Filmele nominalizate la Oscar în 2013!

Începem săptămâna dedicată Oscarurilor în forţă. Pentru că anul acesta am reuşit să văd majoritatea producţiilor nominalizate la diverse categorii, vă voi face o scurtă prezentare a acestora. Iar pentru fashion addicts, am pregătit pe Mayra.ro o retrospectivă interesantă a celor mai frumoase şi controversate ţinute purtate de vedete în ultimii 15 ani, pe covorul rosu, la Gala Premiilor Academiei. Aceasta va avea loc duminică, 24 februarie, şi va fi transmisă la noi de HBO, începând cu ora 3.30, luni - 25 februarie. Dar haideţi să vedem care sunt filmele anului...

 

Filmele nominalizate la Oscar în 2013!


Silver Linings Playbook  - este un film cu o notă mare pe IMDB (8.0) pentru o comedy/drama/romance. După ce David O. Russell ne-a încântat în 2010 cu The Fighter, a revenit anul acesta cu o comedie atipică, regizată magistral. El i-a adus faţă în faţă pe simpaticul Bradley Cooper (l-am mai văzut în The Hangover şi The Words) şi pe seducătoarea şi foarte talentata Jennifer Lawrence (care la doar 23 de ani are deja două nominalizări la Oscar: pentru Winter's Bone şi Silver Linings Playbook), dar şi pe "greul" Robert De Niro (cu un rol interesant). 

Nu voi încerca să vă povestesc filmul pentru că este un MUST SEE. Comedia se amestecă de multe ori cu drama, filmul este atipic şi surprinde plăcut, orice gen ai prefera. După dialogurile destul de dure dintre protagonişti, finalul vine însă cu o doză de romantism, de care nu simţeam neapărat nevoie. Filmul merită văzut şi vă garantez o seară frumoasă! 

Este un film nominalizat la 8 Oscaruri, printre care: Best Directing, Best Editing, Best Picture of the Year, Best Actor in a Leading Role, Best Actor in a Supporting Role, Best Actress in a Leading Role, Best Actress in a Supporting Role şi Best Writing. Eu i-am oferit 8 pe IMDB, cu precizarea că Bradley şi Jennifer sunt foarte talentaţi şi au dat tot ce au avut mai bun în această producţie.Zero Dark Thirty - are 7.6 pe IMDB şi este drama/history/thriller - o producţie despre cadrul intim al operaţiunilor care au dus la capturarea şi omorârea lui Osama bin Laden. Kathryn Bigelow este regizoarea "marelui" oscarizat din 2010 - The Hurt Locker - şi se pare că a făcut o obsesie pentru filmele serioase, de război. De data asta însă, i-a cam reuşit.

Foarte greu m-am lăsat convinsă să văd Zero Dark Thirty, tocmai din cauza subiectului, însă am vrut să îi urmăresc cariera lui Jessica Chastain şi să văd dacă într-adevăr se justifică nominalizarea acesteia la Oscar. Filmul nu dezamăgeşte, chiar dacă poate părea liniar pe alocuri şi chiar fantezist. Este o dramă cu accent pe scene de acţiune sau pe poveşti personale, bine realizată, fără prea multe detalii istorice sau... realiste. Jessica Chastain nu m-a impresionat şi nici nu o văd deocamdată în postura de deţinătoare de Oscar. Însă mai are timp...

Zero Dark Thirty este nominalizat la cinci Oscaruri, iar eu i-am dat 8 pe IMDB.Life of Pi - este o adventure/drama cu 8.2 pe IMDB, nominalizată la nu mai puţin de 11 Oscaruri. Este unul dintre filmele pe care abia am aşteptat să le văd şi care m-a cam dezamăgit. Trebuie să îi dau credit pentru: măiestria regizorului, perfecţiunea imaginilor, povestea bine transpusă pe marele ecran, culorile incredibile, jocul impecabil al lui Suraj Sharma şi al... tigrului. Dar, din punct de vedere al emoţiilor pe care aşteptam să mi le stârnească - a fost un film slab. Mă aşteptam la puţin mai mult de la această aventură, de la această poveste atât de interesantă... Eu i-am dat 8 pe IMDB şi vi-l recomand!Django Unchained - această producţie adventure/drama/western de 3 ore are 8.6 pe IMDB şi este nominalizată la cinci Oscaruri. În plus, a fost cea mai frumoasă surpriză a acestui sezon...

Am jurat să nu mă mai uit la niciun film de Quentin Tarantino, după ce am văzut în anii trecuţi. Însă distribuţia uluitoare a lui Django Unchained m-a adus în faţa televizorului. Sunt mare fană Jamie Foxx, Christoph Waltz şi Leonardo DiCaprio - iar această combinaţie a fost cu adevărat mortală. Filmul este original, destul de violent, dar este foarte bun. Nu m-am plictisit nicio secundă din cele 3 ore cât durează, iar Waltz este magnific! Mi-aş dori mult să ia Oscarul şi anul acesta. Jamie nu se lasă nici el mai prejos, iar alături de Kerry Washington şi Samuel L. Jackson, reuşeşte să dea o notă plină de culoare şi substanţă producţiei lui Tarantino.

Nu m-aş supăra dacă aceasta ar fi producţia care ar câştiga Oscarul pentru cel mai bun film. Eu i-am dat 9 pe IMDB şi vi-l recomand cu drag.Beasts of the Southern Wild - este o drama/fantasy cu 7.4 pe IMDB, nominalizată la 4 Oscaruri, care ne prezintă viaţa mizeră, dar liberă, a unei comunităţi din America, din care face parte şi fetiţa de doar 6 ani, Hushpuppy. Aceasta este interpretată excelent de Quvenzhané Wallis, care a primit şi o nominalizare la Oscar pentru rolul ei dificil. Filmul este destul de liniar şi, sincer - nu am fost încântată să văd acea imagine jalnică a vieţii din anumite zone ale Americii. Pentru unii poate înseamnă libertate, dar pentru mine înseamnă prostie. Ideea de a nu evolua, de a nu fi deschis la nou, cred ca este greşită din start.

Quvenzhané este talentată şi foarte dulce, dar de aici şi până la un Oscar mi se pare o cale lungă. Eu i-am dat filmului 7 pe IMDB şi nu îl văd deloc un concurent puternic în faţa celorlalte producţii.Argo - mult aclamatul film al lui Ben Affleck are 8.0 pe IMDB şi 7 nominalizări la Oscar. În plus, a strâns toate premiile posibile de până acum. Este o drama/history/thriller, pe care George Clooney intenţiona să o producă de ceva timp, însă nu avea aprobările necesare. Clooney l-a ales pe Affleck ca regizor al filmului, iar rolul principal i-a revenit... tot lui Affleck şi nu consider că acest lucru s-a întâmplat din  orgoliu, ci pentru că Ben se încadrează perfect în peisaj. Este un film deosebit, care surprinde, te ţine în transă până la final (evident, se termină hollywoodian) şi nu te lasă să te plictiseşti vreo secundă.

Nu pot spune că Argo este un film de Oscar. Da, este o producţie foarte bună, care subliniază faptul că filmele pot salva vieţi în cele mai neaşteptate moduri. Ben Affleck a fost de nota 10 ca regizor.  Filmul a primit nota 8 de la mine, pe IMDB. Vi-l recomand!Amour - este o drama/romance, are 8.0 pe IMDB şi 5 nominalizări la Oscar. Am auzit atât de multe despre acest film, încât nu am rezistat să nu-l văd. Pot spune cu sinceritate că mi-am pierdut două ore din viaţă. Este cel mai prost film pe care l-am văzut vreodată. Lipsa oricărei emoţii, oricărei sensibilităţi şi, mai ales, lipsa oricărui sentiment (ca să nu mai vorbim de iubire) fac din această "operă de artă" o tâmpenie monumentală. Însă aceasta este doar părerea mea! Deşi este asemănătoare cu multe dintre părerile exprimate pe IMDB, s-ar putea ca vouă să vă placă filmul despre moarte, degradare şi comunicare seacă, fără emoţie. Nu?!  Eu i-am dat 1 pe IMDB. În ceea ce priveşte actriţa nominalizată la Oscar - Emmanuelle Riva - mă întreb dacă i-a fost apreciat rolul în prima sau în a doua parte a filmului. Jalnic!Lincoln - biography/drama/histroy, cu 7.8 pe IMDB şi 12 nominalizări la Oscar. Regizat de Steven Spielberg şi cu Daniel Day-Lewis în rolul principal, mă aşteptam ca acest film să fie hitul sezonului. Am rezistat exact 18 minute... Este foarte, foarte plictisitor - un film în care nu se întâmplă nimic. I-am dat 2 pe IMDB, iar dacă vouă v-a plăcut, vă rog să-mi scuzaţi ignoranţa.Din seria celor 9 filme aflate pe lista "Best Picture", singurul pe care nu l-am văzut este Les Misérables. Are 7.9 pe IMDB şi 8 nominalizări. Pur şi simplu, refuz să-l văd pe Russell Crowe cântând! Şi nu ştiu dacă pierd mare lucru din ce am auzit pe la prieteni... Din celelalte filme care au diverse nominalizări la Oscar am mai văzut:

Snow White and the Huntsman - action/adventure/drama, cu 6.2 pe IMDB şi nominalizat la 2 Oscaruri. L-am văzut în avion, când mă întorceam din Asia şi i-am dat 4 pe IMDB, doar pentru Charlize Theron...


Flight - este o dramă cu 7.3 pe IMDB şi două nominalizări la Oscar. În regia lui Robert Zemeckis, filmul a fost scris de John Gatins şi îi are în rolurile principale pe incredibilii Denzel Washington şi Don Cheadle. Din punctul meu de vedere este cel mai bun film al anului! Mi-a plăcut enorm şi Denzel este foarte aproape de perfecţiune. Vi-l recomand din tot sufletul! Eu i-am dat 10 pe IMDB. 


The Sessions - este o comedy/drama/romance, are 7.3 pe IMDB şi o nominalizare la Oscar pentru Helen Hunt. Este o comedie atipică (se pare că anul acesta s-a pus accentul pe astfel de comedii, de nuanţă şi nu de situaţie), în care Helen Hunt are o meserie foarte interesantă. Însă vă las pe voi să descoperiţi pentru ce este plătită în film... I-am dat 7 pe IMDB, dar merită mai mult! Îl recomand.


Skyfall, by Sam Mendes - action/adventure/crime - are 7.9 pe IMDB şi este nominalizat la 5 Oscaruri, în special pentru efecte şi muzică. Noul Bond m-a cam lăsat rece, mai bine zis am adormit după prima oră:)) Îmi pare rău că nu l-am observat mai bine pe Bardem, dar nici nu mă mai uit vreodată la acest film.


The Impossible - drama/history/thriller - cu 7.6 pe IMDB şi o nominalizare la Oscar pentru Naomi Watts. Este, fără îndoială, filmul meu preferat din toată această listă, alături de Flight. The Impossible a reuşit să mă facă să plâng din primele 5 minute şi până aproape de final - lucru total neobişnuit şi imposibil de controlat. Nu am înţeles pentru ce a fost nominalizată Naomi Watts, dar Tom Holland merită cu prisosinţă un premiu. Este un film incredibil, regizat, scris şi produs în Spania, care te poate impresiona foarte tare. Eu i-am dat 10 pe IMDB şi îl recomand!

 Foto: collider.com


Ce se va întâmpla pe 24 februarie la Gala Premiilor Academiei rămâne de văzut! Eu sper să comentaţi alături de mine aceste filme şi să vă numiţi aici preferaţii:) Vă mulţumesc!CITEŞTE ŞI:
  

  

3 comentarii:

 1. Cand am vazut Django, nici nu am simţit când au trecut cele 3 h, în schimb la Silver Linings Playbook am avut senzatia că a trecut un veac.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am vazut inca toate filmele nominalizate, ci doar o parte (inca!).
  Oricum, cel mai tare mi-au placut Flight si The Impossible. Sper ca Denzel sa castige Oscarul, chiar cred ca-l merita pentru rolul asta.
  Snow White and the Huntsman nu mi-a placut deloc, nici nu cred ca l-am vazut pana la sfarsit. Charlize mai salveaza din el, altfel as fi zis ca este o porcarie.
  Mi-au placut si Silver Linings Playbook si Django Unchained, insa Argo nu m-a atras deloc. Restul urmeaza sa le vad :).
  Mai putin Skyfall care nu este chiar genul meu preferat de film.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna!
  Preferatele mele sunt Django de Quentin Tarantino, The Impossible si Les Miserables.
  Skyfall nu mi se pare un film de Oscar. Are foarte putine scene interesante.
  Astept cu nerabdare sa vad cel mai premiat film.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...