Balchik, începutul unei mari iubiri


Stau pe un ponton deasupra mării şi nu aud decât vântul şi valurile, care se izbesc cu furie de stânca de la picioarele mele. Soarele de mai este blând şi încălzeşte plaja pustie din faţa castelului, udată de ploile reci din ajunul Paştelui. Sunt singură pentru câteva clipe... înainte se întinde marea, de un albastru adânc, în spate se află o grădină veche, în trepte, şi sculptată parcă în infinit. Inima îmi bate cu putere. E primăvară. Sunt îndrăgostită. Suntem la Balchik...


 

Balchik, începutul unei mari iubiri


Ca în cele mai frumoase cărţi cu poveşti, aşa s-a întâmplat şi la mine. Eram la începutul unei mari iubiri. Eram nehotărâtă, uneori tristă. Făcusem compromisuri uluitoare pentru mine şi aşteptam parcă ceva în schimb. Ceva ce se încăpăţâna să apară. Aveam un job prost, datorii şi o stare ce se confunda uneori cu depresia. Şi ca în multe alte momente ale vieţii mele, am văzut într-o zi o poză din minunatul, romanticul Balchik. Iar de aici a început totul...

Mi-am dat demisia, ne-am făcut bagajul şi în câteva zile am plecat spre Balchik. A fost un drum greu - cu trenul până în Mangalia, apoi cu bus-ul până în Vamă şi cu taxiul până în orăşelul Reginei. Când am văzut camera de hotel, am suspinat. Era pentru prima dată în viaţa mea când aveam o cameră cu geamuri pe tot peretele, iar în faţa lor - doar marea, luna şi soarele - într-un spectacol desăvârşit, schimbător, de care nu te-ai putea plictisi niciodată. Am stat atunci două săptămâni în Balchik. Am avut zile bune şi zile proaste, zile cu ploaie nesfârşită, zile cu soare, momente în care am călătorit sau în care am zăcut la o terasă bulgărească, serviţi de chelneri chinezi, amabili şi indulgenţi cu tinerii îndrăgostiţi. 

După nesiguranţa firească a începutului, Balchik-ul a transformat povestea mea într-o mare iubire. Orele petrecute pe nisipul aspru, în grădinile castelului, la Capul Kaliakra sau pe străzile orăşelului de la malul mării ne-au schimbat. Înţelegerea a venit uşoară ca briza parfumată de mai, cunoaşterea a fost mai grea - ca vântul aspru de primăvară. Stau şi mă întreb dacă atunci, în acel anotimp al vieţii noastre, nisipul din Balchik ne-a clădit un palat invizibil al iubirii noastre, unul pentru celălalt, dar şi pentru călătorii şi aventură... Este foarte posibil! Se spune că dacă ai şansa să simţi iubirea trebuie să-i ridici un templu, să o venerezi şi să îi aduci ofrande. Probabil că templul nostru se află în Balchik. Ce pot să vă spun cu siguranţă este că de atunci am călătorit mult, am văzut multe oraşe foarte romantice, am locuit pe malul oceanului, pe plaje pustii din Asia şi ne-am reîndrăgostit pe plaja miracolului din Spania. Însă acel oraş micuţ, uscat, cocoţat pe un deal, cu o plajă vintage de trei metri, cu terase unde leneveai până târziu, cu aer boem şi atmosferă din altă epocă - este cel mai seducător loc al iubirii noastre. Balchik-ul este uşor trist, molcom, intim, secret, desuet şi foarte protector cu perechile de îndrăgostiţi. Acolo te poţi ascunde de lume şi poţi trăi într-o căsuţă mică, suspendată deasupra mării, pentru totdeauna.

Nu o să vă povestesc despre Grădina Botanică, despre Castelul alb al Reginei, despre Kaliakra la apus, despre hoteluri şi restaurante, despre cea mai bună îngheţată de căpşuni din lume, despre ploaie şi despre străzile înclinate periculos spre mare. Vă spun doar să mergeţi neapărat! Niciunde în călătoriile voastre nu veţi mai întâlni ceva asemănător. Un loc unde poate începe o mare iubire...


Escapadă romantică în Bulgaria


Dacă vă doriţi şi voi o vacanţă relaxantă, într-un loc frumos, care să fie şi aproape şi ieftin, vă recomand cu drag Bulgaria. Lucrurile s-au schimbat mult în ultimii ani şi bulgarii au investit serios în turism. Au refăcut hotelurile, au modernizat plajele şi se prezintă cu resort-uri elegante şi în care merită să vă investiţi banii. În plus, dacă veţi face o rezervare acum, veţi beneficia de reducerile early booking, veţi putea alege cea mai bună variantă pentru voi şi vă veţi relaxa în privinţa concediului. Eu vă propun câteva oferte excelente, din care puteţi alege:

1. Hotelul Riu Helios Bay este situat în Obzor, pe plajă, la 500 de metri de centrul staţiunii. Preţurile încep de la 66 euro/persoană/sejur/all inclusive. Iată oferta!

2. Hotelul Festa Panorama are 4 stele şi este situat în staţiunea Nessebar, la 150 m de plajă, pe drumul care face legătura între staţiunea Sunny Beach şi vechiul oraş Nessebar, şi la aproximativ 10 minute de centrul oraşului nou. Preţurile încep de la 80.00 EURO / persoană / pachet / All Inclusive. Detalii aici!

3. Hotelul Melia Grand Hermitage este situat în staţiunea Nisipurile de Aur, într-o locaţie ideală, la 100 m de plajă, aproape de principalele atracţii, magazine, restaurante şi cluburi. Preţurile încep de la 108.00 EURO / persoană / pachet / All Inclusive! Detalii şi rezervări aici!

4. Hotel Riu Helios este situat în staţiunea Sunny Beach, pe plajă şi la 300 m de centru. Preţurile încep de la 76.00 EURO / persoană / pachet / Ultra All Inclusive. Detalii şi rezervări aici!După Balchik eu am rămas cu o carte (scrisă de mine), un inel, o fustă roşie din mătase şi o mare iubire... Vă doresc o vacanţă frumoasă şi o poveste de dragoste desprinsă din filme:)CITEŞTE ŞI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...