Cum să faci avere, by Donald Trump

Ştiţi deja că sunt o mare fană a cărţilor lui Donald Trump, iar când librăria online Libris.ro mi-a oferit volumul Cum să faci avere, m-am pus pe citit şi studiat "fenomenul". Foarte mulţi dintre noi şi-ar dori să câştige mulţi bani pentru a-şi implini visurile. Foarte puţini reuşesc. De ce? Răspunsul este unul relativ simplu: pentru că nu au suficiente cunoştinţe, pentru că nu învaţă tot timpul, pentru că nu îşi pun în practică ideile, pentru că nu încearcă, pentru că nu riscă, pentru că renunţă prea uşor. Iată despre ce este vorba în cartea editată de Trump...

 

Cum să faci avere, by Donald Trump


În primul rând, trebuie să vă spun că această carte - Cum să faci avere - este doar editată de Donald Trump şi este scrisă de o serie de profesori talentaţi de la şcoala de business Trump. Introducerea este foarte atractivă, subliniind mentalitatea succesului şi cum să înveţi "deprinderile" milionarilor. Dacă vă interesează care sunt acestea vă spun eu:

- sănătatea spirituală (şi fizică, aş adăuga)
- moderaţia
- managementul priorităţilor
- viziunea
- planificarea. 

Primul capitol aduce şi un chestionar interesant la care sunteţi invitaţi să răspundeţi pentru a vedea dacă deţineţi toate deprinderile unui milionar:) Poate vi se par puţine şi comune, însă nu este tocmai aşa. Trebuie să-ţi păstrezi o sănătate spirituală bună (să crezi în lucuri de valoare şi mai ales în tine), să te preocupi de sănătatea ta fizică (o minte sănătoasă într-un corp sănătos - astfel încât să poţi mişca munţii din loc), să fii echilibrat, raţional, corect şi moderat în acţiunile pe care le întreprinzi, să ştii să îţi alegi priorităţile (dacă vei lucra haotic, totul se poate sfârşi rapid), să ai o viziune cât mai înaltă (de ce ai alege să faci proiecte mici, când poţi să visezi cât mai înalt?!) şi să ştii să îţi planifici proiectele pe minim un an în avans. 

Cartea lui Trump continuă cu un capitol despre viziunea financiară şi preţul libertăţii, despre cum să renunţi la datorii şi să gândeşti ca un antreprenor. 

Vă redau mai jos care sunt cele şapte obiceiuri ale oamenilor bogaţi, în viziunea lui John R. Burley:

1. Răsplăteşte-te mai întâi pe tine.
2. Reinvesteşte profitul.
3. Obţine rate ale profitului din investiţii automate.
4. Fii atent la banii tăi.
5. Adoptă sistemul financiar automat.
6. Fii responsabil din punct de vedere financiar.
7. Învaţă cum să trăieşti fără datorii. 

Apoi cartea Cum sa faci avere continuă cu texte despre avantajele sectorului imobiliar şi cum să investeşti în acesta, cum să câştigi investind la bursă şi cum să îţi protejezi averea. 

Este o carte destul de uşor de citit şi chiar dacă este puţin mai tehnică, aceasta se adresează unui public larg. Poţi urma sfaturile lui Trump şi profesorilor săi chiar dacă nu te gândeşti să joci la bursă sau să-ţi cumperi o clădire în Manhattan... Cartea este excelentă pentru cei care nu ştiu cum să-şi ţină cheltuielile în frâu, pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere sau pentru toţi cei aflaţi la început de drum. 


Iar în încheiere, vă las cu un citat care îmi place mult: "Fii dispus să ieşi din zona ta de confort şi să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut vreodată. Vei căpăta o nouă perspectivă asupra vieţii, care se va răsfrânge asupra tuturor lucrurilor pe care le faci".  (foto: evz.ro)


Iţi mai recomand următoarele cărţi online de la Libris.ro:

  

CITEŞTE ŞI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...