Petrece Paştele în Lisabona!

V-am tot povestit săptămânile acestea despre cât de frumoasă este Lisabona şi Portugalia, în general, iar acum revin cu propuneri concrete:) Cum anul acesta vacanţa de primăvară este lungă şi sper că aveţi cu toţii liber şi pe 1 Mai, şi de Paşte, iată cum m-am gândit că aţi putea să vă organizaţi o mică escapadă în Lisabona, un oraş liniştit, colorat, seducător şi boem. Mai jos veţi găsi câteva date şi sfaturi despre ce să faceţi în Capitala Portugaliei...

 

Petrece Paştele în Lisabona!


1.  În primul rând, ca să ai o vacanţă reuşită, va trebui să alegi cel mai potrivit pachet pentru tine. Primăvara este destul de aglomerat în Lisabona, mai ales că de la 1 mai începe şi sezonul estival. Temperaturile sunt foate prietenoase (22-25 de grade), însă hotelurile cresc preţurile simţitor. Să îţi organizezi pe cont propriu o vacanţă în această perioadă - poate fi dacă nu complicat, cel puţin... costisitor. Dacă alegi un pachet de vacanţă de la o agenţie de turism foarte bună, atunci beneficiezi de reduceri importante - cred că nu trebuie să-ţi mai spun că agenţiile negociază aceste pachete (transport şi cazare) în favoarea ta. 

2. Un astfel de pachet de vacanţă în Lisabona poate costa între 400 şi 600 de euro/persoană/sejur, cu bilete de avion cu toate taxele incluse, cazare la hotel de 4 stele în centrul oraşului, mic dejun şi alte beneficii. Important este să ştii să îţi exprimi toate dorinţele atunci când te adresezi unui specialist în turism.


3. Dacă presupun că ai deja un contract semnat şi că te pregăteşti de întâlnirea cu Lisabona, primul lucru pe care îl recomand - atunci când cobori din avion - este să mergi la metrou (este exact în aeroport!) şi să îţi cumperi de la ghişeele specializate un abonament pentru mijloacele de transport în comun. Acesta costă 5 euro/24 de ore şi poţi afla mai multe despre el aici. Dacă te interesează doar o călătorie, aceasta costă 1.40 euro, plus 0.50 euro - un card reîncărcabil (cam ca cel din Bucureşti). Harta metroului este foarte simplă, are doar câteva linii, iar pe site-ul de mai sus, vei găsi şi un Journey Planner, de unde poţi afla uşor unde să urci şi unde să cobori. În rest, îţi recomand călduros să vezi Lisabona la pas...

4.  Fă totuşi o mică excepţie şi mergi într-o călătorie cu celebrul tramvai 28. Îl poţi lua din Piaţa Martim Moniz (este în super centru, în apropiere de Praca Rossio şi Avenida da Liberdade) şi te va duce prin toate cartierele vechi şi pitoreşti ale Lisabonei - prin Baixa sau Bairro Alto. Toate informaţiile de care ai nevoie le găseşti aici. O singură recomandare: alege să faci această călătorie cu Electrico 28 dimineaţa devreme, într-o zi din săptămână, eventual. În rest este destul de aglomerat, iar tramvaiul este foarte mic. Dacă turiştii stau în picioare, s-a zis cu priveliştea ta...


5. Trebuie neapărat să faci o plimbare în Belem. Traseul este foarte plăcut. Din staţia de metrou Cais do Sodre, ia tramvaiul 15E până la Jeronimos. Ce poţi face acolo? Poţi petrece o zi întreagă în această zonă a Lisabonei: poţi sta pe malul apei, în parc sau la o terasă frumoasă, poţi închiria o barcă, te poţi plimba până la turn, poţi vizita mănăstirea şi te poţi opri (de mai multe ori!) la Pasteis de Belem, unde îţi recomand să bei un cappuccino şi să guşti celebrele tarte cu cremă de ou. Tot de aici poţi cumpăra un vin bun de Porto.6. În Baixa/Chiado - inima Lisabonei - poţi merge la shopping (sunt multe magazine exclusiviste şi de suveniruri), te poţi opri la o cafea în Praca do Comercio, trebuie să urci neapărat în Elevador de Santa Justa (5 euro/persoană) şi de aici poţi face un traseu către superbul Castelo de Sao Jorge. Sau poţi merge în stânga, spre Avenida da Liberdade şi Grădina Botanică şi apoi spre imensul Parc Marques de Pombal.


7.  În Bairro Alto îţi propun să mergi la apus, să urci pe Rua Alecrim (lângă Cais do Sodre), să vizitezi cea mai scumpă capelă din lume din cadrul Bisericii Sao Roque şi să faci fotografii spectaculoase în Jardim de Sao Pedro de Alcantara. Apoi, în stânga ta, pe străduţe, vei găsi unele dintre cele mai grozave cluburi ale Lisabonei!


8. Dacă ar fi dupa mine, toată vacanţa aş petrece-o în Alfama. Este cel mai vechi şi mai boem cartier din Lisabona. Dacă ai însă doar o zi la dispoziţie, începe un traseu de lângă Igreja da Madalena, continuă spre Catedrala din Lisabona şi Jardim Augusto Rosa şi pătrunde în incredibila Alfama, cu străzile ei ascunse, cu barurile micuţe, cu portocali, rufe colorate şi spirit tânăr. Te poţi opri în celebrul Clube de Fado, dacă ţii la... imagine sau poţi, pur şi simplu, să stai în orice bar 'no name', unde se cântă muzică fado şi se bea bere, vin de Porto sau coniac. Atmosfera este unică!


9. Eu nu am avut ocazia şi regret sincer, însă dacă timpul îţi permite, mergi neapărat pe traseul următor:

Lisabona - Sintra (27 km) - Cascais (16 km) - Estoril (3 km) - Lisabona (24 km). Este Portugalia cea frumoasă, cu măslini, migdali înfloriţi, livezi de lămâi şi portocali, case albe cu acoperişuri roşii şi păduri nesfârşite de pini parfumaţi. Merită cu siguranţă!

10. Iar în încheiere, vin cu date concrete, aşa cum ţi-am promis:

- Paşte şi 1 mai la Lisabona - Hotel HF Fenix Urban - pachet complet de vacanţă de la 535 de euro. Detalii şi rezervări aici!

Paşte la Lisabona - Hotel Sana Malhoa - pachet de vacanţă de la 475 euro. Detalii şi rezervări aici!

- City break Lisabona, cu preţuri începând de la 350 de euro. Detalii aici!

- Alte hoteluri (între 3-5 stele), plus prezentarea ofertelor - găseşti aici!

Îţi recomand din tot sufletul o vacanţă în Lisabona, iar preţurile de mai sus sunt excelente. Noi am cheltuit în ianuarie 800 de euro/ 7 nopţi (dacă adaugi şi zborurile ajungi la 1300 de euro:). Îţi urez sărbători fericite şi pline de soare şi, dacă îţi place în Lisabona, să-mi trimiţi un gând bun de acolo. Mulţumesc!

Foto: Vlad SemenCITEŞTE ŞI:

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...