Târgul de Turism al României - păreri şi concluzii

Am participat la puţine târguri de turism până acum şi nu am experienţa unor astfel de manifestări in afară, însă vă pot spune părerea mea sinceră: anul acesta, la Romexpo, firmele româneşti şi internaţionale s-au străduit mai mult şi au organizat totul destul de bine. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu noi, clienţii au venit în număr mare la TTR şi şi-au ales vacanţele mult dorite. A fost un târg de turism bazat pe vânzări în mare parte, dar au existat şi standuri care s-au axat pe branding şi comunicare. Iată detalii...


 

Târgul de Turism al României - păreri şi concluzii


- un stand la care s-a muncit foarte mult şi care a avut o imagine impecabilă a fost TUI TravelCenter. Încă de miercuri, specialiştii lucrau la lumini şi design, iar începând de joi şi până duminică, turiştii s-au îngrămădit să îşi cumpere vacanţe la ofertă, pe Antalya şi alte destinaţii all inclusive. Au fost şi promoţii, şi premii, iar domnul Dragoş Anastasiu a fost prezent la TTR pentru a sta de vorbă cu prietenii, fanii şi potenţialii clienţi.


- Eximtur s-a aflat vis-a-vis de competitorii de la TUI şi a vândut la fel de mult. Un stand light, bine organizat, atrăgător. În plus, Eximtur-ul a împlinit nu mai puţin de 20 de ani de senzaţie în industria de turism, iar acest lucru se simte: clienţii au încredere în ei şi se grăbesc să le cumpere pachetele de vacanţă. Joi seară, am participat la o petrecere extraordinară a celor de la Eximtur, organizată impecabil la Hotel Caro din Bucureşti, la care m-am simţit foarte bine şi am socializat cu bloggeri şi investitori din industrie. Felicitări încă o dată, Eximtur, şi mulţumesc pentru anii frumoşi de colaborare! 


- Happy Tour este una dintre cele mai mari companii de turism din România şi a avut o prezenţă pe măsura valorii sale. S-au remarcat prin Happy-şorul lor amuzant şi clienţii au dat năvală la ofertele extrem de atrăgătoare. S-a muncit mult, s-a investit şi s-a pus pasiune în acest stand, iar rezultatele au fost pe măsură. Happy Tour a avut un alt aer: sofisticat şi încrezător!

Foto: turismmarket.com

- am remarcat cu bucurie prezenţa la TTR a multor consilii judeţene din România, a standurilor personalizate şi a oamenilor deschişi spre comunicare. Multe vedete - oameni din media, poeţi, actori şi muzicieni s-au aflat la Târgul de la Romexpo. 

- mi-a plăcut enorm standul Iaşiului, unde s-au aflat şi prietenii de la Icar Tours cu oferte de vacanţe foarte bune, dar aici au avut loc şi diverse evenimente: concerte, degustări de vinuri (Cotnari), au venit poetul Brumaru şi îndrăgitul Buzdugan.


- lumea a admirat (nici nu avea cum altfel:)) standul Mamaia, unde domnul Mazare a făcut show, alături de Fashion TV şi fete în costume de baie. Pentru mine a fost puţin cam mult, însă au reuşit ceea ce şi-au propus: să atragă atenţia. Este şi asta o modalitate de promovare şi multe alte zone din ţară ar trebui să ia exemplu de la "litoral". Per total, o notă bună şi amuzantă!


- o altă agenţie de turism şi-a promovat ofertele pentru litoral cu fete şi băieţi îmbrăcaţi sumar, care făceau plajă la bec, printre picioarele trecătorilor. Hmmm, discutabil... Foarte multe standuri s-au axat pe cele trei destinaţii de vacanţă cerute de clienţi: Bulgaria, Turcia şi Grecia, astfel încât printre marea de oameni şi expozanţi, vedeai doar aceste oferte. Pereţii erau îmbrăcaţi până la tavan în... imagini din Grecia sau Bulgaria, însă erau invizibile ofertele pentru New York, Rio sau chiar Thailanda. Cine le-a observat, să mă contrazică!

- standul prietenilor de la Mara Study Turism a fost luat cu asalt de părinţii interesaţi să îşi trimită copiii în tabere internaţionale, tematice. Fiind o companie de travel nişată, cred că are un viitor strălucit. Ce am remarcat: o tabără foarte interesantă, la Raşnov, în perioada 14-24 iulie, unde copiii vor avea ocazia de a pune în scenă o piesă de Shakespeare, cu profesori din Anglia, vor putea să ia ore de echitaţie şi să schimbe impresii cu alţi copii pasionaţi de teatru şi limba engleză.


- la standul Infoturism am cunoscut prieteni din online şi le-am remarcat prezenţa la TTR, punând bazele şi unei viitoare întâlniri a blogosferei de travel.

Foto: Georgiana Baicoianu Facebook

- standul Portugalia, unde Vlad Semen a avut o expoziţie foto pe tot parcursul târgului, a fost foarte aglomerat, întărindu-mi părerea că anul acesta se poartă Portugalia! Am fost extrem de onorată să-l cunosc pe domnul David Jacinto, Head of European and Brasilian Sales at TAP Portugal, am stat de vorbă şi am făcut poze împreună. Sper că v-a plăcut expoziţia foto şi vă mulţumesc pentru toate urările voastre! 


- cele mai frumoase momente de la TTR au fost, evident, cele în care m-am întâlnit cu prieteni mai vechi sau mai noi, atât din blogosfera de travel, cât şi din alte domenii. Ne-am strâns la o masă cu toţii şi am discutat despre industrie, despre planurile noastre de viitor şi despre călătorii. Printre ei s-au aflat Narcisa Suruianu (travelgirls.ro), Alex Filip (turistu.ro), Adriana Cocic (viajoa.ro), Sorin Rusi (airlinestravel.ro), Roxana şi Alex Farca (lumeamare.ro), Florin Arjocu (drumliber.ro), Lucian Hirsu (lucianhirsu.ro), Dorin (dorinu.ro), Ioana (viajoa.ro), dar m-am întâlnit şi cu cititori ai blogului meu, care veniseră special ca să mă cunoască şi să vadă fotografiile lui Vlad (dacă am uitat pe cineva, vă rog să mă scuzaţi!).

- seara de joi, 14 martie, s-a încheiat cu o escapadă la 18 Lounge, cu Narcisa şi Vlad, dar şi cu petrecerea Eximtur. Sâmbătă, ne-am luat adio de la TTR şi am sărbătorit expoziţia foto în locanta noastră de suflet - Club Fabrica.Cam ăsta a fost TTR-ul din martie 2013, văzut pe fugă. Cele 6 pavilioane, în care nu exista niciun pic de aer, nu erau tocmai simplu de străbătut, mai ales la orele de vârf. Să sperăm că la toamnă, va fi un spectacol şi mai interesant! Felicitări, tuturor! 

4 comentarii:

 1. Multumesc pentru cuvintele frumoase. A fost exact asa cum ai spus tu:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult pentru confirmare, Madalin:) Nu ma pricep foarte tare la analize, insa am spus ce am simtit. Mie mi-a placut:P

   Ștergere
  2. A fost intr-adevar un targ reusit, cu vizitatori interesati si de turismul educational, care inca este o "cenusareasa" a turismului romanesc. Iti multumesc pentru curajul de a merge alaturi de noi.

   Ștergere
  3. Multumesc mult! Nu este curaj. Este inspiratie si credinta:)

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...