Investeşte în educaţie!

Societatea în care trăim se confruntă cu multe probleme - economice, politice sau medicale, însă cel mai trist este faptul că viitorul nostru - copiii - sunt neglijaţi şi li se impune să trăiască după norme create ad-hoc de o lume bolnavă. Să fii educat nu înseamnă să baţi pietrele din jurul blocului în copilărie, să priveşti la televizor, să mergi la facultăţi nenumărate, să ai un loc de muncă neinspirat, să aştepţi ziua salariului şi să consideri că visele tale nu merită aripi, că tu nu meriţi mai mult... Educaţia este o formă de artă. Iată detalii...Începând de astăzi voi avea pe blog o rubrică intitulată Investeşte în educaţie!, în care voi trata diverse aspecte ale societăţii în care trăim, vă voi vorbi despre ce se poate face pentru a schimba ceva, despre forme de educaţie alternative (uneori mult mai inspirate decât cele tradiţionale), despre tabere internaţionale, călătorii de suflet, programe de studiu, joacă şi cultură organizate în ţară şi străinătate. Această rubrică este, cred eu, potrivită atât pentru cei care au copii, cât şi pentru viitorii părinţi. Dar nu numai... Niciodată nu este prea târziu să îţi schimbi viaţa!

Am fost foarte încântată când doamna Camelia Cojocărescu - owner la Mara Study Turism - m-a invitat să discutăm despre o colaborare. După cum bine ştiţi, îmi aleg cu mare grijă proiectele în care mă implic. Însă, propunerea domniei sale a fost exact pe sufletul meu. Am spus repede un DA răspicat. Pentru că nimic nu contează mai mult pe lumea asta decât educaţia. Din educaţie vin şi fericirea, libertatea, pacea şi înţelepciunea. Chiar dacă educaţia se face de la vârste fragede, niciodată nu este prea târziu să deschidem ochii, să învăţăm, să plecăm în lume, să luptăm pentru visurile noastre.


Doamna Camelia Cojocărescu mi-a declarat următoarele: "Educaţia...? Poate că în ea stă soluţia problemelor cu care se confruntă societatea noastră. A investi în educaţie înseamnă pur şi simplu a investi cu adevărat în fericirea copiilor noştri, într-o viaţă frumoasă pentru ei. Aceasta este singura avere pe care le-o putem lăsa, fără teama că o vor putea  pierde vreodată."

Pe lângă aceste cuvinte frumoase - care nu ar trebui să rămână doar... cuvinte - vă spun şi eu că nicio şcoală din lume nu este mai grozavă decât o călătorie, decât o aventură în necunoscut. De când sunt pe drumuri, am învăţat lucruri pe care nimeni, dar nimeni, nu avea cum să mi le dezvăluie. Sunt convinsă că o limbă străină se învaţă mai uşor în propria ei ţară, că arta, design-ul,  cultura, tradiţiile, muzica, sportul, religia, teatrul şi, nu în ultimul rând - drumul (care pentru mine este o formă de artă) - se învaţă de la oameni pasionaţi, de la localnici, de la profesori dedicaţi şi... din experienţa proprie - acolo, în lumea largă. 

Trebuie să fim convinşi că în lumea asta mare nu există graniţe. Că dacă munceşti, înveţi, lupţi pentru visele tale în fiecare zi - acestea vor deveni realitate. Că fericirea şi pacea sufletească vin din educaţie, din şcoala pe care ne-o oferim nouă şi copiilor noştri.

Sper să urmăriţi cu plăcere această rubrică şi aştept cu drag părerile voastre. Vă mulţumesc!

3 comentarii:

  1. Pare un proiect fain! Multa bafta si asteptam cu interes articolele...nu de alta, dar nu prea am vazut pe bloguri astfel de initiative

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai timp de citit particip si eu cu ceva articole la ideile tale http://uncopilsioghinda.wordpress.com/2013/01/30/in-ce-investim-banii-cand-vine-vorba-de-educatia-copiilor/ si http://uncopilsioghinda.wordpress.com/2013/02/05/in-ce-investim-banii-cand-vine-vorba-de-educatia-copiilor-ii/ iar despre investtitia financiara in educatia copilului si calatoriile de cunoastere uite alt link http://uncopilsioghinda.wordpress.com/2013/04/10/cum-iti-protejezi-financiar-copilul/ sau importanta celor 7 ani de acasa cand nu sunt impozitati http://uncopilsioghinda.wordpress.com/2013/04/08/cei-7-ani-de-acasa-nu-sunt-inca-impozitati-de-stat/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...