. Deşi nu prea aveam bani, le-am cumpărat, cu inima strânsă de emoţie. Înainte de plecare, s-a ivit ca prin minune şi o super ofertă la un hotel din centru. Iar, în martie 2012, am petrecut una dintre cele mai frumoase mini-vacanţe din viaţa mea, la o pizza excelenta în Napoli şi pe Coasta Amalfitană. Am fost la plajă în Positano, am băut limoncello şi Vlad s-a declarat fascinat de Sorrento. Câteodată este foarte bine să "sărim din schemă" şi să ne facem cadouri de suflet. 

Positano în martie


Şi ca să vă ajut şi mai mult, am încercat să găsesc pentru voi câteva oferte foarte bune, care să vă stârnească dorul de ducă... Iată despre ce este vorba:

1. Oferă-ţi o vacanţă relaxantă şi plină de inspiraţie în Lisabona. 

Pentru că tot ţi-am povestit despre Portugalia (şi încă am s-o mai fac) şi pentru că este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase ţări din lume, am găsit pentru tine o ofertă excelentă. Un sejur în Lisabona de 4 zile, cu doar 335 euro. Aici poţi să faci rezervări şi să consulţi detaliile!

Iar dacă nu ai făcut-o până acum, te invit să citeşti aici aventurile mele prin Capitala Portugaliei!2. Barcelona primăvara... Ce poate fi mai frumos?!

Barcelona este un oraş incredibil, elegant şi cosmopolit, pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viaţă. Eu am fost de vreo 5 ori, însă niciodată nu am avut suficient timp să-l "savurez" pe îndelete, fiind mereu între două avioane. Barcelona înseamnă pentru mine arhitectură de excepţie, culoare, plajă de nota 10, un port frumos, hoteluri confortabile, baruri şi puburi minunate (rar am mai văzut aşa ceva...), chorizo şi sangria, aer proaspăt, castel şi fântână cântătoare, bulevarde largi cu un aer vintage-elegant, oameni fericiţi. Am auzit că stă bine şi la capitolul shopping:)

Îţi propun un hotel foarte bun în Barcelona - Porta Fira - eu am locuit mereu în acest "lanţ" hotelier şi sunt cu adevărat profesionişti. De asemenea, te poţi adresa agenţiei TravelMax pentru un pachet complet de vacanţă în Barcelona, astfel încât să scapi de orice grijă. (Şi îţi spun un secret - am verificat: feedback-ul clienţilor TravelMax este uluitor... de bun, evident!)3. Shopping, relaxare şi răsfăţ în Milano!

Milano este un oraş foarte frumos, total diferit de restul oraşelor din Italia. Este mai modern, mai elegant, mai... open-mind. Acum câţiva ani am fost patru zile în Milano şi m-am simţit extraordinar, a fost şi prima mea întâlnire cu Italia... Am mers pe jos kilometri întregi, am admirat Duomo, am mâncat pizza într-o tavernă a localnicilor, am cunoscut oameni faini, mi-am petrecut serile într-o bibliotecă, am cutreiart pieţele în aer liber şi am făcut zeci de poze la balcoanele cu flori din oraş. Am fost şi la stadionul meu preferat - San Siro, m-am plimbat cu tramvaiul, am admirat modelinele sexy şi am băut tone de espresso şi cappuccino. 

O vacanţă în Milano este ideală pentru tine! Îţi recomand hotelul BW City, care face parte din lanţul Best Western şi este situat pe Corso Buenos Aires. De la hotel faci cam 40 de minute pe jos până la Duomo. Aşa cum am spus şi mai sus, cere specialiştilor TravelMax o ofertă care să cuprindă şi zbor:)4. Amsterdam - o aventură!

Dacă eşti pusă pe şotii, îţi recomand o escapadă seducătoare la Amsterdam. Ia-ţi partenerul şi mergeţi la joacă în fantasticul oraş! V-am povestit deja de un milion de ori că Amsterdamul a fost prima mea capitală europeană vestică şi civilizată pe care am vizitat-o, acum mulţi ani în urmă. Am fost atât de marcată de acest oraş, încât m-am hotărât să nu mă opresc niciodată, să călătoresc cât mai mult şi să trăiesc şi eu într-o astfel de lume: de o civilizaţie... extremă. În Amsterdam am petrecut una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea, singură pe străzi, admirând, mirosind, simţind fiecare stradă, fiecare muzeu. Normal, am plâns puţin când am văzut picturile lui Van Gogh - preferatul meu - şi ştiu că şi tu vei păţi la fel - sunt incredibile. În Amsterdam te poţi plimba cu barca, poţi mânca tot ce ai visat vreodată, găseşti cluburi, baruri şi puburi unice în lume, poţi merge în Red District, poţi visa şi poţi să te simţi diferit - să fii cine vrei tu să fii. 

Amsterdamul are un singur defect, din punctul meu de vedere: este un oraş scump. Şi trebuie să ştii să cauţi cele mai bune oferte, dacă îţi doreşti o vacanţă aici. Îţi recomand Hotelul Casa 400, care într-adevăr nu este tocmai în centru, însă are preţuri decente. Cere şi o ofertă bună de zbor pe site-ul TravelMax.ro!Iată mai jos câteva oferte pentru oraşe în care eu n-am ajuns, dar pe care tare mult mi-aş dori să le vizitez. Şi cine ştie? Poate chiar unul dintre acestea voi alege şi eu pentru 8 Martie...


Orice vacanţă ai alege, sunt convinsă că va fi un cadou special de 8 Martie, doar pentru sufletul tău. Şi ştiu că vei repeta experienţa an după an...CITEŞTE ŞI:3 comentarii:

  1. Un inceput de martie cu cateva zile de relaxare, mai ales la preturile acestea e bine venit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un indem binevenit sa calatorim primavara! Din pacate, cei mai multi romani asteapta vacanta de vara ca sa mearga intr-o vacanta si nu isi dau seama cat de mult au de pierdut daca aleg sa nu calatoreasca in extra-sezon.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...